|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav, dobri ljudi ovog foruma!
Renoviram prostor i citam vase postove,ujedno ovo je i moj prvi. Neophodan mi je vas strucan savet oko zvucne izolacije plafona u celom zvucnom spektru, naravski, niskih frekvencija pogotovu. Podatci: prostorija u stanu II sprat, L10.80m x W5.10m x H3.20m, karo tavan 70 cm od daski na gredama do zamisljenog spustenog plafona h 3.20m, bocni zidovi 50 cm cigla. Cilj: sto bolja zvucna izolacija niskog spektra! Ogranicenja: bez mogucnosti zalazenja u tretman bocnih zidova ispod visine 3.20m i poda( parket2cm,plivajuci estrih 7cm,stiropor 5/10cm,azmafon2cm, daske 3cm sarafljene na grede,vazduh 5cm, mineralna vuna 20cm ursa sf38, plafon) Molim vas za savet oko tehnike i materijala za tretiranje ovog plafona. Opcije na osnovu mojih zapazanja: 1. betonska ploca( moguce debljine 10cm, na celicnim profilima), mineralna vuna, vazduh, mineralna vuna, suvi zid(plafon) 2. suvi zid kojim bi se oblozile daske i grede, mineralna vuna, vazduh, mineralna vuna, suvi zid 3. vasi predlozi korekcije mojih ili posve novi.. Pitanjca za dobre ljude: Da li eventualnu plocu ustemati u pregradni zid ili je odvojiti od istog sa nekakvim materijalom ? Koji materijal postaviti izmedju profila i ploce? Konkretna debljina i struktura suvog zida? muchas gracias, ![]() Nebojsa |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Novosadjani upomoc :) (EMU1820 kabel) | dawid | Razno | 16 | 07-08-2011 06:37 PM |
tascam midistudio 688: upomoc! | ShumaR | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 23-09-2009 09:10 PM |
upomoc! | maya | Tutorijali | 3 | 21-11-2007 12:50 PM |
Upomoc, KRADJA!!!! | Diogen | Razno | 10 | 08-05-2006 03:39 PM |