|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Evo zanima me jedna stvar, kako spojit vanjski efekt radi kori?tenja samo pri usnimavanju? Imam stari alesis micorverb 3 i stoji mi bezveze a mogao bi ga koristi samo dok se snima da pjevač ima malko reverba. sku?io sam kako ga spojim preko vst connections / external ef, ali onda ga imam kao vst i onda mi je sa njim isto ko i s pluginom, imam latenciju kod snimanja, mo?e li ga se ikako spojit da ide u real time-u da ga pjevač direkt čuje dok snima, bez prolaska kroz cubase?
Radim na RME FF800.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
kod mene na kartici postoji nesto sto se zove zero latency monitoring, tj grananje ulaza ka daw-u sa jedne strane, a sa druge direktna veza na out, pa je latencija minimalna (zero? ne znam, brzo je)
ff800 sigurno ima varijantu da napravis poseban miks za sluske pevaca, pa onda mic>input1>out1>reverb>input2>miks za pevaca>out u sluske, snimas u daw ono sto je izmedju input1 i out1 nadam se da nije previse konfuzno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
može i lakše. Ta latencija koja postoji kod prolaza kroz Cubase i nije od nekog velikog značaja za samo slušanje reverba, barem većina preseta koju ja koristim ionako imaju predelay bar 50ms. Samo je trik da spustiš kanal koji snimaš u Cubaseu faderom skroz, a upališ da je slanje u taj efekat ili bilo koji VST reverb prefade, i čućeš ga, a nećeš čuti dupli prolaz čistog vokala, ako već slušaš vokal kroz karticu čisto
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
dogmeat, mo?e? li poku?at malo jasnije,
arthur nije ni ta ideja lo?a.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
ja to tako svaki dan
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
VST za Cubase | Carduel | Audio Software | 4 | 18-09-2011 11:26 AM |
Cubase 5 | Ne cita presete ni jednog VST3 efekta!? | DEMONIO | Audio Software | 9 | 30-11-2009 04:50 PM |
KORG TR prekid efekta!!! | leolo | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 4 | 03-11-2009 08:32 AM |
Cubase SX | Shadow | Audio Software | 12 | 03-12-2004 09:10 PM |
Cubase SX | idekius | Tutorijali | 5 | 08-07-2004 08:46 AM |