Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-01-2012, 05:48 AM   #1
DzoniPFC
Pro Member

Default Slate Tape Machine

Reklama iz novog "Mix" magazina.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2012, 01:39 PM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Slate Tape Machine

Vise su SMORILI sa virtualnim tape masinama !!!
Koliko jos treba ????

Meni je dosta Waves Kramer tape i Avid Tape suite...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 02:36 AM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Koliko jos treba ????

Dok ljudi ne kupe bar 2-track-B77 koji je ono...elementaran......nebo i plug... ...cisto svesti radi...!!!

Ne bolji, vec drugaciji......

Last edited by Bockie; 05-01-2012 at 02:40 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 02:38 AM   #4
soundman
Member

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Dok ljudi ne kupe bar 2-track-B77......nebo i plug...
Proverite ispravnost vaseg magentofona i traka. Ne bi trebalo da se toliko drasticno razlikuju.
soundman is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2012, 02:50 AM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by soundman View Post
Proverite ispravnost vaseg magentofona i traka. Ne bi trebalo da se toliko drasticno razlikuju.
..

Tipicno je za ljude (ali ne i obavezno) koji nisu prosli pored zgrade u kojoj se nalaze ovakvi uredjaji da ovako rezonuju...!

Ne mislim samo na predjasnji post...!

10 godina sam proveo na ovoj tehnici,NAKON pocetka na PC.... i pored toga sto rizikujem ban, mogu da se siti nanerviraju do muke jer ZNAM sta pricam, kao i svako ko je bar jednom upalio takav uredjaj...!!

NISAM ostrašćen...!!!

Tacno je da kvalitet snimka ide sa manjim brojem presnimavanja i kalibrisanjem, ali na ovome NAJVISE insistiraju ljudi koji NIKADA nisu PIPNULI ove spraveee...!!! A to se na srpskom zove nekim kvalifikacijama koje se .... cenzurisu na ovakvim mestimaaa...!!!

Ti uredjaji 30 godina uz banalno odrzavanje RADE,i uz elementaran servis jos toliko, sto dansnja tehnika NIKADA nece moci, ali to nije razlog da se kaze da je BOLJA, ali ni razlog da se SERE po istoj, pogotovo kada se U ZIVOTU NIJE PIPNULA ISTA...!!!! Ali to je IMHO... Koji mi NIKADA NIKO ko cita tupave strane forume i SOS-ove i ostala govna nece oduzeti jer sam to ISPROBAO, empirijski utvrdio,itd...!!!

Bolje ili ne je stvar dozivljaja, ali da je DEBELA razlika, (mislim na PRAVI uredjaj) ...jeste!, a stvar opste tuge ideja i emocionalne devastacije u korist jeftinih on-demand-big-brother-krempita je drugo...

Last edited by Bockie; 05-01-2012 at 03:47 AM.
Old 05-01-2012, 02:53 AM   #6
soundman
Member

Quote:
..

Tipicno je za ljude koji nisu prosli pored zgrade u kojoj se nalaze ovakvi uredjaji da ovako rezonuju...! Ne mislim na predjasnji post samo...
Zakljucujete bez argumenata.

Quote:
..10 godina sam proveo na ovoj tehnici,NAKON pocetka na PC.... i pored toga sto rizikujem ban, mogu da se siti nanerviraju do muke jer ZNAM sta pricam, kao i svako ko je bar jednom upalio uredjaj...!!
Hajde da kazemo da sam imao skoro pa duplo veci staz od Vas.

Quote:
..NISAM ostrascen...!!!
Drago mi je.

Quote:
Tacno je da kvalitet snimka ide sa manjim brojem presnimavanja i kalibrisanjem, ali na ovome NAJVISE insistiraju ljudi koji NIKADA nisu PIPNULI ove spraveee...!!! A to se na srpskom zove nekim kvalifikacijama koje se .... cenzurisu na ovakvim mestimaaa...!!!
Imao sam prilike da poredim ove stvari, naravno u odlicnim stanjima, pa ne pricam bez argumenata. To sebi nikako ne bih dopustio.
Old 05-01-2012, 03:00 AM   #7
soundman
Member

Quote:
..

Ti uredjai 30 godina uz odrzavanje RADE,i uz servis jos toliko, sto dansnja tehnika NIKADA nece moci,
Slazem se da su te sprave pravljene da traju. Naravno da danasnja tehnika to moze, bilo bi glupo da ne moze. Samo koncept pravljenja stvari danas nije da traju toliko.

Quote:
..
ali to nije razlog da se kaze da je BOLJA, ali ni razlog da se SERE po istoj, pogotovo kada se U ZIVOTU NIJE PIPNULA ISTA!!!!
Ja bih vas molio da se suzdrzite ruznih reci. Prosto nisam navikao na takav nivo komunikacije. Nisam rekao nista lose o magnetofonima. Cak poprilicno volim takav zvuk. Samo sam rekao da nove simulacije magnetofona nisu daleko od pravih magnetofona. Cak su razlike vrlo male. NAravno ako se radi o ispravnim magnetofonima i ispravnim trakama.

A nisam siguran da sam Vas dobro shvatio, ali ako implicirate da nisam radio na magnetofonima, reci cu Vam da ste daleko od istine.
Old 05-01-2012, 03:19 AM   #8
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Ja bih vas molio da se suzdrzite ruznih reci. Prosto nisam navikao na takav nivo komunikacije. Nisam rekao nista lose o magnetofonima. Cak poprilicno volim takav zvuk. Samo sam rekao da nove simulacije magnetofona nisu daleko od pravih magnetofona. Cak su razlike vrlo male. NAravno ako se radi o ispravnim magnetofonima i ispravnim trakama.

