|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
SuperModerator
|
![]()
comig soon
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
A Ja hteo da kupim Mac Pro 8 pre neki dan.
Kako bi se zajebo... ![]() Cekam 12. ![]() Hvala za info |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
- skupo - (mozda) ima bagova - kompatibilnost (software / hardware) dobre strane (kad izadje nesto novo) - onim (malo) starijim modelima padne istog casa vrednost - pa su jos bolja opcija za kupovinu - nemoj da se zavaravas, 8 core jede malu decu. A puno software-a i ne koristi pun kapacitet kompjutera..da ne pricam za 12 core. ukoliko neces da radis high end video editing / montazu / efekte itd..ZA MUZIKU ti ne treba nista bolje od 8 core (i nece ti trebati jos jako dugo vremena) ..kad se uzme sve u obzir...stanje na sceni, software koji je dostupan, itd i sa mnogo mnogo mnogo losijim masinama se radi i radila se mega muzika.
![]() |
#4 |
SuperModerator
|
![]()
Upravo to. Ja na laptopu (MacBook Pro 17" intel i7) teram sta god hoces! Tone instrumenata, plugova, kanala, sad evo montam 4K sa RED kamere, sve to sljaka bolesno dobro.
8 core, sto rece DaBear, samo ako radis muziku tipa za film, pa imas 120 kanala nekih EW stringsova, 5.1 reverbe, pa jos 200 kanala ostaloga, teras ProRes sliku istovremeno.... mada ja to mogu i sa ovom makinom ![]() Bolje ti uzmi max napucan 8core, i da vidis srece ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Kod mene Custom made Hackintosh i5 quad blagi OC 3.36 Ghz.
Zaista mi duze vreme nece trebati druga masina ... |
![]() |
![]() |
#6 |
banned
|
![]()
Videh pre neki dan, zanimljivo je to, ali ne treba svakome.
Meni jos dobro radi i stari macbook, evo vec mu trece leto istice. Mislim da ce mi sledeci kompjuter (dok ovaj jos potraje) biti mac mini, stvarno su ga napravili odlicno. Ili neki polovan iMac, svejedno...
#7 |
Member
|
![]()
Ovo su Xeoni... Sto bi neko davao 3x vise kesa za mac, kad mozes da sklopis sam takvu masinu za MNOGO manje para>?
![]() +ne treba ti highend graficka i ovaj fancy monitor... |
![]() |
![]() |
#8 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() ...mislis da se u ozbiljnim video montazama preko fura Hackintosh sa OSX, pa se montazer crveni kad se zapuca nekompatibilni kext? za svakog ima po nesto ![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
e pa ok.. jedino ne znam koliko je stabilan taj hackintosh.. mada vidim diviner da ih instalira ako ne gresim, pa bi mozda on mogao da napise koju o tome.
|
![]() |
![]() |
#10 |
banned
|
![]()
radilo je to prilicno stabilno, bilo je trzavica (oko instalacije), ali mislim da je sada sve to ispravljeno i da je ukupan rad dosta bolji. Nisam dugo probao doduse, pa ovo valja uzeti sa rezervom.
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ruDAW XTM vs 8-core Mac Pro | diviner | Obavestenja | 42 | 16-12-2010 02:08 PM |
hard core | noonchaka | Promocija radova | 4 | 06-05-2009 08:58 AM |
8 core Mac Pro | Moritz | Computer Hardware | 2 | 05-04-2007 08:59 PM |
Core Duo... | DADDY Z | Computer Hardware | 7 | 21-01-2007 07:10 AM |