|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Koja komanda trigeruje arpedjo na motifu rack?
mislio sam da je graska u sekvencerskom programu ali mi se problem pojavljuje i kada koristim rolandovu klavijaturu kao master kibord. Imam nebulozni problem.. Kupio motif es rack... prikljucio jv90 kao master... lep zvuk motifa, dobre boje... prikljucim sy99)...yamaha... otvara se novi svet, sve radi sto nisam ni znao da postoji, arpedjiratori ubijaju, haos, super... dakle, idem u snimanje midija na sonar sa sy99! snimim midi sa SY... pustim sonar prema motifu... nema arpedja? kao sa jv klave? u cemu je kvaka, sta to sonar nije snimio? Koju komandu sa SY? ili sta treba da anablujem u JV 90 da bi terala motif ko yamaha? ![]() edit: jv90 salje manje komandi na Motif, SY99 salje jos neke koje okidaju arpegiatore tako da Motif ima bolje i kompleksnije boje. BTW jv90 ima i aftertach i velocitu... Snimak SY na Sonaru kao da nema sve te informacije i kada pustim tako snimljen midi, Motif se ponasa kao da se svira sa JV90... - nema arpedja itd... Probao da nadjem u JV90 parametre koji bi ukljucili arpegiator na Motifu es rack. Nista. Jurcao po meniima, on, off... Prikljucim ponovo Yamaha SY, tera sve na motifu. Takodje usao u meny na Motifu, nema nista specijalno da se ukljuci, menjao nesto.. arpegiator NE vidi JV90! Jel neko imao slican problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
vidi samo po kom midi out kanalu sy izbacuje midi poruke, a po kom jv.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
rack svira sa JV kao masterom ali ne radi arpegiator.. sa SY kao masterom svira i ton i cepa arpegio... jel postoji jos neki kanal za druge midi poruke (ne note) tipa sysex? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
jao, to je pizdarija, susreo sam se sa time daaaaaaaaaaavno, ali me sad ubi, ne mogu da se setim resenja.
Ajde mi kazi sta imas u jv-u kao opciju za master out midi, da li samo kanali od 1-16, ili imas jos nesto |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
pa.. nema(
ima kanali, nema nikakav filter. Ortak mi se sreo sa istim sranjem kada je na CS2X Yamaha prikljucio drugu klavu kao master, takodje ne okida arpegiator... kao da vide samo Yamahe)) ok, imam SY ali kada njega snimim u seq na Pc... takodje ne salje dalje? Nasao sam nesto na netu za seqencere na daw pa ce vidim.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
razbijam mozak i dalje, ali ne mogu da se setim resenja...a ono je unutar motifa, na jednu "kvrzicu"...
Sad ce teska artiljerija, synclavier, goran ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
Pozz Dark)
evo, vratio se sa puta po raznim motifatorima, gerslutzima... pomogli! ![]() Prvo sam inicializovao sve na factoru set, cisto da isteram cecine farbe..., usao u utility (Ne u arpeggio!), promenio sinhronizaciju sa midi u internal... sve sljaka ![]() Naime u arpeggiu se NE moze menjati sinhronizacija, tu se samo cita ona koja je postavljena u UTILITY . A je ko mutav zapeo na arpeggio page... SY je terao motif jer stalno emituje takt (workstation). JV to nema pa nije ni mogao da startuje arpeggio u midi modu. preostaje mi da isprobam sa SX i sonarom... javljam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Tek veceras videh i ovaj thread (radilo se...) i "problem" koji je tretirao, a i p.m. koji mi je stigao.
Da, resenje je u sync postavci i ovo vazi i za druge klavijature, npr. Korg Triton. U external (MIDI) modu ni na njemu se iz DAW softvera ili preko duge MIDI klavijature ne moze okidati arpeggiator. I ne samo to... Ako koristite arpeggiator, onda "zbogom" sustain komandi, tj. ne moze se "pod pedalom" drzati program ili partial u nekom multi modu ako mu je aktivan arpeggiator. ![]() Naravno, ukoliko je sync na internal postavci, onda i "zbogom" i raznim MIDI plugin-ovima (ima raznih zanimljivih soft arpeggiatora) na doticnim MIDI track-ovima koje koristi Motif, tako da je izbor "ili - ili"... ![]() Takodje, kad je u pitanju SY99, 99% sam siguran da i on pri podesenim setovanjem za sync na vrednost "MIDI" na Motifu moze okidati arpeggio samo ako je u multi modu, u program modu mislim da ne moze kao ni JV90.
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Da da da da, kazem ja, jedna kvrzica ... mozak mi je postao krecana, ulenjio se, ne vredi, to je kad svoj setup uradim jednom, pa godinu dana ne diram, onda puskom u mene, ne mogu da se setim kako sam sam nesto uradio i podesio .... nisam u treningu.
Naravno - internal. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
K: Motif ES rack | Goran | Kupujem/trazim | 1 | 03-11-2011 04:56 PM |
Kupujem Motif ES rack, Triton TR rack | yeah666 | Kupujem/trazim | 1 | 27-04-2010 08:30 PM |
Midi problem Fantom X / Motif ES rack | Motif | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 10-11-2008 06:00 AM |