|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
pitanje kratko,da li neko zna koliko moze da se iskoristi rama po aplikaciji na macu(snow leopard 32bitni)?imam 4 giga ukupno. na Win xpu samo 2 giga moze pa me nervira to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
Mislim da je zvanican limit 4 giga za 32-bitne aplikacije, mada Kontakt i neki sampleri imaju resen nacin da pristupaju i vecoj kolicini od toga.
Snow Leopard je inace 64-bitan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
Ako radis u 32-bitnom sekvenceru,racunaj na oko 2,5 giga rama za semplove na Mac Pro masini+Snow L.Na 64 bita racunaj na dosta vise od 32 giga.
http://rumski.com/forum/showthread.p...+mama+golisava jer se nesto upisuje u ram a nesto u swap.Pozzzzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Za ovo znam pa sam iz par puta pokusao Kontakt da nateram da zaobidje ogranicenje sekvencera ali nisam uspeo.Jel si ti mozda nasao nacin?znacilo bi mi do pojave svih 64-bitnih drivera.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
|
![]()
Nisam stigao da probam (prestao sam da koristim Kontakt u tom periodu kad je izasao update), ali znam da je ljudima to funkcionisalo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]()
Probacu opet kada uhvatim vremena.Hvala u svakom slucaju,pozdrav.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Sve sam probao,upisao i 64bitni string ali i dalje ne mogu da nateram S.leoparda da predje u 64 bitni mod
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
Posle toga odes u About This Mac? i kliknes na More Info, zatim pogledas u stavku Software i pod poljem 64-bit Kernel and Extensions treba da ti stoji Yes, ukoliko si se uspesno ulogovao u 64 bit mode.. Btw. za OP, sto se tice 32 bit mode-a, Snow Leo vidi 4GB memorije ukupno (ukoliko imas noviji Mac za 64bit EFI-jem, ukoliko imas stariji Mac sa 32bit EFI, onda vidi max 3GB ram-a).. E sad..U zavisnosti koliko imas graficke memorije, to se rasporedjuje..Znaci,ako imas 64bit EFI i radis u 32bit mode-u (koji je default) i imas grafiku od 256MB ram, onda ce ti sistem videti 3.75 GB sistemske memorije.. Uostalom, mozes videti u Activity Monitor-u koliko memorije ti sistem vidi.. Pozdrav! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Administrator
|
![]() Quote:
Quote:
edit: A ovo za oduzimanje memorije je tacno samo u nekim slucajevima (notebookovi, itd...), a ne za Hackintosh, Mac Pro, iMac. Last edited by puRe; 15-01-2011 at 07:15 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
imam 4 g rama ,mac mi vidi 3.2g s tim sto uad 1 malo uzima svoje...danas sam napravio test,ali stvarno je golisava mama
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
K: Access Virus TI Snow | aif | Kupujem/trazim | 3 | 05-03-2012 09:36 AM |
Blofeld vs Virus Snow | psionic | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 19 | 17-01-2011 08:54 PM |
DIGI 001 standalone driver za Leopard? | zwerdesign | Computer Hardware | 1 | 01-08-2010 09:46 AM |
Leopard na PC...???? | stacato | Audio Software | 3 | 25-04-2010 10:22 PM |
Win XP to Leopard | sRce | Pricaonica | 2 | 21-03-2009 10:03 AM |