|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
...a ja nisam pratio svet pisija zadnjih 7 godina...
Treba mi nesto sto gura prezahtevne virtualne instrumente, sa dosta prostora, i brzim radom.... Preferiram intel (boljka od pre 7 godina da ponovim). Igranje mi ne treba. Treba mi najvise preporuka za procesor-ploca combo... Znaci jedan audio komp. Btw, gde da nadjem najsvezije informacije u vezi sa rudawom? Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
pa sve zavisi od toga koliki je budzet za pc? ako je budzet "neogranicen" onda definitivno pricamo o intel i7 sa odgovarajucom maticnom plocom koja sadrzi socket za njega... (mislim da ova odgovara Gigabyte GA-X58A-UD7)
![]() jer cini mi se da trenutno po kompjuterskim radnjama ne moze da se nadje nesto jace... i ako bas juris performanse mislim da je najbolje uzeti rudaw, plus nema buke kao kod obicnog kompa, plus sve optimizovano... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Nije problem budzeta, ne bih potrosio hiljade eura, ali ne bih ni uzeo nesto sto cu morati da menjam skoro ...
Prosli komp (koji i dalje radi) je star bogami vec jedno sedam godina ... u medjuvremenu je uleteo i iMac, ali bih sada uzeo neki pc za teranje ovih ogromnih banki semplova. Nesto sam nacuo, davno, da je i5 bio bolji od i7 ... takodje nacujem i neke misteriozne pojave sa ram memorijom koju win7 jede ... kao sto rekoh, davno nisam u materiji,pa probam da povezem konce. Iskreno, ne bih se pomerao sa XP-a, medjutim koliko shvatam xp nece da razume dosta memorije (a planiram 16 gb)... ako neko ima volje i vremena, nek baci koju rec na ovu temu, mnogo bi mi pomogao. Takodje, voleo bih da vidim aktuelnu ponudu rudawa, ali to cu cimnuti na private diviner-a, tesko ce on stici da vidi ovu temu. Hvala unapred, Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
pa ako si mislio da "jede" memoriju time sto je ne prepoznaje, to si u pravu, win 7 (bez dodatnih programcica) ako je 32 bit ne prepoznaje vise od 4 gb rama (kazem bez dodatnih programcica i hackovanja inace moze da se poveca), kod mene samo 3 prepoznaje , dok 64 gura koliko imas...
evo moja iskustva, mozda neko ima drugacije ali ja, od kad sam preso sa xp na win7 sam progledao, ako se updateuje kako treba, radice super, evo meni vec skoro 2 godine kako nisam reinstalirao sistem, a radi ko podmazan, sekjuriti center je obavezan, nemam ni jedan antivirus instaliran jer nije ni potreban, ne krashuje nikad, ja plavi ekran nisam vido jos od xp-a (da kucnem u drvo) a na istoj konfig mi je radio xp, i bar u mom slucaju cini mi se da win 7 bolje iskoriscava resurse i brze radi, lakse ucitava baze, otvaram neke koje pre nisam zbog "not enough memory"... i nameravam da koristim win 7 sve do trenutka do kad se bude pazario mac i originalni programi mozda je bolje da ako vec planiras da dosta potrosis i sacekas jos par meseci, gledao sam neke reportaze sa sajmova racunara i tehnike, u skoriji period bi trebalo da se pojave novi intelovi procesori (sad dal je oznaka i8 ili nesto drugo) ali kazu da ce opet biti revolucija... koliko je to za verovati to vec ne znam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
A dobro, vidi, uvek ce biti neka nova revolucija, ko bi to ispratio...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Savet: Prvo nabavi 64bitni softver, ukljucujuci audio seq i 64 bitne plugove, a tek onda razmisljaj o hardveru, jer hardver nije problem, ima ga svuda..Ja sam se tako zeznuo, kupio sam hardver, a sad jurim softwer koji je 100 x teze naci, a da valja..
Procitaj thread u kategoriji "audio software" koji ze zove *cubase pitanje 64bita* Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Administrator
|
![]()
Cao Darkstar...
Imas u obavjestenjima ruDAW XTM, a na samom sajtu imas prezentacije ruDAW ONE i ruDAW PRO. Sve je aktuelno i dalje (jeste da su bazirani na prethodnim generacijama i5 i i7 procesora, ali samo zato sto tadasnji chipseti imaju vecu kompatibilnost sa aktuelnim audio interfejsima i generalno bolje rade od ovih novijih). Sto se tice preporuka ovih najnovijih ploca i procesora: nezahvalno je dati preporuku s obzirom koliko se to sve brzo menja (a sto je brzo to je i kuso, kaze nas narod). Mozda ce se psionic javiti, on je nedavno uzeo sebi noviju i5/i7 kombinaciju, pa da ti da neki savjet... Last edited by diviner; 29-01-2012 at 05:23 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Ja sam skoro menjao makinu, pa da dam utiske. Asus P8p67-pro, i5 3,3, 8GB corsair vengance DDR3 1600. Ponasa se - savrseno. Mozda najmanje glavobolja ikada posle upgrade-a. Ne kazem da je ovo najbolje, ni najpametnije, eto, ja probao, pa da spomenem. Uzgred, SilverStone NT06-E staje savrseno na plocu, cak i uz vengance module (5.5cm!), tako da imam i tisinu i 'lad.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Hvala ljudi na pomoci..
Khan, koliko te kostala ta kombinacija ? Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
oko 400 sa cooler-om, mozda 10,15 vise...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
vreme za novog gosta..mozda? | DaBear | Predlozi i sugestije | 39 | 27-11-2011 08:10 PM |
Nov komp, novi problemi! | LAMPASH | Computer Hardware | 43 | 18-07-2011 09:28 PM |
Novo vreme - nove tehnologije | dejankuki | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 2 | 18-01-2010 10:51 PM |
Dolazi novi Prophet! | Don Solaris | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 68 | 21-08-2007 09:49 PM |