|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Imam neke mogucnosti da to radim(iskljuchivo akustichno,ozbiljnija muzika
![]() Iskreno,ova druga varijanta mi je malo klimava,jer je kabastije i hmm...komp...zabag u sred koncerta... ![]() A sa Edirolom sam npr radio i pokazao se stabilnim(a stho i ne bi). Uzdravlje! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
opet...trazi bre pomoc prijatelja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
- Slobodno uzmi laptop i originalni software i neces sigurno imati vecih problema!!! Ja evo vec 3 godine radim sa racunarom live bez problema. (nece da zabaguje jer podrazumeva se da na laptopu ne drzis krekovane igrice i flat net sa virus-bundle 2010 2nd edition... ![]() -Sve sto si naveo je sekundarna stvar u odnosu na budzet koji treba izdvojiti za dobar mikrofonski park, jer sve ovo sa mikrofonima od 100e je kurcic... Dakle zaboravi edirole,taskame,to je mnooogo skuplja varijanta (na kraju),a nikakve prednosti (osim nekih komformistickih) ne nudi. Cuvaj kintu za mikrofone. Par iole ozbiljnih upotrebljivih overheda,ambijentalaca tipa AKG c214 ili Rode NTK je 700-800 ojra. Moze i dva komada NT-1a za 300e,ali onda nek ti VladaNS radi produkciju... ![]() Mnogo ljudi se pali na preampe i outborde i slicno a prenebegava se cinjenica da zvuk pocinje u mikrofonu i izboru istog i da je tamo teziste dobrog zvuka. Zasto da se bavis krpljenjem losih snimaka...? Polako i pametno! Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 17-02-2010 at 10:23 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Pa zvao bih te tek kad budem trebao da kupujem sprave...A znam da si ovde,pa sad malo ovako da kuckamo...a posle ako budem trebao da uzimam,onda se chujemo.Sad je sve josh ovako kao i ovaj post...Virtuelno!
![]() @Big Bockie Tu prichu oko kompa znam,nisam sad pocheo da radim,a i oko mikrofona(za pochetak bih maznuo neki dobar stereo par tipa AKG C451 ili chak Neumann KM184 a kasnije i ostale za close miking). Pitam jer znamo kako Windows ume da zajebava chak i pored originalnog software-a,ojadjen samo za audio,sa svim ostalim procesima iskljuchenim.Ali u principu i ne mora...mozhda imam predrasude.Mozda 7 nije kao XP. ![]() A ne znam koliko je ta cela varijanta sa lapom jeftinija jer ce me solidan preamp i lap izacji koliko i snimach,a mikove ne rachunam,oni se podrazumevaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ne vredi, ne mogu preko foruma, krenuce pljuvanje, nemam vremena za to
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Ja bi iskoristio ff400, to je ok karta,ok preampi i dodao jos istih... Komp... Eto ja sam na Gigabyte + intel+mackie 1640 fw+XP sp1 i sedi i vozi... Nikad nije zapelo, evo 3 godine skoro... Doduse, mackie support mi je pisao i rekose mi da sp1 ima najmanje sranja na firewire. Sp2 je dropovao,pucketao i cak su na njihovom forumu na mackie sajtu predlozili kopiranje iz sp1 u sp2 dela drivera koji se tice firewire-ta,tako da sam ja vrn'o sp1 i radi k'o Doxa,jedino sto je kazem taj racunar samo i iskljucivo za to, imam 3 programa i 2 uad-a na njemu i to je to. Cekam drivere za 7-icu pa da isprobam, ali realno necem da zurim, a i zasto bi - ovo RADI i zaradi. Nije doduse laptop,svakako moras da teglis,kablovi,majkovi,mixer,pa dodje na isto, dakle klasican komp,jedino kontam eventualno neko rack kuciste... Bilo mi zao da dajem 1000e za osrednji laptop,da ga nosam pod misku, pa za pe'sto i kusur sastavio dobar desktop i to je to... @ Dark Quote:
Jesi u fazonu mobilna jedinica sa SSL i studerima ili...?
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 17-02-2010 at 04:59 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Ista je situacija kod mene...Gigabyte,Intel C2D E6600,SP1,FF400,optimizovan za muziku,i da,isplatio se do sad mnogo puta...
![]() Videcu,josh razmatram opcije za ta snimanja...mislim,najjeftinije mi je neki lap od 500tinak eura tipa - http://www.notebookreview.com/defaul...ew=lenovo+g550 i neki stereo par u FF400.Pa kad se isplati i doplati,lako cu uzeti josh neshto,shta god to bilo. Mirko,udri,pa cjemo i mi da pljujemo...u dalj! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Ok. Samo ne znam koliko ce samo ambijentalci biti dovoljni... Mozda za tv snimak, ali za snimak...posno i mrsavo...
![]() Ne znam koliko rece da ima i kojih instrumenata?
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Pa zavisi,razne kombinacije bi bile u igri...Ja bih najradije da imam za svaki po jedan za close miking i stereo par za amb...E sad,mozhda za pochetak stereo par blizu sastava koji snimam,bukvalno metar,dva ispred njih,da ne bi toliko kupili prostor,a josh jedan par za ambijent...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Ne, ne 4 ambijenta,dobices kupus salatu,fazne zajebe i sl...ne mora 4. I 2 amba je dosta (ako vec nema vise mikrofona za instrumente) i ne mora jaaako blizu,postave se normalno,zavisi i od prostora...
Aj lepo reci koliko je muzicara i koji je sastav,koji instrumenti?
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 18-02-2010 at 12:50 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Najave Koncerata - Nimbus Dei | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 35 | 22-10-2010 03:17 PM |
snimanje | domingo | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 1 | 05-04-2009 11:31 AM |
Anegdote sa snimanja , koncerata..... | OFF | Razno | 52 | 24-03-2007 11:49 PM |
Snimanje bassa | OFF | Dragan Ivanović | 28 | 06-01-2007 04:15 PM |
Najava Koncerata u okolini ! | Gulanfer | Razno | 30 | 22-06-2006 04:02 PM |