|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Potrazite kanadski (dokumentarni) film "The weight of chains" (2011)...
![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 30-07-2011 at 01:09 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Pogledati OBAVEZNO!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
nista novo - to se zove kapitalizam !!
Odlicno izeditovano i kad se svi dogadjaji od zadnjih 50-60 godina sabiju u 2 sata..izgleda napeto. Ali manje vise..svi su sad u govnima, pogotovi EU!! i...SVI su zaduzeni...SVI ! Amerika trenutno duguje $14,5 TRILIONA ![]() (1 trillion = 1,000 biliona) - (kod nas se billion zove milijarda) Jedan mali deo duguju sami sebi, ali veci deo privatnim investitorima i bankama koji su pozajmili pare drzave!! Pogledajte na Wikiju kako im se dug povecavao u zadnjih 20-tak godina, a posebno pod Bush-om... I tamo je zdravstvo i socijalno u kurcu....tona fabrika je zatvoreno...beda i sirotinja na sve strane, samo mali deo dobro zivi !! (Isto kao kod nas) A najveci problem je sto sad pola kongresa NECE da dozvoli da se digne porezi velikim kompaniama i bogatunima, kako bi se izvukli iz krize !! I u Engeskoj su svi prezaduzeni...a da ne pricamo o Grckoj (!!) Italiji, Spaniji itd.... Ceo koncept i sve lose strane kapitalizma polako stizu SVE nas...nismo samo mi (Srbija) u sranju... Svi upadnu u masinu kapitalizma...kredit za stan na 20/25 godina, koji mozes da selis iz banke u banku, zbog MALO povoljnijih uslova...ALI kad preselis kredit, krece opet odpocetka ! Tako da ako mnogo selis dug...nikada da se odplati ! Kreditne kartice - Ovde su jedno vreme na ulici zaustavljali ljude i nudili kreditne kartice..samo potpises i daju ti ?3/5/9 hiljada funti da kupis sta hoces !!! posle ti povecavaju limit, ako treba jos...sve je moglo!! I SVI SU UZIMALI! E sad sto niko nema para da vrati..to je problem !! Kapitalizam...nista drugo ! I niko nije zasticen od toga...proanalizirajte malo situaciju u Grckoj ili Italiji ili Engleskoj..i videcete da je isto.. Ovde su Englezi prodali SVE investitorima....sheicima, arapima sa naftom, penzioni fondovi iz inostranstva, itd...arapi zidaju najvece zgrade u Londonu i posle ih izdaju Engleskim kompanijama...itd itd.. Sve velike kompaije su prodate stranim investitorima...od vodovoda, struje, telefonije, prevoza itd itd... KAPITALIZAM - samo sto je kod nas malo kasno stigao i narod nemoze da se navikne... ![]() PS By the way, film je uradio NAS covek koji se preselio u Kanadu...
Ja sam svestran - sve mi je strano ! Sinewave Surfers Messy Boys SE16 Zoran http://www.facebook.com/album.php?ai...2&l=57cd77e7d1 http://soundcloud.com/dabear Last edited by DaBear; 30-07-2011 at 07:52 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
To se zove kolonijalizam!
![]() Ja sam se sablaznio kada je prikazan "Dnevnik" i jedan i drugi po'pola ekrana i tekst koji voditelji citaju U SLOVO isti...!?!? ![]() Dakle JEDAN covek je to pisao, jedna sluzba odradila...! Zamisli koji je to tek zajeb ,covece... ![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 30-07-2011 at 10:18 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Kapitalizam i njegove posledice su smesno jednostavno pojasnjenje stanja u kojem se planeta nalazi.Kuva se sve to nesto malo vise od dva soma godina,ko prati materiju.Korak po korak i evo se gotovo cela planeta nasla porobljena a da toga nije ni svesna.I svetska kriza.Verujem jos jedna doza kolektivne hipnoze.Stari bolesni recept zapadne ideologije,napravis sranje pa ga onda sredis.i tako u krug.mozes da radis sta hoces,imas novac,medije,ispiranje razuma ljudima u 21 veku je krajnje jednostavno za ekipu koja drzi konce u rukama.I ne moze im niko nista jer oni nisu tu gde jesu od juce.Evolucija ljudske pohlepe i zla je dostigla svoj vrhunac.I nesto ce definitivno morati da se desi,samo neka 'visa' sila nepoznata i netaknuta od strane ljudskog roda moze uspostaviti ponovo neku harmoniju i balans po kojem funkcionise univerzum.Jer k'o sto rece agent Smit u Matrixu:'Ljudski rod je rak ove planete!'.I tu leka nema.
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
http://topdocumentaryfilms.com/ ne znam da li znate za ovaj sajt. Velik broj sjajnih dokumentarnih filmova na razne teme, ukljucujuci i ovu koju pominjete.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Zeitgeist je po meni ?e?ća sekta! Samo ću vam citirati drugu rečenicu iz njihovog "manifesta", gde pi?e: "It does not recognize nations, governments, races, religions, creeds or class." Kao i kada odete u banku da podignete kredit... Potpi?ete milion papira, a na svakom stotom sitnim slovim pi??e kako vam uzimaju du?u. Isto to rade i pojedini u ovoj priči. Globalizam je smislio la?ni oponim da bi se stvorio ideolo?ki polaritet, a u stvari jedan gazda dr?i obe prodavnice u istoj ulici.
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Ponekad mi Zeitgeist pokret lici na moderni komunizam... kad se sve sabere i oduzme, sve je isto sem tehmoloskog napretka izmedju vremena kad ga je pisao Marks i danasnji "Marksovi"...
![]() |
#9 |
VIP Member
|
![]()
Ideologije i sistemi su uvek postojali i postojace,ovakve ili onakve.Stada nikad nisu mogla bez cobana.Problem je sto su 'ti' mocnici poceli da se igraju bogova i kreiraju ideologiju iznad osnovnih zakona prirode.A to nece da moze jos dugo tako,jer kad keva priroda popizdi ima sviju da nas nema!
![]()
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
U istom duhu...Grci...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |