|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Jedino za sta sam se skoro definitivno odlucio su slusalice..Roland RH-300 su me fascinirale i imam ih za oko 200 eura sa shippingom naravno ako neko zna nesto bolje za te pare neka javi da probam.
Klavijaturu sam nasao Roland Fantom G6 i to ce skoro sigurno biti najskuplje sto cu uzeti(oko 2000 je nova u BG) e sad razmisljam se izmedju nove ili polovne sa opremom i sa garancijom npr. ovo http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...STRK:MEBIDX:IT znam da za ove potrebe mogu uzeti i dosta jeftiniji aranzer ali eto ovo ce biti jedini sklop koga cu uzeti iz meraka jer sam u muzickoj skoli svirao klavijature i zelim nesto kvalitetno opet ako ko zna nesto bolje za te pare nek preporuci..malo sam razmisljao i o Korg M3. Sto se softvera tice jos se razmisljam izmedju Cubase-a i SONARa..malo sam emotivno vezan za CakeWalk jer sam nekada davno radio sa njim ali sam cuo da postoji malo kasnjenje pri recimo snimanju vokala pa se onda mora aktivirati malo ranije na mikrofon..mada nisam siguran jel ovo bas tako. Sto se zvucne tice razmisljam se izmedju M Audiophile, ESI Julia (to mi se najvise dopada) ili mozda X-Fi sa onim interfejsom jer bih ponekad odigrao i neku 5.1 igru (voznje uglavnom tu bi mi znacio 5.1 zvuk). Ne znace mi bas bas toliko odnosi decibela i slicnog uglavnom bih se bavio amaterskom produkcijom.. Mikrofon imam neki dinamicki Fender P-51 zvucnike Logitech G51(valjda je taj naziv a i tako ih ne bih koristio toliko za preslusavanje vise za filmove i igre) to bi trebalo da posluzi i eto ne znam jos sta mi treba (osim kablova). Takodje me zanima kako dobro(i jeftino naravno) da izolujem sobu recimo pokusavao sam u kupatilu da usnimim nesto amaterski i vise mi se svidja svoj glas tako nego ovako u sobi..djeluje nekako prazan, mada i ti softveri za usnimavanje sigurno imaju bathroom efekat.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
malko si neprecizno definisao šta uopšte i tačno želiš da radiš? koja ti je namena tog studija? ekonomski il hobi? koje funkcije treba da ispunjavA?
mislim, očigledno je da imaš neki koncept, nama malko teže razumljiv, pa ti niko ne može dati valjan savet ovako zbrda zdole i da, kolko vidim, prilično mešaš babe i žabe, kvalitetnije klavijature od 2000e, sluške od 200e, i zvučnike 5.1 za igranje igrica??
http://www.facebook.com/ArthurLoa http://www.facebook.com/note.php?not...68263589864927 Last edited by Arthur; 11-08-2010 at 01:29 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Heheh ma kazem zvucnici bi sluzili cisto za zabavu a slusalice za ispitivanje kvaliteta snimljenog(posto bih snimao samo stereo naravno)
![]() Hocu da pravim nekakvu muziku eto uz usnimavanje vokala, nista specijalno. Recimo da je ekonomski i da sam ogranicen na ukupno 3.5-4000 evra u sta bi ulazilo i eventualno oblaganje sobe necim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
za te pare se funkcionalno svašta nešto može napraviti, relativno ozbiljan home studio. Samo se ipak mora malko bolje vladati materijom, pa ne bacati pare uludo. Tako da ipak ti malko češljaj forum, čitaj šta čemu služi i kolko košta pa će ti kudikamo biti jasnije osnove.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Banned
|
![]() Quote:
Npr. slusalice "za ispitivanje" je glupost. To se ne radi. Niskobudzetni mikrofon, bez preampa je isto bacanje para, preskupa klavijatura pogotovo. Medjutim, steta je ne baciti novac. Ucini to. Ako se odlucis da kupis ozbiljan set up, mozes uzeti za te pare hi end mikrofon, preamp, reverb, monitore, konvertor, 2 solidne, dobre stare klavijature i dsp karticu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Pocetnicko pitanje..zasto 2 klavijature? Hi end mikrofon = kondenzatorski? I ima li neko da to sve prodaje djuture? Jel neko postavljao neko slicno pitanje ne mogu da nadjem pomocu pretrage..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ajd procitaj fino ovdje sve sto pise pa ce ti osnove biti jasnije...
