Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 10-03-2010, 01:41 PM   #1
nashwille
Junior Member

nashwille's Avatar

Default da li je neko probao one open labs zezalice

Jel neko probao one open labs miko niko i sta vec pc+klavijature?
Jel moguce tako nesto napraviti u kucnoj radinosti? jel neko probao da napravi od ovde prisutnih?

Hvala
Old 11-03-2010, 01:14 AM   #2
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Default Re: da li je neko probao one open labs zezalice

kralju

nasmeja me.
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2010, 03:16 PM   #3
nashwille
Junior Member

nashwille's Avatar

He he drago mi je da sam nekoga uspeo da nasmejem , ali mi se cini je ideja izvodljiva ili mozda ne?
Old 11-03-2010, 04:14 PM   #4
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Mogu da ga naprave oni momci iz open labsa.
Old 11-03-2010, 05:31 PM   #5
Nedim
Member

Nedim's Avatar

Nekoliko puta sam se igrao sa Neko XXL i onaj stari prvi Neko,
meni se svidjaju puno, uskoro uzecu Neko XXL al one se stvari
moze napraviti i kuci, naravno ne u onako leziste al kad bi se
izelo dobar PC system i dobar Controller pa tu isti i neki malo
Digitalni Mixer bilo bi isto i mnogo bolje. Sve ono sto jest je samo
PC baziran system ko sto svi imamo al u ono kuciste, nista vise.
Old 12-03-2010, 10:50 AM   #6
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Naravno da bi mogao da se napravi, cak i bolji nego sto je NEKO ali sve to dolazi sa svojom cenom koja bi sigurno bila mnogo veca nego sto je sam gotov proizvod, jer je u pitanju serijska proizvodnja koja je uvek jeftinija nego na komad .....Ako hoces da pravis sam mogu te spojiti sa nekim ljudima koji su vec radili sebi hardware i soft za tako nesto ...samo TO KOSTA
Old 12-03-2010, 11:57 AM   #7
perun
Pro Member

perun's Avatar

Sve moze u Srbiji! Samo... Skuplja dara nego mera. Pravimo mi i automobile, ali ja ne videh Spykera ili Paganija da je izasao iz neke radionice. Dobro, ovo stvarno nije neka filozofija. Ali je bar, gotov proizvod, nema drkanja.

A sta je sa softverom, Mimikom itd...? A da, mozemo mi i to... Pa, samo kuciste da ti neko ovde napravi kostace te ka ceo Open Labs. Dobro, neki entry model.

Ja imam NEKO Limited Timbaland Edition, napucan u fulu, nakrcan svim mogucim programima, pa i Nuendom, fabricki. Nije to lose. Koristi nam vec preko godinu i po dana.

Pozdrav.
perun is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2010, 04:39 PM   #8
nashwille
Junior Member

nashwille's Avatar

Ma znam da je u vecini slucajeva bolji original od pravljene varijante, ali imam klavijaturu viska koja mi bas nesto ne treba, pa bih da isprobam i jedina stvar koja mi je trenutno i najbitnija i koju je najveci problem naci kod nas je mali monitor, tj open frame lcd, treba mi 8.4" za ugradnju ,jer maximalni monitor koji mogu da stavim je 17 cm visina, a ugradnja kompa u klavijaturu nije neki veliki problem , sto se tice mimika, probao sam sam alternativu ,sample robot i lepo radi , doduse ne znam kakav je mimik , jer ga nisam probao , ali i ovo mi radi posao samplovanja instrumenata, mislim da bi me sve u kompletu izaslo jeftinije, znam da nije to to , ali mozda vredi pokusati
Old 12-03-2010, 06:43 PM   #9
TekTonic
Member

mislim da nije neki problem to odraditi, a mislim da ako ides korak po korak i neces sve "na gotovo" (ako se i upustas u ovo, kapiram da ti to nije problem ) moze da se izvede. da li ce biti jevtinije ti zavisi odakle sta nabavljas i jos bitnije gde ti stize. pre godinu dana sam narucio neki cnc-ovan komad anod-aluminijuma iz schaeffera, cena me izasla nekih 40 evra a postarina je trebalo da izadje 80 (sve zajedno 120)!!! onda sam samo narucio da stigne drugaru koji je u to vreme bio u sloveniji i gle cuda, sve zajedno manje od 60 jura! i to nije jedini slucaj da nesto sto narucim bude vise nego duplo jevtinije od postarine. tako da, ako se zadrzis na domacoj proizvodnji laser cutovanja, ako ti neko iz inozemstva donese potrebne delove i ako vecinu majstorisanja odradis sam, na konju si. ti sitni monitori kapiram da mogu da se nadju i polovni. na stranu to, ne gledaj monitore, trazi one prenosne dvd plejere koji imaju tv ulaz (svideo ili composite), i to samo budzis sa tv izlaza sa graficke.
ram za sve to u krajnoj liniji, mozes da radis i od drveta i alu profila, sada imas stovarista koja ce ti na laseru iseci medijapan ili sta vec, ispasce te ok, ali racunaj na to da ces krv ispljuvati (na donju cesmu) dok to ne napravis, verovatno ce biti mad max styling, ali boli te dupe, samo kazi da si tako i hteo da izgleda
ja sam pre izvesnog vremena video te open labs fore i cak sam na momenat razmisljao da udjem u pravljenje, ali mi je onda zadelovalo malo besmisleno, deluje da je sa ergonomske strane katastrofa raditi na njemu i da ce vrat od gledanja na dole da te zaboli posle pola sata, a da ce mis stalno spadati i jos trista sranja...mnogo mi je bolja varijanta samo uzeti rack kuciste i voziti odatle
TekTonic is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2010, 06:45 PM   #10
TekTonic
Member

ponovljen post, moze brisanje
TekTonic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules