|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ni sam ne znam u koji podforum da ovo stavim, molim cijenjene admine da reagiraju ako treba.
Naime, upravo sam smixao jedan cd i malo sam ga preslušavao u autu prije masteringa dok sam se spuštao sa autom niz Sljeme(popodnevna pauza za skijanje). Nije loše, dobro mi je zvučao, kad odjednom, uši mi se zagluše i skužim apsolutno genijalni eq preko snimke. Pitanje je: da li netko zna koji se eq cut događa kada se čovjek, dakle, spušta NIZ brdo u trenutku zaglušenja ušiju. Meni se činio kao neki cut u donjem midu. I stereo field mi je drukčije zazvučao. Hm...Anyone? Doktorat na tu temu. Ha? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MCI Master
|
![]()
pozz ssskani
jel pricamo o tlaku koji se desava u usima prilikom promjene nadmorske visine!!! ![]() ako je to... onda kad se penjes dogada se low pass!!!! a kada se spustas.. otvore se bubnjici i pritom cujes sve .. ali bas sve!!!! tada su usi najcisce i nisu opterecene jer tokom potlaka bubnjic se najmanje krece..prakticki odmara ... pa se u prvom trenutku kad iskljucis pri spustanju LOW pass ![]() hipersenzibilitet usiju je zahebana stvar.... bezobzira kako je uho presenzibilizirano.... sve menja realnu sliku zvuka: odmor, buka, mehanicko ostecenje pa cak i potlak!! valjda pricamo o istome ... ![]() Last edited by roginator; 29-01-2010 at 05:05 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
mozda je vezano za temu a mozda i ne..ali neki dan mi kolega veli da je odusto od produkcije glazbe(snimanja bendova,kantautora) prebacio se na multimediju (tv,film,crtići)
..kaze da nema tu kreativnosti, svi se oslanjaju na ne?to, mora zvučati "kao" ovaj ili onaj bend kad malo bolje razmislim, u pravu je.. e sad kakve to ima veze sa temom ne znam al eto.. za?to je uopće bitno ?to se događa sa u?ima, i koji je to cut?
![]() |
#4 |
MCI Master
|
![]()
hahahhaa lol !!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() to je to Regi!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
Hm...Malo si me zbunio Regi...Čitam tvoj odgovor već neko vrijeme...nikako ne mogu bez LSD-a sku?it koje veze tvoj odgovor ima na moje pitanje. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
Čoeče, Roginator je definitivno maca za sva vrata...Sve čovjek zna...Google je out, Rogina in. BTW, ne znam jel se radi o podtlaku, ali definitivno nije da se bubnjić odmara jer se događa tipično zaglu?enje kad čovjek mora progutati slinu da bi mu se u?i "odčepile". Jao...da mi je snimiti iz mozga tu zvučnu sliku!! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MCI Master
|
![]()
odmara se odmara... jer ne titra na visokim frekvencijama!!!! to ti je bubnjicu odmor.. tisina i sto manje visokih frekvencija
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Jel vi momci uzimate ne?to kod istog dealera ili?
![]()
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
uf..da..
ponekad ni sam sebe ne mogu skontati najbolje.. biće da se trijeznim od nekih ga?a koje se umno?ile ne?to u zadnje vrijeme al ?alu nastranu, zanimaljivi mi neki psihoakustički efekti vezani za eq, tako da sam vjerovatno pone?en idejom referentnosti i maskiranja frekvencija reagirao lucidno ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|