|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Koji od ova dva audio interface-a/midi controlera je bolji, zasto i po cemu.
Kakvi su im preampi, konvertori, podrska (za yamahu nisam uspeo da nadjem drajvere za windows 7), koji je noviji...Molim one koji imaju malo iskustva sa ova dva uredjaja da napisu svoje misljenje. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Da, i zaboravih, za koji novac (koja je prosecna cena) se mogu naci kod nas?
Last edited by Nemania; 22-02-2011 at 07:24 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Neko?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Ne znam ?ta je bolje, ali imala sam yamahu i moram reči da je odlicna sprava.
Apsolutno fantastični preampi, odličan konverter, odličan kontroler. Naravno, ako radi? sa cubaseom ili nintendom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Imao sam yamahu 01 x...ne bi se ba? slo?io da su preampi fantastični ali svatko od nas čuje drugačije pa ne bih ulazio u raspravu ili uvjeravanje...konverter mi se činio jo? manje fantastičan ali ajde...kotroler na visini zadatka u svakom slučaju...po mom nekom mi?ljenju ako ima? cijenu do 500-600 eura onda se isplati ako ne...ondak dobro razmisli ili probaj prije kupovine...to je moje mi?ljenje biv?eg korisnika..i samo da dodam jednu stvar..nakon yamahe sam kupio rme 400 i onda sam čuo za?to pi?em ovo gore o preampu i konverterima u yamane 01x.
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
A sto se tice tascama Fw 1082?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Imao sam Tascama tog...Shta znam,kontrola ok,radilo je sve kako treba u Cubase-u/Nuendu, ali su mi preampi bili...loshi.Dosta su shuma imali...Kao kontroler,super sprava,ali kao interface...moj savet - ne. Generalno su na takvim spravama preampi bzvz.Ako mozesh da nadjesh polovan Tascam US-2400, to bi ti bilo super, a ganjaj posebno neki dobar interface.
Nadam se da sam pomogao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Hvala na odgovorima. Stavio sam odavno oglas za tog tascama Us24000, ali kao sto neko rece, veoma se tesko moze naci, i retko ko prodaje, jer je jeftin i ne moze se prodati za veliki novac, a ok je sprava.
Imao sam dva tascama Us-1641, jedan sam prodao jedan mi je na oglasu. I oni su stvarno korektno i ok radili generalno, medjutim kada se na njihove preampe zakace skupi mikrofoni u visoj klasi (od 1000 e pa navise) nema razlike izmedju njih od 1000 i onih od 200e u zvuku. Pa sada ne znam isplatili se menjati tog 1641 tascama za tascama Fw1082..to me interesuje? Dali su na FW1082 bolji preampi i konverteri od us-1641 iako je stariji? By the way...sto se tice midi kontrole i opcionalnog audio interfacea..izaslo je nesto novo, sto popunjava cenovnu rupu izmedju behringera Bcf 2000 i Mackie Control Universal-a, a to je novi iCON QCON! To je midi kontroler (podseca po klizacima na digi) koji ima opciju za ugradnju njihovog audio interfacea (i to vise njih-od 4-8 in/out)..I velicine je Macki-a. Ovo mi je bas zapalo za oko, pa se razmisljam da sacekam par meseci posto je sprava tek izasla i ima ga samo u Engleskoj i americi, pa da uzmem ovo u kompletu sa audio interfaceom. Cena mu je oko 600-700 bez interfacea. A i iCon je opet super brand, cak sam nacuo da saradjuje i sa Digi, tj. sada sa Avidom. Evo slike da vidite o cemu se radi: |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Iskreno,zaobishao bih bilo koji preamp sa interface-a...bolje uzmi tu kontrolu,koja mi se btw mnogo svidja, i skupi pare za neki dobar single/dual preamp...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
topla preporuka za 1884 Tascam .
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Tascam FW1082 problem | tomycrosound | Computer Hardware | 19 | 12-04-2012 04:31 PM |
Imam ponuda za trampa Yamaha 02R za tascam 1082 , da prifatim koja je razilka :S | macedonian1 | Computer Hardware | 0 | 29-07-2010 12:57 PM |
Tascam FW1082 pitanje | Monroe/Rampart | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 27-05-2008 01:44 PM |
Sta je bolje? | SIMKES2 | DSP forum | 37 | 22-12-2005 02:06 PM |