|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Da li neko koristi ili je koristio ovu klavijaturu?
Interesuje me kakav joj je zvuk u poredjenju sa Fantomom? Trazim neku klavijaturu koja ima dobre farbe i po mogucstvu 6,5 oktava. Treba mi klavijatura koja je brza za "live" nastupe a po mogucstvu da ima dobre dirke. Ako neko ima iskustva sa ovom spravom, bio bih mu vise nego zahvalan da ih podeli sa mnom! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]()
Imao sam je nekih godinu dana, bio sam jako zadovoljan kako je radila, ali sam dobio korektnu ponudu i odlučio da ipak mogu i bez nje iako i dan danas tvrdim da je to najoptimalniji synth sa 76 dirki na tržištu. Lagan sa više nego pristojnim zvukom i sa mnogo opcija. Verovatno najbolji odnos praktičnost-cena-kvalitet.
Quote:
Što se tiče zvuka - klasičan Roland sa svim prednostima i manama. Pogotovu što još na sve to imaš dva slota za SRX proširenja, dodatni ulaz za vokal ili neki drugi instrument sa zasebnim reverbom/delayom i kontrolom jačine (a ako te bude zanimalo, postoji i zaobilazni način da iskoristiš celu FX sekciju klavijature). Čak se može koristiti i kao ritam mašina i uživo pošto dozvoljava da menjaš zvuk a da bubanj ostane nepromenjen. Još da ima dual arp pa da jedan ostaviš za bass pratnju i milina ![]() Jedino ako ga planiraš kao MIDI kontroler, imaj u vidu da iz nekog razloga nijedan kontroler na njemu neće poslati CC# preko 90 što je stvarno šteta s obzirom da se ne proizvodi više i neće biti updatea koji bi to regulisao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Hvala na odgovoru!
Po vasem misljenju, koja je realna vrednost za polovnu klavijaturu? Last edited by akordeonista; 24-09-2011 at 10:51 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Postoji li mogucnost koriscenja nekog modula uz ovu spravu tako da mogu da pozivam performanse sa modula preko klavijature?
Primer: - na prvom performansu na klavijaturi koristim boje sa same klavijature, - na drugom koristim boje sa modula - a na trecem performansu recimo pomesane boje sa klavijature i modula. Da li je ovo moguce i sve to smestiti u Favorite banku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ima MIDI, ima Fantomom user interfejs tako da 99% može.
U favorite možeš sačuvati bilo šta i performance i patch tako da je to 100% moguće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Je l' to nije neka LE verzija fantoma? Ja imam jako losa iskustva sa svim osiromasenim verzijama sprava (triton le roland jv1010...), sve je kao isto, osim zvuka
![]() pogledah malo specifikacije..... ovaj roland mi stavrno nije jasan..... 64 user performance mesta i volume pot rotacioni....... uzas
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 25-09-2011 at 12:47 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Nije. Postojao je Fantom Xa kao light verzija i jo? Juno-D koji je vi?e bio kao pandan Korgu X5D sa pojedinim Fantom zvucima.
Roland je od Juno G serije (posle iza?li jo? Di, Stage i Gi) re?io da sasvim "izmuze" Fantom X engine a uz to i da sakupi malo kajmaka na legendarno ime. U su?tini njihova politika je da imena modela ne treba da imaju neki kontinuitet po pitanju zvuka već po pitanju onoga ?ta su u datom trenutku predstavljali. Kako je po njima 80tih Juno bio "finansijski pristupačniji" od Jupitera tako je ime Juno ponovo iskori?ćeno kao ne?to ?to je pristupačnije od Fantoma. Po?to je Juno Stage iza?ao iste godine kad i Fantom G konverteri su verovatno identični kao na Fantomu X koji je u to vreme prestao odavno da se proizvodi a kako su izbacili Fantom G opet su onima koji tra?e vi?e ostavili "?argarepu ispred nosa". Tu priču mi je otprilike potvrdio i jedan programer koji je do?ao nakon toga da radi za Roland rekav?i da Juno Gi (model koji je iza?ao godinu dana posle Juno Stagea) ima "bolje konvertere od Fantoma X ali slabije od Fantoma G". Tako da, ako na nedostatak 16 padova sa desne strane, 2 dodatna SRX pro?irenja i semplera gleda? kao LE verziju da, ali po pitanju samog enginea 99% sam sigruan da je identičan. Ista polifonija, ista efekt sekcija, 95% istog waveforma, čak ima? i line/XLR combo input sa fantomskim napajanjem, vocoder, USB MP3/WAV/MIDI plejer vi?ka u odnosu na Fantom X ![]() Inače, postoji i modul verzija Juno Stagea koja se iz nekog razloga zove Sonic Cell - ujedno je i audio interfejs i vidjao sam da ga neko za sasvim po?tene pare prodaje polovnog. Last edited by wladymeer; 25-09-2011 at 01:19 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
sasvim je ok da ti neko za manje novca ponudi manje opcija...... ako je zvuk kao na fantomu x (konvertori, efekti, kolicina rom sirovine...), to je onda ok. Ja imam jos uvek XV5050 koji je cudna sprava, ima 24bit D/a i dosta dobro zvuci....a npr polifonija mu je 64...... negde su ga ushtinuli, tamo gde je meni bitno (zvuk) nisu.....
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Pošto imaš XV-5050 ne znam da li si upućen i da li će ti trebati uopšte, ali evo malog tutoriala vezanog za XV seriju i čuveni JD-800: http://www.gearslutz.com/board/6094517-post22.html
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Juno Stage za Fantoma X7 | wladymeer | Kupujem/trazim | 0 | 09-03-2011 11:53 AM |
Kupio bih Roland SH 201 ili Roland Juno D | dzibg | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 15-01-2009 12:50 PM |