Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-06-2011, 05:50 PM   #1
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Default Avalon U5

Da li je neko imao iskustva sa ovim uredjajem i kakva ? Da li smatrate da za taj novac mozda postoji bolji uredjaj .. Koristio bih ga za snimanje elektricnih gitara, bas gitara, nekad-nekad za klavijature.. Pozdrav
Inovative_kg is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2011, 06:53 PM   #2
tomo
Member

tomo's Avatar

Default Re: Avalon U5

cuo da je the fattest DI, a vidim i da ga dosta svjetske ekipe koristi,
tocno za sto si nabrojao, gitare, basseve i syntheve.
tomo is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2011, 03:12 AM   #3
quake2
Banned

Najtoplija preporuka,pogotovo kada su bass gitare u pitanju.Sprava je na prvom mestu uradjena za desetku sto se tice kvaliteta izrade.Sto se tice mogucnosti u radu,one uveliko prevazilaze "obicne" DI boxove,imas aktivni eq koji je odlican,imas razne mogucnosti za povezivanje,cak mozes da uletis u njega sa zvucnickog izlaza iz bilo kog pojacala snage do 400w sto je strava fora kada hoces neku specificnu farbu da pokupis i sto vise ni na jednom DI boxu nisam video.I sve bi to bilo nebitno da U5 ne zvuci tako kako i kosta,jako skupo,sve sto je islo kroz njega mi je uvek zvucalo bas,bas fat i konkretno.Sa njime retko usnimavam gitare ali tu se vec radi o ukusu,volim mikrofon na pojacalo ali neko ce verovatno vise voleti gitaru kroz U5...za bass i klavijature iskrene najtoplije preporuke.Na ovom threadu sam kacio i semplove sa njega http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35277 Pozzzz

Last edited by quake2; 04-06-2011 at 03:20 AM.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2011, 04:02 PM   #4
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Ekstra, to je ono sto mi je trebalo, hvala puno ! Reci mi samo jos par stvari.. Kojim SHAPE-om je prema tvom misljenju najbolje snimati bas ? Gledao sam ono uputstvo sa njihovog sajta i tamo je preporuka SHAPE 2 za bas gitaru, cini mi se da je kod vas na onom threadu bio potpuno drugi odabir ili se varam ? Naravno, moje pitanje ne znaci da vremenom necu naci svoj omiljeni shape za sve itd, no opet je vazno cuti iskustva drugih ljudi .. I jos jedna stvar.. Koji ste kabal koristili prilikom snimanja basa ?

Pozz
Old 05-06-2011, 12:06 PM   #5
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by Inovative_kg View Post
Ekstra, to je ono sto mi je trebalo, hvala puno ! Reci mi samo jos par stvari.. Kojim SHAPE-om je prema tvom misljenju najbolje snimati bas ? Gledao sam ono uputstvo sa njihovog sajta i tamo je preporuka SHAPE 2 za bas gitaru, cini mi se da je kod vas na onom threadu bio potpuno drugi odabir ili se varam ? Naravno, moje pitanje ne znaci da vremenom necu naci svoj omiljeni shape za sve itd, no opet je vazno cuti iskustva drugih ljudi .. I jos jedna stvar.. Koji ste kabal koristili prilikom snimanja basa ?

Pozz
Ti SHAPE-ovi su u sustini fixne pozicije eq-a,i dvojka je sama po sebi napravljena bas za bas, mada nekada legne i nesto drugo.Ja sam u 90% slucajeva koristio dvojku,mislim da je tako bilo i kada smo snimali one semplove koje sam okacio.Ako pazaris U5 dobices i knjizicu u kojoj je tacno nacrtana frekventna karakteristika svakog SHAPE-a pa ce ti biti lakse da se odlucis za neki prilikom usnimavanja.Kabl koji smo koristili je bio neki obican Klotz mada bi nesto bolje sigurno jos bolje i zvucalo.Jedina muka sa U5 je sto kada kupis jedan,hoces jos jedan....zaista mislim da se nikada neces pokajati ako ga uzmes a treba ti za studio,za uzivo je vec druga prica.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2011, 12:33 PM   #6
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Da,da, u toj knjizici sam upravo i procitao ovo za SHAPE-ove . Ima li kod nas da se nabavi U5 ? Ako znas gde ima pusti mi PP da ne pravimo reklamu ovde .. Hvala puno jos jednom i veliki pozdrav !
Old 16-06-2011, 10:50 AM   #7
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

hitno potreban odgovor-Posto je avalon u5 di box, da li se moze koristiti i kao mikrofonski preamp???
Nakacio bih na njega AKG c414...gledao sam ali on nema Phantom Pover +48....
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2011, 11:04 AM   #8
DzoniPFC
Pro Member

Ne moze.

zato postoji, avalon m5 mic preamp

DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules