Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Osnove

Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-03-2012, 01:46 AM   #1
loscolorados
Member

Default funk prljava gitara

guitar rig, amplitube i sli?ne emulacije, mi zvu?e pre?isto kada sviram clean u funk stilu. jel ima neko nekakav savjet da to malo zaprljam?

mislim na ovako ?ta

http://www.youtube.com/watch?v=4_iC0MyIykM

http://www.youtube.com/watch?v=Ma8ABYwo1Ew
loscolorados is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2012, 08:03 AM   #2
VukP
Moderator

VukP's Avatar

Default Re: funk prljava gitara

Ako si voljan da potrosis malo novca, probaj Blackstar HT, pojacalo ili drive pedalu. Sve sprave koje proizvode imaju speaker emulator - sto bi ti verovatno resilo problem. A HT1 kombo ili HT Drive kostaju manje nego prosecan softver. To su jedine emulacije koje sam probao a da zaista mozes da se prevaris da su pojacalo+zvucnik u pitanju. Postoje je jos H&K Tubeman(ali nije ni blizu BS a kosta 4x vise), Palmer PDI i nekoliko Tech21 modela (mislim da je Arthur spomenuo da poseduje PSA ili vec neko drugi sa foruma pa mozda moze da ti prenese utiske). Pretpostavljam da si zeleo savet oko softverske simulacije ali moje iskustvo govori da je ovo drasticno bolje za teoretski manji novac.
VukP is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2012, 09:44 AM   #3
nikolaivanic
Senior Member

Quote:
Originally Posted by loscolorados View Post
guitar rig, amplitube i sli?ne emulacije, mi zvu?e pre?isto kada sviram clean u funk stilu. jel ima neko nekakav savjet da to malo zaprljam?

mislim na ovako šta

http://www.youtube.com/watch?v=4_iC0MyIykM

http://www.youtube.com/watch?v=Ma8ABYwo1Ew
mogao bi to da dobijes na vise emulacija, gitar rig se meni pokazao kao prilicno sterilan .. ali zvuk nije zahtevan, samo stavi par overdrive pedala na pedal board, ispred ili izmedju stavis eq, (mozda pre toga kompresor), posle neki spring hall i probas laganim podesavanjem driva i biranjem zvucnika da dobijes zvuk... mozda je tu i wah u jednoj poziciji koji simuliras sa eq.
inace na pravoj pedali preporuka za behr Vamp, cena 50-150e polovna.
ps. da li je tu i humbaker?... drugi ton u odnosu na sigle

Last edited by nikolaivanic; 19-03-2012 at 10:00 AM.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2012, 07:11 PM   #4
babilon33
Member

babilon33's Avatar

Quote:
Originally Posted by nikolaivanic View Post
mogao bi to da dobijes na vise emulacija, gitar rig se meni pokazao kao prilicno sterilan .. ali zvuk nije zahtevan, samo stavi par overdrive pedala na pedal board, ispred ili izmedju stavis eq, (mozda pre toga kompresor), posle neki spring hall i probas laganim podesavanjem driva i biranjem zvucnika da dobijes zvuk... mozda je tu i wah u jednoj poziciji koji simuliras sa eq.
inace na pravoj pedali preporuka za behr Vamp, cena 50-150e polovna.
ps. da li je tu i humbaker?... drugi ton u odnosu na sigle
nevolim humbaker. Takve gitare mi zvuče ko rammstein, a ja ?elim zvučat ko James Brown

?ta je ljudi oćete hit?
Babilon je ne?to hitova sit!
babilon33 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules