Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2011, 04:35 PM   #1
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default ljudi pomagajte!!? :(

imam 4 windowsa.. na jednom vst DAW, na jednom net, satelitska i ono zeza, treci igre, cetvrti free.. probudim se,, u torrent radio, neki film skidao, kad neka poruka na ekranu, ja NO, i restartujem komp, kad nema walpera, prazan, procesor nesto radiii,.. i td.. skontam virus opasan. restartujem , da udjem u drugi win, pa cu ga erase s necim il rucno dok nadjem kad ono ne da ni u jedan da udjem!! pise windows/sistem32/confing/sistem i ispod missing tako nesto na svakom od ostala 3 wina koji su ok. reinstaliram brzo sistem na ovom gde usao virus. znaci izbrisem taj win i stavim nov svez,. reko ajde nije nesto to bar mogu jebes virusa kad ono iz ostalih diskova sve kao osteceno, a sve na svom mestu i nema nikakvih gluposti oko tih fajlova. sve kao sto je i bilo u svom folderu i na mestu..

kopiram npr neke fruty loops projekte koji su u zipu na ovaj disk novi da sacuvam ako budem reinstalirao i muzicki daw, kad ono na svaki taj fajl pise DAMAGE.. nece ni sa drugi diskova gde su filmovi, wav, mp3, rar, programi nista od fajlova na 2TB se ne da pokrenuti kao sve osteceno a tu je vidim ih. ?? zamislite sistem i sve mi ja na njemu 10 god sto skupljam i radim ((((
znaci skocio bih s mosta sad!!

jebes i filmove, i sve samo da mi je semplove loopove, slike i tako ima milion sto mi treba na tim podeljenim diskovima.

sta da radim??
evo i video da vidite kako izgleda kad nece nista.10 god nikad mi se nist nije tako desilo, ajd ako sta zezne pa ima jedan win na kom je i to je to, al sve mi zezno i one na kojima nema sistema a na njima mi sveee

http://www.mediafire.com/?08sujaa3xrmn6vu
branoy is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2011, 05:53 PM   #2
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

Default Re: ljudi pomagajte!!? :(

vidim da direktno otvaras fajl tamo gde je

el mozes da iskopiras fajl na taj novi win, pa ga pokreni tu, el oce tad?
Old 12-11-2011, 06:00 PM   #3
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

vasko@ kopirao na ovaj novi win7 tek instaliran, sa onog npr od 50gb diska. i nece , isto sve pise kad kliknem..
pre po sata instalirao kaspersky.. skeniro te diskove, nigde virusa na njima ni za leka ??
kaspersky 2012, updejtovao ga.

skinuo recuva, i recoverymyfajls recovery programe ako disk ode, probao sa njima, nadjem disk i cekiram copy ovamo na ovaj novi,, kopira, i opet isto pise kad kliknem na bilo koji fajl. svi kao osteceni ili zarazeni necim sto ja ne vidim, eto kaspersky sam pregledao sta da radim ?? imal ko kakvu ideju?

uzeo kopirao par fajlova na usb i pustio u pentium 4 tj drugi racunar.. nece isto. znaci nema daljeee, sta je to moglo uci mi u komp i takvu stetu napravit,, a verovatno postoji za sve resenje sam ja ne znam, jer glava mi je na sto strana sto se ovog tice, pametujem i pokusavam svm ovim gore navedenim
Old 12-11-2011, 06:52 PM   #4
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

el otvara .txt fajlove? ako nece ni njega, prevuci ga (bilo koj txt fajl) na notepad pa pogledaj sadrzaj, da li je dodavano nesto?

ne verujem da ti je crv izorao 2 tera fajlova za to bi mu trebalo sat i vise, to je nesto oko NTFS-a
Old 12-11-2011, 07:55 PM   #5
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

otvara druze txt, sad isprobao, hoce i mp3, nece rar, zip, exe pola- pola, wav nikako a svi projekti jedno 70gb mi u wav, nece ni divx filmove i Brrip i sve od videa, sve damage ili tako nesto, slike nece.. ii nece images cd i dvd, ne bitno iso nrg itd.. cubes trenutno nemam jer mi je unistio sve sisteme ne mogu uci ni u jedan da vidim hoce li CRP od cubesa.

kazes sat i po.. mozda je on odradi to dok sam ja spavao, jer kad sam se probudio da pogledam dokle skino filmove, sami bili u utrorent visela mi neka poruka yes no. nesto viruski.

i secam se da mi je taj virus il crv sta vec u folder and search options pod view stavio dont show hidden files, folders and drivers i nisam mogao da prebacim vise na SHOW sve to da vidim.

