|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav, ovaj mik. mi je donet iz USA, naravno kupio sam odgovarajući adapter za njega i na prvoj probi sam bio veoma zadovoljan kvalitetom signala. Međutim relativno brzo mikrofon je počeo gubiti signal između baze i mikrofona, ponekad baza uopšte ne vidi mikrofon, a ponekad se javlja neki ogroman šum - kad govorim sve distorzira. Uključim i isključim mikrofon i bazu par puta i on proradi, ali posle 5 min. nekad posle 2-3 sata ponovo se javlja isti problem, dakle potpuno je nepredvidiv i nesiguran u radu. Probao sam mikrofon na drugoj bazi, isti problem se javio što znači da je problem u predajniku na mikrofonu (pretpostavljam).
Zanima me da li je neko imao sličan problem, i da li zna kako može da se reši? ili d a mi preporuči dobrog servisera koji me neće pokrasti kao većina u koje sam izgubio poverenje.. inače mikrofon je kupljen nov preko ebay-a Unapred sam zahvalan na odgovorima! Last edited by zeha; 26-10-2011 at 12:57 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Wireless sistemi se rade u različitim frekvencijskim opsezima - zavisno od regiona za koji su namjenjeni, a u skladu sa zakonskom regulativom i planom podjele frekvencijskog opsega. Tako se mo?e desiti da ti je sistem namjenjen za USA tr?i?te u sukobu sa... recimo, baznim stanicama mobilne telefonije, radio relejnim vezama vojske i policije itd...
Provjeri koje su mu radne frekvencije i ako je to u pitanju... prodaj ga opet na eBayu i kupi mikrofon namjenjen za na?e područje.
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Radna frekvencija mu je od 800 - 820MHz. Mislim da je ok jer moj prijatelj ima mikrofon koji radi u tom opsegu i nema nikakvih smetnji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Još neki predlog???
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Proveri napajanje mikrofona (bateriju) i baze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Shure Beta 52A ili AKG D112? | phil.milmax | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 06-04-2009 12:03 AM |