Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-06-2010, 12:21 PM   #1
Avantius
Junior Member

Exclamation YAMAHA MOTIF XS 7 - Problem

Imam problem kako da pove?em klavijaturu i kompjuter preko LAN konekcije. Imam CAT5e Cross Over kabl, ali upustvo za klavijaturu ne obja?njava mnogo, a nigde se ne spominje ?ta treba da se uradi na XP Windowsu u okviru umre?avanja sa Motifom.
Pitanje je DA LI se mo?e povezati DIREKTNO kompjuter i Motif preko LAN konekcije ILI je potreban posrednik (hub, router....kako li ga već zovu...)???
I koji je postupak.
Postoji i jedan link na YouTube koji govori o tome, ali ne poznajem engleski najbolje pa nisam razumeo najbolje.
http://www.youtube.com/watch?v=8Jlyp...eature=related
Ima li iko iskustva od vas sa tim povezivanjem?
Ovo mi treba da ne bih stalno prilazio NEPRISTUPAČNO iza stola na kome se nalazi klavijatura i svaki put vadio i vraćao USB disk zbog semplova i MIDI fajlova......

Usput jo? jedno pitanje, mo?e li MOTIF XS da čita fajlove od MOTIF ES, i ako mo?e gde mogu da ih nađem na netu (ne vidim ih na sajtu Motif serije)
Hvala, ja toliko.
Pozdrav.
Avantius is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2010, 03:52 PM   #2
madrigal
Junior Member

Default Re: YAMAHA MOTIF XS 7 - Problem

Quote:
Originally Posted by Avantius View Post
Imam problem kako da pove?em klavijaturu i kompjuter preko LAN konekcije. Imam CAT5e Cross Over kabl, ali upustvo za klavijaturu ne obja?njava mnogo, a nigde se ne spominje ?ta treba da se uradi na XP Windowsu u okviru umre?avanja sa Motifom.
Pitanje je DA LI se mo?e povezati DIREKTNO kompjuter i Motif preko LAN konekcije ILI je potreban posrednik (hub, router....kako li ga već zovu...)???
I koji je postupak.
Postoji i jedan link na YouTube koji govori o tome, ali ne poznajem engleski najbolje pa nisam razumeo najbolje.
http://www.youtube.com/watch?v=8Jlyp...eature=related
Ima li iko iskustva od vas sa tim povezivanjem?
Ovo mi treba da ne bih stalno prilazio NEPRISTUPAČNO iza stola na kome se nalazi klavijatura i svaki put vadio i vraćao USB disk zbog semplova i MIDI fajlova......

Usput jo? jedno pitanje, mo?e li MOTIF XS da čita fajlove od MOTIF ES, i ako mo?e gde mogu da ih nađem na netu (ne vidim ih na sajtu Motif serije)
Hvala, ja toliko.
Pozdrav.
pozdrav.

Povezivanje klavijature sa kompom moguče je sa crossover LAN kablom i ovaj link koji ste okačili je primjer kako povezati PC i motif xs.

Koristeči ruter za povezivanje PC-a i motifa potrebno je 2x Lan kabel (ne crossover več straight lan kabel), moguče je kupit gotov ili napravit evo i link http://www.forum-opp.com/index.php?topic=20647.0. Pc i motif spoje se u ruter i na ruteru se stavi da DHCP, a pc i motif staviti na automatsko dobivanje IP adrese.
madrigal is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules