|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Zasto nema dobrih pesama?
Kad to kazem, pre svega mislim na textove vecim delom. Ranije mozda nije bilo toliko ni revolucionarne muzike, kud i kamo, ali su bar textovi bili iole odradjeni i imali tracak smisla. Slusam neki live Viktorija u "strava" centru iz devedeset i neke i kontam, jbt, pesma ima text ![]() Jesam fan muzike 80-ih, ali slusam i mjuz '90-ih i doduse vrlo malo toga iz poslednje dekade, ali ne zato sto sam a-priori fan starijeg mjuza, vec nekako nova nema nista interesantno. Debilna je vecinom. Nalozim se s' vremena na vreme na nesto novije, ali stvarno ni 1%... Sve sama govna... Bas me zanima sta mislite, pa se potrudite da budete konstruktivniji... Jel se stvarno sve svodi na onu staru "narod je stoka" pa ce pojesti bas sve sto ponovis 5 puta ili je sveopsta stvaralacka kriza... Samo nemojte sa onim "kod nas je sve shit, a napolju krempite padaju s' neba", gadi mi se to razmisljanje vise od ovog prvog, mjuz je generalno u kurtzu svuda... ![]() Kako vi vidite stvari...?
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
zato shto su se ljudi pogubili.. gledaju formu samo.. jedni kako kazesh skachu i uzvikuju uh oh i tome slichno, a drugi pokushavaju da ti neku jednostavnu i uobichajenu stvar prenesu kroz retko korishcene rechi ne bi li zvuchali pametnije..
malogradjanstvo i sa jedne i sa druge strane.. shta bi sa onim dobrim starim: veoma jednostavno preneshene emocije. jeste sirovo, ali osecash to, ne mozesh da ne osetish. ni muzichki to ne zvuchi vishe kako treba... mislim na alternativu, ne na ovo shto je mejnstrim.. ne samo zato shto "sad svako svira", nego se svi trude da budu drugachiji.. i na kraju se dobije neshto shto se vishe ni ne moze nazvati muzikom.. i ne shvataju da je muzika samo vozilo za prenos neke poruke, a ne sama poruka. previshe nota, previshe gledanja u vujakliju, i izgubi se vrednost. naravno, ima onih koji verovatno iz bunta prema tom shundu rade ovakve idiotarije: shto je najgore, ovo mi je chak i do jaja.. (u odnosu na to shta se danas radi) |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Nije da nema kvaliteta,ali nije na povrsini i ne ceni se pa moras jako duboko da kopas da preslusas gomilu bendova da bi ti se jedan svideo.Uvek se zacudim kad vidim koliko neke odlicne stvari imaju malo klikova na youtubeu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
100% ste u pravu.
Samo da dodam, da u danasnjoj produkciji nema prostora za dobar tekst i emociju, danas svaka pesma ima minimum 40 kanala, sve je pretrpano. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Evo, ovaj ne priča o audio kanalima ali se priča svodi na isto:
Pozdrav, Vasa
![]() |
#6 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
pa meni se cini da su nasu muziku radili inteligentniji ljudi !!
Kao prvo, znali su da sviraju (bez PC pomagala, autotune-a, itd - danas SVAKO "prducira"), onda, trebali su da zarade pare za te instrumente nekako (znaci bili su ozbiljni), nije svako mogao da dodje do studija i disko kuce itd itd...pravila se neka vrsta "prirodne selekcije". Hoces da radis muziku - nauci da sviras / pevas, potrosi potrebno vreme na tehnike, skupis / zaradis pare za instrumente / studio, itd...TO NIJE MOGAO SVAKO! Danas - sve moze , sve je dostupno i svi smo muzicari / producenti i NIKO od mladih narastaja nema predstavu koliko vremena treba potrositi na pesmu (komponovanje / teks / produkcija / miks)... danas se pesme kod nas SKLAPAJU za par sati - ZATO sve zvuci tako.
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Stvarno - mo?da se "out there" pesme pi?u du?e i temeljnije (ona poslednja Britney Spears, tu su se silni ljudi naradili tokom nekog vremena ![]() ![]() Vasa
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ma nije samo u tome da je za mlade, jbg, nisam nesto mlad, ali imam 30 godina, nisam jos za kantu. ![]() ![]() Brain drain - novi muzicki pravac....! ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Gde nađe baš Viktoriju... Ali dobro, shvatam na šta misliš - profesionalno odrađeni tekstovi; ništa pretenciozno, ali bar ima metriku, rimu i drži se teme kroz sve strofe. Ako čak ni dotle ne možemo danas da dobacimo, to je stvarno poražavajuće. Ima li neko od vas neke tekstove, kad već pričamo o tome? Ili možda znate nekoga ko ima?
And in the end, the love you take is equal to the love you make. Last edited by Znak; 12-11-2011 at 09:31 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
A sta mislite... | kVu | Audio Software | 16 | 31-01-2009 02:09 PM |
sta mislite? | radoje3 | Pravna Pitanja | 9 | 10-05-2008 02:43 PM |
Sto mislite o Adamu A7? | relis | Monitoring | 11 | 04-06-2006 07:43 PM |
Sta mislite | Steka | Promocija radova | 6 | 14-07-2005 05:48 PM |
Sta mislite......... | Steka | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 08-04-2005 12:52 PM |