Last edited by branoy; 12-11-2011 at 07:59 PM.
Old 12-11-2011, 08:45 PM   #6
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

to zvuci lose jbg, fajlovi su ti injektovani cim je gadjao exe i rar, inace svaki taj exe koji pokrenes ti potencijalno siri infekciju i na novi windows, to da imas u vidu

jpg, filmovi, itd ne sire infekciju, to ti je sjebo samo stetu da ti napravi

podaci u wav fajlovima su ocuvani, ali fajl je injektovan pa se offseti ne poklapaju sa onim sto pise u headeru i zbog toga ne rade, to ces posle videti kako da resis

rarove ne verujem da ces uspeti da spasis

uzmi nekoliko manjih exe-a sa tih starih diskova, pa podigni na scan virustotal.com (moze i jos neki servis koji DISTRIBUIRA samplove), i proci ce 2-3 dana dok se analiziraju i postanu detektovani (gore si napisao da nista nije detektovano), tad ce kasperski da pocne da svira...znaces sta je zarazeno

neka budala je napravila crv samo stete radi...

mislim da se nisi inficirao preko utorrenta nego kroz browser dok si isao po torrent sajtovima, nagazio si na drive by exploit

komp ti je duze bio upaljen kad ti je 2 tera preorao, a i nisi primetio da disk radi sve vreme

kad je krenuo i sistemske fajlove da ore tad ti je izaso taj msgbox...
Old 13-11-2011, 01:29 PM   #7
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

vasko druze sad sam izgubio svu volju za ovo sto si napisao. verujem da je to sve sto si napisao.
isplatil se bar narezati na dvd-e Mp3 i ono ponesto sto radi?? dal je i to zarazeno iako radi?

sve particije cu morat ako to bar spasim formatirati na full, da ocistim svaki disk i sve. znaci nece mi ostati nista ee kud mene nadje taj crv

i kad podignem novi win7 na jednu kasnije od sveg ovog 10god cu imati prazan cubase .. kom sam ja skrivio brate.!!

savet svima ovde ljudi spasavajte sve s kompa sto vam je vazni inace desice vam se ko i meni. ovaj crv unisti svee u kompu, sve particije i sve osteti. nema veze sto je tamo drugi sistem, on ide redom po diskovima. nema dalje.
BROJ 1 CRV.

danas ustao i gledam projekte jedno 70gb, semplove, loopove sveee.. i plakao bi.
nisam znao za ovaku stvar da moze ostetiti i na drugim particijama i sistemima.. uvek je bilo ako bude kakvog smeca il nesto osteti desi se samo na toj particiji il na tom sistemu, ostali sistemi su radili besprekorno. da sam znao za ovako nesto uzeo bih davno usb hd i backup. al nisam znao.

Last edited by branoy; 13-11-2011 at 01:32 PM.
Old 13-11-2011, 02:11 PM   #8
Haxli
Pro Member

Koliko me secanje sluzi, ti nisi imao nikakvu zashtitu jer ti je win7
bio daleko bolji od XP-a po pitanju zashtite od virusa. Ili sam te pobrkao s nekim... ?
Ako nisam... eto ti jedan od razloga... ako bash mora da se kaze
Sorry

To shto je neshto na drugom sistem nikada nije zashtita bila, niti ce biti...

Nego, koji virus/crv je u pitanju ?
Najbolje odnesi hdd kod nekoga i precheshljajte sistem...

Audio/video failovi bi trebali da prorade bez problema... kao i sami projekti...
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2011, 02:20 PM   #9
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

E jbg sad..

Dzaba se smarao, gledaj dalje.. Probaj da ukapiras kako virus funkcionise sto je moguce vise detaljno i upravljajuci se time spasi moguce - zaboravi izgubljeno..

Meni je tako slicno davno napao kompjuter neki razaracki virus koji ne znam ni kako uspije covjek da nabode jednom u 20 god.. (ma ne virus nego aids) Sve je to izgledalo slicno kao kod tebe sad i svasta mi je tad poslo u zaborav..

Od tad vise nikad DAW kao primarna net masina, uvjek poprilicno svjez bekap ghost-a (makar dva-tri mjeseca unazad) i tako te 'sitnice'..
Old 13-11-2011, 02:20 PM   #10
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

u pravu si Haxli, od kad je izasao win 7 nikad nisam nista stalvljao od zastite, znaci bilo je smeca al je toliko bio stabilan, da nista ne osetis..
al vidis i da mi je bio sistem, kaspersky ne vidi ovog crva, on je izvan njih, znaci ko na njeg naleti to je to. a za ove sitne stvarno nema potrebe kad sam dve god izdrzao a nema gde nisam bio od sajtova. njima nista. msm lako je ako je neki virus poznat ovim zastitama, da se uklonuti i rucno iz drugog sistema, al kad nesto ovako ti zarazi svaki fajl ja tu ne mogu nista.

sad kad bih znao to sto kazes dal se ovo moze skinuti sa nekim programom da predje preko svih projekt fajlova i da poskida ovo smece , al de znaj sad koji je crv. probacu upload neki exe sto je vasko rekao na virustotal.com pa da vidim hoceli sta pokazati, ime kako se zove crv.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules