Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-05-2012, 11:00 PM   #1
Kapo
Junior Member

Kapo's Avatar

Default Studio Projects T3...Focusrite Saffire LE, misljenja?

E ovako, vjerujem da vecina zna o cemu se radi....
Danas se niotkud pojavi?e, na jednoj stranici za kupoprodaju, ove dvije stvari...I to po cijeni od 300,00 KM...
Sto sam ja naravno otisao i odma kupio od covjeka...bez puno razgovora...
Medjutim to sam ja samo ukljucio na par trenutaka da vidim da li radi....Vidio sve fercera i ostavio(preumoran sam da bih nesto dalje istrazivao)...

Pa et sad bi me interesovala misljenja onih koji su imali priliku radit na jednoj ili obje stvari iz naslova....

Unaprijed hvala i pozdrav,
Kapo.
Kapo is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2012, 01:10 AM   #2
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Studio Projects T3...Focusrite Saffire LE, misljenja?

Prijatelju nadam se da si to kupio zato sto si stvarno to zeleo a ne zato sto je bilo jeftino ili cisto eto tako... ako si razmisljao uzeti te proizvode pa ti naletelo onda ok, ali ako ti to nije trebalo, i nisi ni razmisljao zasta sluzi (izvini ali tako je zvucao tvoj post u mojoj glavi dok sam citao ) onda je to lose... jer onaj sto kupuje i ono sto mu nije potrebno ce na kraju prodavati i ono najpotrebnije...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2012, 03:05 AM   #3
Kapo
Junior Member

Kapo's Avatar

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
Prijatelju nadam se da si to kupio zato sto si stvarno to zeleo a ne zato sto je bilo jeftino ili cisto eto tako... ako si razmisljao uzeti te proizvode pa ti naletelo onda ok, ali ako ti to nije trebalo, i nisi ni razmisljao zasta sluzi (izvini ali tako je zvucao tvoj post u mojoj glavi dok sam citao ) onda je to lose... jer onaj sto kupuje i ono sto mu nije potrebno ce na kraju prodavati i ono najpotrebnije...

Heheh srry moja greska, mozda sam se ruzno izrazi..imao sam u planu uzeti neki bolji mikrofon tako da sam u svojoj potrazi istrazivao malo i ovaj mikrofon i vidio po raznoraznim forumima da ga dosta porede sa Rode K2...neki su za jedan neki za drugi...
Medjutim ova karta mi je prilicna nepoznanica i ona je uzeta neplanski, covjek mi je dao ovo uz mikrofon u cijeni od 300 KM...
Poz
Old 15-05-2012, 04:28 AM   #4
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Aha, epa onda ovako. Sa focusrite sam se susretao dosta, sa ovom bas karticom nisam, tako da ne bih mogao konkretno da je izanaliziram a da to ti vec ne znas. focusrite je dosta ozbiljna firma, cak i ove novije serije tih portabilnih kartica se dosta dobro kotiraju uz maudio itd itd, ona je doduse malo starije proizvodnje, tako da ne znam kakvu ima konverziju i kakvi su preampi... u svakom slucaju je bolje od integrisanih i raznih saundblastera (ako vec do sad nisi imao neku malo bolju zvucnu kartu). Bas me interesuje i kakva je latencija kod nje posto radi na fw...

a sto se tice mikrofona, na thomann-u imas voice semplove, on je cini mi se oko 500-600 e (ne znam koliko je to u km) tako da je to vec za te pare cini mi se super pogodba. I plus kartica (pod uslovom da sve radi i da nije macka u dzaku) to je vec dobra investicija. Naravno imaj u vidu da bi taj mikrofon dosta bolje zvucao uz neki malo bolji preamp, po mogucstvu lampaski, mada bi i direkt u karticu posto ima fantom napajanje dobio sasvim solidne rezultate za pocetak. Vidi poigraj se malo, testiraj, odsnimi nesto da cujemo kako zvuci taj sklop, pa i da ti se na kraju ne svidi, uvek mozes da prodas pa i da zaradis koju paru...
pozdrav i srecno...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2012, 10:38 AM   #5
Kapo
Junior Member

Kapo's Avatar

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
Aha, epa onda ovako. Sa focusrite sam se susretao dosta, sa ovom bas karticom nisam, tako da ne bih mogao konkretno da je izanaliziram a da to ti vec ne znas. focusrite je dosta ozbiljna firma, cak i ove novije serije tih portabilnih kartica se dosta dobro kotiraju uz maudio itd itd, ona je doduse malo starije proizvodnje, tako da ne znam kakvu ima konverziju i kakvi su preampi... u svakom slucaju je bolje od integrisanih i raznih saundblastera (ako vec do sad nisi imao neku malo bolju zvucnu kartu). Bas me interesuje i kakva je latencija kod nje posto radi na fw...

a sto se tice mikrofona, na thomann-u imas voice semplove, on je cini mi se oko 500-600 e (ne znam koliko je to u km) tako da je to vec za te pare cini mi se super pogodba. I plus kartica (pod uslovom da sve radi i da nije macka u dzaku) to je vec dobra investicija. Naravno imaj u vidu da bi taj mikrofon dosta bolje zvucao uz neki malo bolji preamp, po mogucstvu lampaski, mada bi i direkt u karticu posto ima fantom napajanje dobio sasvim solidne rezultate za pocetak. Vidi poigraj se malo, testiraj, odsnimi nesto da cujemo kako zvuci taj sklop, pa i da ti se na kraju ne svidi, uvek mozes da prodas pa i da zaradis koju paru...
pozdrav i srecno...

Hehe, hvala na revju-u Dosad sam radio na Emu 0404Pci dosta solidna kartica za onoliko koliko kosta...Mada nebitno sad...
Sve sam onako popalio i probao i vidio da radi, sad za sad imam lampaski preamp Presonus BlueTube DualPath posto sam prodao svoj "glavni" preamp (DBX) imam u planu neki Universal Audio....U svakom slucaju sve radi, nego je svo ovo bas ne planirano kupljeno, jer se to pojavilo na sajtu i odma sam zvao covjeka da se nadjemo...i pokupio to...

Pozdrav,
Kapo.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules