|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Koja je pricha sa time sada?
Znam da je pre bilo zabranjeno za kompove i sl... Konkretno, treba mi gitarsko pojachalo, i ako bi mi ga neko doneo, jel dozvoljen uvoz i kolika je carina? Unapred hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Dozvoljen je uvoz, carina oko 10%, plus PDV 18%, ali o tome je bilo vec reci ovde na forumu pa malo potrazi, da ne otvaramo istu temu nekolkio puta
Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
pozz
Turbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti. Last edited by sRce; 09-03-2011 at 09:09 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Hvala svima na odgovorima, vecj sam guglao, ali kao i sa svim zakonima ovde...zamrsheno je nacji jasno shta i kako...
Uzdravlje! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
1. Da li ti neko privatno lice dovozi tu opremu (uradi se propratnica na granici ako neces na granici da carinis +/- 1500 din) i zatim odes u neku spediciju u mestu gde zivis da ti ocarini opremu/instrument. Carinjenje +/- 30e. + carina + pdv ili 2. Ako stize DHL-om ili necem slicnim onda su troskovi malo veci. pozz
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
A pošto DHL dere užasno, koja je alternativa?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Napisao sam gore. Ako neces da ti DHL ili neka druga brza posta to dovezu nadjes nekog ko putuje tamo odakle treba da ti stigne oprema ili nadji nekog sa putnickim kombijem (takvih ima puno) sto voze relacije (gastarbajtere
![]()
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Ah, sad sam video da si napisao ili nečim sličnim. Koliko sam upućen DHL je najgori po pitanju toga jer naplaćuju i uslugu špedicije po najgoroj mogućoj cifri.
Da nema neko možda iskustvo sa nekom drugom poštom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Naruči dr?avnom po?tanskom slu?bom (PTT, USPS, Deutsche Post, Royal Mail...) a ne carrier-om (DHL, FedEx, UPS) i onda nema tro?kova ?pedicije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi HITNO! Treba mi pomoc
Dakle jedan moj klijent iz amerike, zeli da mi posalje Urei LA4 (tako je LA4 je oznaka, to je manje poznatiji kompresor od La2a i La3a) koji ne koristi, zeli da mi ga pokloni. Radi se o ovome, zapravo to su dva kompresora i silverface (kao ovaj) i black face revizija u jednom reku: Kako to da regulisem, sta da ocekujem ? A evo i slicice lepotana kojeg treba da dobijem ![]() Uploaded with ImageShack.us Last edited by Jan; 25-11-2012 at 12:13 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
uvoz audio opreme | Treger | Pravna Pitanja | 30 | 11-11-2013 12:42 AM |
Uvoz nove muzicke opreme | Hollywood | Pravna Pitanja | 2 | 18-09-2010 01:38 PM |
Polovne klavijature za live svirku | AmusedToDeath | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 20 | 03-07-2009 10:19 AM |
Uvoz polovne opreme - carina/porez? | Topaz | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 40 | 05-03-2008 11:33 AM |