|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
pozdrav,
imam problem, imam pasivne monitore tannoy,problem je sto imam tri komada,lijevi,desni i centralni, imam linearno pojačalo LEM procon 1000 plus spojim lijevi na izlaz 1 , spojim desni na izlaz 2,gdje spojiti centralni? ovaj mali centralni ima samo jedan ulaz ? kako izvesti da ne gubim stereo sliku,tj, da imam referentan monitoring? pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Stereo slika podrazumeva dva zvucnika, tako da ako oces stereo mozes jedino jedan da izbacis.
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
ok jasno mi je to, ali toliko sam izludio roknut cu se, dam truthove uzmem tannoy i dobijem zvuk tako bezveze da je to nevjerovatno, glavni problem je ?to nemam kristalno jasne visoke frekvencije,control room je tretiran kako treba, imam difuzore,bass trapove, kutije su po 70 cm udaljene od zida, polozaj membrana je otprilike u visini moje glave, pravim pravilni trougao sa kutijama itd... ali ima u odnosu na trutove nejasan ton, sa zvucne karte mi ide signal na mixer YAMAHA MG 166CX, onda na linearno pojačalo LEM PROCON 1000 plus i dalje na zvučnike, ekvilajzeri su na mixeru flat, jel se radi inače dodatno stimanje zvuka sa ekvilajzerom u slu?anju,??? da li je pametno provući signal kroz ULTRA-CURVE pro i u ekvilajzeru njegovom na?timat ili mora ići sve FLAT molim pomozite sa savjetima jer pobacat ću i kutije i pojačala kroz prozor ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
probaj da zaobidjes mikser u lancu od da konvertora do pojacala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
haha, crveni tannoyi stari pasivni?
A ja jedne takve prodao coveku sa foruma, covek je dosta dugo u studiju, kaze slusali kod zeljka imaju isti zvuk skoro ko pcmovi zeljkovi, mada ih masa ljudi ne voli ![]() Jbg, jedino sto sam ja primetio je da ti tannoyi vole da se pojacaju malo vise da bi prosvirali, ali ako si tretirao sobu i ulozio u akustiku, kupi onda neke bolje monitore ...
![]() |
#6 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Member
|
![]() Quote:
tako ce i biti njih cu ostaviti za dodatni monitoring, ko nas je ovdje u bosni usrano pravo imaju dvije radnje sa studijskom opremom i to iz krajnosti u krajnost, najgore je sto nikad ni?ta nemaju na stanju, nego se mora poručivati i čekati dosta vremena, jedino ?to imaju trenutno osim behringera su
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Superoperater
|
![]()
Najopstije pravilo kod kupovine monitora je da poneses neki CD koji otprilike znas kako zvuci pa ga pustis na paru koji nameravas da pazaris. Tako ces znati sta kupujes - nemoj stedeti na monitorima ako si vec ulozio u tretman prostora, monitor je osnovna stavka...
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Ne sviđa ti se zvuk Behringera ni Tannoy reveala, a sad bi za 200 eura uzeo ne?to bolje?
Jesi probao zvučnike sa drugim pojačalom? A Tannoy reveal se mogu vidjeti i u svjetskim komercijalnim studijima.... ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 26-03-2010 at 07:43 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
bolje skupi pare i uzmi nesto bolje manje ces vremena baciti..
evo izasle su nove a7 pa uzmi njih pa nam javi kakve su ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
ma znam sve prijatelju ali najgore je sto se ne moze sastavit dobro i da extra izgleda za normalnu cijenu, npr.,,imam prijatelja koji ima vrhunski studio i sami monitori dynaudio kod njega kostaju ko cijeli moj rack opreme, al kad seljak dodje kod mene pa ugleda popaljenje uređaje sve u racku, a sve gluparije od ?arenog behringera odma konta vidi opreme kod covjeka, to je problem sto su klijenti seljaci vecinom ti jbg u ova sad vremena mora da se trpi, |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje bubnjeva - molim pomoć i savjete | sira | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 31 | 07-05-2011 01:18 AM |
TC electronic M350 pitanjce... molim pomoć | vragek666 | Computer Hardware | 2 | 30-07-2009 10:55 PM |
Molim pomoć FW | Techy Boy | Computer Hardware | 4 | 09-03-2009 09:40 PM |
Molim PomoĆ Iskusnih | lirikzg | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 16-12-2008 02:22 PM |
molim pomoć | babilon33 | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 0 | 23-05-2008 01:56 AM |