Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-03-2011, 06:27 PM   #1
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default HDD space?!?!?

Opet ja sa novim egzoticnim nikad vidjenim problemima...

Sad je stari komp u pitanju na kom mi je net i to, pa pre nego sto krenem opet u reinstal i jebavanje ajd reko da pitam ako neko nesto zna...?

P3 Kopermajn na 1Ghz,512sdram, gigabyte ploca,maxtor hdd... Za net bombonjera...

Naime, C drive, sistemska particija na kojoj je XP je kapaciteta 20GB.

Poceo je da kuka da nema space-a na c i ajd reko da pobrisem sta mogu i naletim na interesantno stanje.
Kad kliknem u prazno na C, pa properties kaze da je 19 i po' giga zauzeto i da imam ni 500mb na raspolaganju...
Ok, selektujem sve sto je na C i na to kazem properties - kaze nesto manje od 9 giga...?!?!?
Prikazani su i hidden fajlovi i pagefile i sve... I dalje je to tih 9 giga...

Gde je razlika od 10GB...?

Ovo izgleda kao da me napao neki "Dinkic.dll" ali ni tog fajla nema na kompu... Nema ni "Djelic.dll"...

Probao sam i iz dos prompt-a , nista, isto sve...

Probao sam i sa programcicem "WinDirStat" , ali program kada pita koji hard da se skenira na C prikazuje 19,5 gb zauzeto, a kad iskenira bude 9 gb prikazanih fajlova...

WTF...?!?

P.S.
Komp je zasticen hardverskim firewall-om na mreznom wifi modemu i uredno update-ovanim avastom i nemam prikazanih virusa na kompu...

Last edited by Bockie; 23-03-2011 at 06:35 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2011, 06:33 PM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: HDD space?!?!?

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Opet ja sa novim egzoticnim nikad vidjenim problemima...

Sad je stari komp u pitanju na kom mi je net i to, pa pre nego sto krenem opet u reinstal i jebavanje ajd reko da pitam ako neko nesto zna...?

P3 Kopermajn na 1Ghz,512sdram, gigabyte ploca,maxtor hdd... Za net bombonjera...

Naime, C drive, sistemska particija na kojoj je XP je kapaciteta 20GB.

Poceo je da kuka da nema space-a na c i ajd reko da pobrisem sta mogu i naletim na interesantno stanje.
Kad kliknem u prazno na C, pa properties kaze da je 19 i po' giga zauzeto i da imam ni 500mb na raspolaganju...
Ok, selektujem sve sto je na C i na to kazem properties - kaze nesto manje od 9 giga...?!?!?
Prikazani su i hidden fajlovi i pagefile i sve... I dalje je to tih 9 giga...

Gde je razlika od 10GB...?

Ovo izgleda kao da me napao neki "Dinkic.dll" ali ni tog fajla nema na kompu... Nema ni "Djelic.dll"...

Probao sam i iz dos prompt-a , nista, isto sve...

Probao sam i sa programcicem "WinDirStat" , ali program kada pita koji hard da se skenira na C prikazuje 19,5 gb zauzeto, a kad iskenira bude 9,5 gb prikazanih fajlova...

WTF...?!?

Na Windows XP postoji na svakom disku folder "System Volume Information" u kome cuva kopije pojedinih stvari za neki "restore point" odnosno kada zazelis da startujes "last known good configuration"... elem... to ponekad zna da se napuni ali u osnovi NE MOZES da udjes u taj folder i pocistis djubre... osim ako ne dozvolis negde u Registry-ju ili gde vec...

proguglaj : System Volume Information enable access

pa ces naci kako se dopusta pristup... te udji i pobrisi .... svasta mozes tamo naci

To je za Windows XP, za ostale ne znam

EDIT:
Drugi problem moze biti internet explorer cache (opet XP), koji je visestruko skriveniji od hidden fajlova... i nema nacina da mu se pristupi nikako iz windows explorera osim putem "cistaca" kao sto su ccleaner ili sta vec nadjes.

pozdrav

bogi

p.s. kod mene je na svim diskovima pristup folderu "System Volume Information" dozvoljen... to uradim odmah po instalaciji operativnog sistema jer "znam za jadac"

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 23-03-2011 at 06:40 PM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2011, 06:43 PM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Eh... System restore je ISKLJUCEN...!!!

Dakle properties prikazuje i zapreminu sa sve tim folderom i sa sve hidden fajlovima i sve,sve,sve drugo sto win vidi na hardu...i SVE to iznosi nesto manje od 9 giga...

Properties u prazno....19,5 giga...

Niko normalan ne koristi explorer...

Gde god prikazuje stanje hardova pise da je C=19,5giga i tako ga i tretira... Kao da ima jos 500mb free...

Old 23-03-2011, 06:45 PM   #4
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Eh... System restore je ISKLJUCEN...!!!

Dakle properties prikazuje i zapreminu sa sve tim folderom i sa sve hidden fajlovima i sve,sve,sve drugo sto win vidi na hardu...i SVE to iznosi nesto manje od 9 giga...

Properties u prazno....19,5 giga...

Gde god prikazuje stanje hardova pise da je C=19,5giga i tako ga i tretira... Kao da ima jos 500mb...

Ako nije dozvoljen pristup System Volume Information... nece ga ni uzeti u obzir za zauzece fajlova (iako mozda ima fajlova koji zauzimaju prostor ali se ne broje)... bez obzira sto si ukljucio "hidden file"... to pokusavam da ti kazem... a sad ako ti je smor da proveris... ok.. recimo da razumem.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
Old 24-03-2011, 02:30 AM   #5
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Ahahah...

E je#$% ti zivot....

Evo , cika Boggy,a i ako nekome jos ovako zapne, resio sam...

Naime kada ISKLJUCIS system restore (dakle kazes NECU to govno i podesis tako windows, da ne razglabam...) - neces ga iskljuciti!

Naime, on i dalje radi!
Radi i besomucno popunjava tvoj drazesni hard! I to puni,pa puni i cak i ne postuje onih maximalnih 12% koje sam propisuje kada je upaljen i davi sam sebe!
U medjuvremenu sam probao 18 kombinacija, pregledaca, programa i NULA, nista nisam uspeo!

Na kraju iskopam na nekom forumu diskusiju od pre 6-7 godina, da prakticno jedini nacin da ovo resis je da ponovo UKLJUCIS govno i namestis na minimalnih 1% za system particiju, sto je kod mene 200mb...
Tog momenta sam oslobodio m'f'n 12,4 GB hard diska!

Eh, Billy, Billy...

Old 24-03-2011, 04:46 AM   #6
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
........
Naime kada ISKLJUCIS system restore (dakle kazes NECU to govno i podesis tako windows, da ne razglabam...) - neces ga iskljuciti!

Naime, on i dalje radi!
......
Zato sam ti rekao da otvoris taj folder i proveris.

pozdrav

bogi

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules