|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Koliko realno sad vredi ovaj mikrofon, treba mi za live pevanje i koliko je bolji u odnosu na evolution 9 i sm 58? Nasao sam ga za nekih 250e u ekstra stanju...
Sennheiser MD 431 II |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Zar je moguce da niko nije cuo za ovaj mic?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
retki su.... ja sam nedavno uzeo MD425, koji je slicna, samo starija varijanta.... na bolji nisam pevao, stvrno je vrh... (u poredjenju sa raznim betama, d7/d5, 58icama i ostalim standardnim micovima), jako cist i precizan,meni se bar dopada
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Ne mogu ni pravi review na netu da nadjem...sve nesto kratko.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Zanimljivo je sa tim senn 431..
uzeo sam si pred 2-3 godine 2 komada iz oglasnika za 250?,stvarno odličan majk..ne ku?im, al čini mi se da je kod nas u Hr dosta svadberskih bendova (tezgaro?a) opskrbljeno sa njima pa se znaju nać u oglasniku. koliko je meni jasno, koliko sam googlao, to bi trebala biti naprednija (live)verzija 421, ?to mi i zvukovno ima smisla jer sam u studiju testirao oba (421 i 431) koliko god je u?asno te?ko kvalitetno A/B komparirati 2 majka, ali nisam primjetio neke drastične razlike. (ako ih je uopće bilo) daklem, odličan na tomovima i git.zvučnicima, u live je super na ?. vokalima, vrlo robustan majk, kvalitetne izrade, eloksirani aluminij+ tvrda plasika, odlično le?i u ruci,kvalitetan on/off prekidač, dodatna plastična za?tita na XLR ulazu za čvrsto dr?anje kabela.. eto,cool majk, al kao i svaki drugi- on ne proizvodi sound, on ga samo transformira u el.napon, pa ga kao takvog ?alje dalje..stoga, ne očekuj WOW efekt ako je ostalo upitno ![]() ma 5 cent
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
yes, sve sto je Reinhardt rekao, dijelim misljenje.
ja imam staru verziju 431, sa obicnom kapicom, srebrenom. zenski vokali super ispadaju, lijepo im se istakne onaj gornji njezni dio frekvi glasa i to bas prirodno lijepo ispadne. distorzirane gitare su mi stalno ispadale preo?tro u lo?em smislu u gornjem dijelu, a cak sam ga jednom stavio kao room mic i ispalo je mega, ba? uhvati lijepo midrange. probao i ja pjevat na njega ali mi fali bottom-a pa sam ipak ostao kod 58-ice za live. uglavnom prečisto mi ispada moj vokal u sklopu glazbe koju sviram. sad, koliko para vrijedi, jako diskutabilno. ako ti se svidi kako zvuci, ako bi ti koristio 250 eura mislim da je u redu. usput, na staru verziju su pjevali svi ?ivi: Prince, Cindy Lauper, Whitney Houston...cak sam vidio i Alena Vitasovića ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
a zna li neko nesto o MD425, koji ja imam od nedavno?
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Sad sam video da ga i Dave Grohl iz Foo Fighters-a trenutno koristi...
Razmislicu cu pa cu da vidim da li da ga uopste kupujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
postoji neumann serija live majkova identičnog izgleda
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sennheiser 555 ($84.99) mod make it a Sennheiser 595 ($165.00) | Flamel | Computer Hardware | 2 | 30-01-2011 04:54 PM |
Sennheiser MD 421 | idekius | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 8 | 15-09-2004 02:30 AM |