|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Imam problem kako da pove?em klavijaturu i kompjuter preko LAN konekcije. Imam CAT5e Cross Over kabl, ali upustvo za klavijaturu ne obja?njava mnogo, a nigde se ne spominje ?ta treba da se uradi na XP Windowsu u okviru umre?avanja sa Motifom.
Pitanje je DA LI se mo?e povezati DIREKTNO kompjuter i Motif preko LAN konekcije ILI je potreban posrednik (hub, router....kako li ga već zovu...)??? I koji je postupak. Postoji i jedan link na YouTube koji govori o tome, ali ne poznajem engleski najbolje pa nisam razumeo najbolje. http://www.youtube.com/watch?v=8Jlyp...eature=related Ima li iko iskustva od vas sa tim povezivanjem? Ovo mi treba da ne bih stalno prilazio NEPRISTUPAČNO iza stola na kome se nalazi klavijatura i svaki put vadio i vraćao USB disk zbog semplova i MIDI fajlova...... Usput jo? jedno pitanje, mo?e li MOTIF XS da čita fajlove od MOTIF ES, i ako mo?e gde mogu da ih nađem na netu (ne vidim ih na sajtu Motif serije) Hvala, ja toliko. Pozdrav. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Povezivanje klavijature sa kompom moguče je sa crossover LAN kablom i ovaj link koji ste okačili je primjer kako povezati PC i motif xs. Koristeči ruter za povezivanje PC-a i motifa potrebno je 2x Lan kabel (ne crossover več straight lan kabel), moguče je kupit gotov ili napravit evo i link http://www.forum-opp.com/index.php?topic=20647.0. Pc i motif spoje se u ruter i na ruteru se stavi da DHCP, a pc i motif staviti na automatsko dobivanje IP adrese. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Yamaha motif es6 | tex viler | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 18 | 30-08-2010 11:28 AM |