|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Evo, uzeo sam profire 2626 kao prvu firewire karticu. Vidim napomene da se ne smiju firewire uređaji uključivati dok je kompjuter uključen, te se savjetuje prvo upaliti karticu, onda kompjuter.
Znaci li to da svaki put moram slijediti ovu proceduru ili moze kartica biti stalno spojena na komp pa da se gasi/pali sa kompom? Kako gasim komp? Prvo karticu pa onda komp? Ima li još što za pripaziti? Mislio sam koristiti profire preko firewire porta na emu 1820m na kompu gdje nemam firewire ulaz, ili da kupim firewire karticu posebno? Ili da spojim sve preko adata na emu? ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 27-05-2010 at 08:18 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Ima tko za objasniti?
Ako je topic cudan, prvi put koristim neki firewire uređaj, mislio sam da funkcionira kao usb... ![]()
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
šta tu ima biti jasno? Nisu hotplugable, dakle, ne čupaj nijedan FW uređaj dok je uključen on a bogami i kompjuter. Mislim da je windowsu svejedno koga prvo upališ, pošto se meni redovno dešava da moju profire i firefacea zaboravim upaliti, pa ih naknadno upalim, već po dizanju sistema.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
E to me zanima, piše za profire da je preporučljivo paliti prvo karticu pa onda tek racunalo. Dakle, bitno je da je kabel spojen uvijek sa kompjuterom, a karticu mogu paliti, gasiti na prekidaču bez problema dok kompjuter radi, ako sam shvatio? ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 27-05-2010 at 11:53 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
shvatio si
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ok, hvala.
To je onda kao bilo koja druga komponenta u računalu. Bilo mi je nejasno, jer sam čitao da neke druge firewire m-audio kartice, često ne podnose ni kad ih pališ/gasiš na prekidaču, dok komp radi. Smrznu komp, ne mogu se ponovno upaliti i slično. ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 28-05-2010 at 11:01 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
i to se dešava. Ume FW da zabode ceo komp.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
takodje je zanimljivo pitanje treba li da bude ukljucen AC adapter. Ja ga licno ne ukljucujem, ali ovde pise drugacije http://www.maudio.co.uk/index.php?do...dbbb6709080d77 Divineru, daj prozbori koju mudru na ovu temu.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
evo dodatak za prethodni post, ovde su bas decidno napisali da preporucuju ukljucen AC adapter za profire 610 http://www.m-audio.com/index.php?do=...287ca419063e2e
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Nema drivera za xp 64 bit....
I ?to sad... instalirati windows 7, vistu... a tko zna koji pluginovi rade na njima... xp 32 bit ne mogu zbog memorije... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 30-05-2010 at 10:12 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
M-Audio ProFire 610 - FireWire audio interfejs | SumAnuT | Recenzije | 7 | 11-12-2013 11:10 AM |
M-audio Profire2626 ili druge kartice | veliborv | Computer Hardware | 4 | 04-04-2009 10:40 AM |
Kupovina M-audio audiophile firewire kartice | Coconut | Computer Hardware | 1 | 20-05-2006 10:56 AM |
M-Audio FireWire 410 | puRe | Recenzije | 0 | 31-12-2004 10:04 AM |