A nisam siguran da sam Vas dobro shvatio, ali ako implicirate da nisam radio na magnetofonima, reci cu Vam da ste daleko od istine.

A ja bih ostao na kursu na kom sam bio zadnjih 2.253 posta! I Necu odstupiti od toga, makar ovo bio poslednji!!!

I zao mi je ako ti se to ne svidja!

I nisam nikad rekao i trazio da tako mora da bude! I to nije moja obaveza!

I jebeno dobro znam sta pricam...!

A ostalo sam pricao u SVOJE ime,na sta imam pravo i ko je procitao 3 moja posta zna na sta mislim, i kako mislim, i nikakave druge implikacije osim "rodjenog" ,empirijskog misljenja nemam... ...i to me je možda i posla kostalo...i NIJE mi zao! I da se opet rodim opet bih ISTO uradio: Rekao sta mislim!

I MISLIM, (ako smem) da su novije "emulacije" magnetofona "dijametralno suprotne" "stvarnim uslovima", jer su potpuno PRENAGLASENE, i sprava nije KOMPRESOR i traka nije DE-ESSER... I NIJE kvarljiv i niko ko to aktvno koristi nema srafciger i vatu u ruci...!!!

Uh... ..pola 5...

Laku noc...!

Last edited by Bockie; 05-01-2012 at 03:35 AM.
Old 05-01-2012, 03:28 AM   #9
soundman
Member

Quote:
A ja bih ostao na kursu na kom sam bio zadnjih 2.253 posta! I Necu odstupiti od toga, makar ovo bio poslednji!!!
Zao mi je zbog toga, ali na zalost to govori o vama i vasem vaspitanju.

Quote:
I zao mi je ako ti se to ne svidja!
Pa ruzno je za citati.

Quote:
I jebeno dobro znam sta pricam...!
Ja razumem da pricate na osnovu svojih iskustava. Verujem da ste uporedili neke magnetofone sa simulacijama. Bilo bi sigurno interesantno cuti vise o tome. Moja iskustva na zalost nisu takva i mislim da razlike postoje ali da ni izdaleka nisu tako dramaticne.

Quote:
A ostalo sam pricao u SVOJE ime,na sta imam pravo i ko je procitao 3 moja posta zna na sta mislim, i kako mislim, i nikakave druge implikacije osim "rodjenog" ,empirijskog misljenja nemam...!!!
Postujem Vase misljenje, ali sve vreme vredjate i pokusavate da diskreditujete moje iskustvo i znanje. Tako da postoje druge implikacije. Ja ni u jednom momentu nisam doveo u pitanje vas prolazak pored zgrade u kojoj se nalaze sprave, mada nisam siguran kakvo se iskustvo stice prolaskom pored zgrada u kojima se doticne sprave nalaze.

Quote:
I MISLIM, (ako smem) da su novije "emulacije" magnetofona "dijametralno suprotne" "stvarnim uslovima", jer su potpuno PRENAGLASENE, i sprava nije KOMPRESOR i traka nije DEESER...
Da ste probali simulacije umesto citanja odusevljenih kritika sa UAD ovog sajta, verovatno biste i sami primetili da su to preuvelicavanja. Naravno da nije u pitanju kompresor ili deeser. Probajte, uporedite pa iznesite svoje misljenje. DIjametralno suprotne svakako nisu.

Last edited by soundman; 05-01-2012 at 03:30 AM.
Old 05-01-2012, 03:40 AM   #10
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Zao mi je zbog toga, ali na zalost to govori o vama i vasem vaspitanju.

Pa ruzno je za citati.

Ja razumem da pricate na osnovu svojih iskustava. Verujem da ste uporedili neke magnetofone sa simulacijama. Bilo bi sigurno interesantno cuti vise o tome. Moja iskustva na zalost nisu takva i mislim da razlike postoje ali da ni izdaleka nisu tako dramaticne.

Postujem Vase misljenje, ali sve vreme vredjate i pokusavate da diskreditujete moje iskustvo i znanje. Tako da postoje druge implikacije. Ja ni u jednom momentu nisam doveo u pitanje vas prolazak pored zgrade u kojoj se nalaze sprave, mada nisam siguran kakvo se iskustvo stice prolaskom pored zgrada u kojima se doticne sprave nalaze.

Da ste probali simulacije umesto citanja odusevljenih kritika sa UAD ovog sajta, verovatno biste i sami primetili da su to preuvelicavanja. Naravno da nije u pitanju kompresor ili deeser. Probajte, uporedite pa iznesite svoje misljenje. DIjametralno suprotne svakako nisu.

NI jednog momenta nikoga ne pominjem!!! VRLO pazljivo se obracam "zajednici" ali sada bivam direktno optuzen da navodno "vredjam i diskreditujem" i jos sto-god, samo sto to NIKAKO nije tačno, a ko je čitao video je, pa neka mi da (quotuje) recenicu kojom se u uvredljivom smislu DIREKTNO obracam! Neko bi cak mogao da kaze da je to gnusna LAŽ...! A postoji pravilnik... ...po kojem se osecam "uvredjenim" ovakvim tvrdnjama!

Last edited by Bockie; 05-01-2012 at 03:48 AM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules