|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav ljudi...prije par dana mi je stigao Firebox,ubrzano otpakivanje u nadi da cu uskoro cuti kako zvuci ali...
Na PC-u je bio installiran Win7 64bit...Firewire kontroler integrisan na MB (Texas Instruments...),kad se dodje do trenutka u kojem treba ukljuciti kabal u Firebox nema dalje jer ga racunar ne prepoznaje... Kupim PCI Firewire kontroler (VIA OHCI Compliant... (VIA6306 chip)) ali opet je pravilo neka sranja na Win7-u... Format C,install Win XP Pro SP3, prepozna zvucnu (i sa VIA i sa TI),sva installacija prodje kako treba,da bi FireBox Control Panel prepoznao interfejs mora se izvuci kabal i opet ubaciti(tad se pojavi i Found New Hardware....WDM Firebox..),podesim tu sve sta treba...Ali i dalje postoji problem...Nijedan program (ni sam Win kad se udje u CP->Sound) ne prepoznaje FireBox (u Hardware-u prepoznaje WDM PreSonus FireBox)... Da probao sam i s napajanjem i bez (oba FW kontrolera su 6pinska,kabal je onaj sto je dosao u pakovanju,6pinski)...kako god plava lampica je ukljucena sto znaci da radi...pali se i clip lampica(probao gitare,naravno bez zvuka,samo da vidim da li prima signal) sto bi trebalo da znaci da funkcionise interfejs...Da,u svakoj varijanti sam probao i drivere koji su dosli sa njim i nove sa sajta (regularno,svaki put sve uninstall ukljucujuci i kontroler)... wtf,magija or what ? Ako neko ima ideju sta jos da probam,hvala mu unaprijed.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]()
Ima li neko da koristi ili je koristio FireBox...S kojim FireWire kontrolerom ?
Ovaj moj kontroler je Rotronic...-> ![]() Ima li kakve koristi od probavanja nekog s TI (moguce da ovaj integrisan na maticnoj ne valja)... Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
|
![]()
Za pocetak probaj na drugom kompu (mada s obzirom da ti je Tiki rekao da je reklamiras, mrka kapa
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]() ![]() Konacno...installirao nove drivere s kojima dodje firmware updater,pa nabavio s neta neki stari firmware,ubacio njega,pa izbrisao nove drivere i installirao stare...sve radi kako treba...zbilja sjajan zvuk za ovu klasu proizvoda,ovako na prvi hit... ...mislim da necu dobiti zelju da probam novi firmware/drivere... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
zblesio karticu i tada ona plava ledica na kratko ode u crveno i kad se vrati u plavo nema vise zvuka i jedino rjesenje je restart... Ne sjecam se kad mi se to zadnji put desilo od kada je stavljen novi firmware i driveri. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Samo vodi računa o proceduri paljenja/gašenja i sl.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Cubase i Presonus problem? | TOSHO | Audio Software | 3 | 12-11-2009 04:58 PM |
Presonus | kravadinka | Computer Hardware | 6 | 02-05-2009 03:07 PM |
Presonus Firestudio problem... | "7" | Computer Hardware | 7 | 22-07-2008 09:03 PM |
Presonus ADL 600 | spidermusic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 02-11-2007 09:07 AM |
PreSonus FireBox instalacija Help!!! | darxx | Computer Hardware | 7 | 14-07-2006 05:54 PM |