http://www.tweakheadz.com/guide.htm ...onda postavi neko konkretnije pitanje vezane uz kupovinu opreme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Banned
|
![]()
@NSX, Roland Fantom G6 ce za 2 godine kostati ispod 500 evra, a 2 godine je minimalno koliko je potrebno da nesto naucis i uradis.
Kupih ih od meraka posle 2 godine, ako ti jos bude do studija (a najverovatnije nece biti). Slusalice su bar dva puta skuplje nego sto vrede, a sa slusalicama se "ne proverava", jer se nista proveriti NE MOZE, za to sluze monitori. Jedan Korg i jedan Roland, to je i vise nego sto ti treba. Za 500-600 evra mozes vrlo pametno pazariti oprema koja je bila svojevremeno skuplja od te koju bi uzeo, a isto svira ko i pre. Quote:
Quote:
Za mikrofon ne uzimao nista ispod Neuman tlm 193 (za njega sam siguran da radi odlicno, jer radim sa njim). Moze se naci za 650-800 evra polovan. Nista ispod ne bih uzimao razne Rode, Akg, i sl. su malo jeftiniji, ali to nije taj sound, ni blizu. Preamp- ako naletis na rekiran MCI Jh 500, bilo ih je po oglasima, 300 - 500 evra. Reverb Lexicon PCM 91 700- 900 polovan. Pogotovo ce ti dobro doci za klavijaturu, popravice zvuk mnogo. Dsp karta Uad 1 sada ih imas skoro dzabe (koliko su pre kostale), mozes na ci i za 100 - 150 evra sa plaginovima. Monitori, stari Adam A7 je sad vrlo jeftin jer su izasli novi, i nov je odlican, ali 300 evra skuplji... Klavijaturu mozes birati. Ja bih uzeo Korg M1 i Rolan Jv 880. Mada imas odlicne Roland module oko 500 evra... Ta klavijatura koju ti hoces za 2 godine ce kostati ispod 500 evra, a 2 godine je kratko vreme da nesto naucis i uradis. Brzo prodje 2 godine a preskupoj klavijaturi padne cena 5 puta... Konvertore mozes uzeti Apogee, polovan, oko 1000 evra i ostane para za kablove, stalkove i sl. i za letovanje (u inostranstvu). To ti je vrhunski set up, da snimis sta god hoces, profi, pravi sound. Last edited by Arthur; 12-08-2010 at 11:20 PM. Reason: goooglemania |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Poslusaj ljude i dobro se uputi,istrazi sta ti je potrebno za neki solidan home setup.
Obavezno ti treba zalediti sredstva dok ih nisi spisko na kojekakve gluposti! ![]() Nerijetko su ljudi sa Rumskog u slicnim situacijama sklapali setup-e pa i u ovom slucaju vjerujem to dolazi u obzir. Samo se nemoj zalijetati. Google ti je fino napisao. Btw Silicon mudro zbori! www.myspace.com/slikaiprilikamusika |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Home studio mikrofon pomoć | Goran B | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 28-05-2010 07:25 PM |
Pomoć - home studio | rebbelion2 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 03-05-2010 07:36 PM |
Novi home studio | Rade | Dizajn i konstrukcija studija | 10 | 10-11-2008 06:33 PM |
Home studio setup | dvuckovic | Tutorijali | 21 | 22-10-2007 11:59 AM |
HOME RECORDING STUDIO - Rod Gervais | gricko | Tutorijali | 0 | 21-03-2007 09:47 AM |