Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-11-2009, 01:22 PM   #1
Riccolo
Member

Riccolo's Avatar

Default Alesis M1 520 pitanje?

Dakle, pazario ih u Artistu i kad sam dosao kuci pustim i jedan mi se cuje slabije, a jedan jace.Pogledam ja pozadi, sve je podeseno isto...Zovnem Artist trazim Saleta (vrlo ljubazan covek) , posto mi je ''on'' prodao zvucnike i Sale mi rece da je to uglavnom normalno posto je logicno svaki monitor individualan , malo da cacnem gain pozadi i da doteram-on misli da je razlika jedna crtica...Sve sam ja to probao i podesio,razlika nije jedna crtica nego 5, sto je 40 % tisi zvucnik od drugog...Kao da ovaj slabiji zvucnik tek pocinje da ''hvata'' posle trece crtice (kada smanjim gain do kraja,nista se ne desava do trece crtice-tek od nje pocinje da radi)...Interesuje me da li je ovo normalno posto sesvaki zvucnik pravi odvojeno (aktivni su) i da li je neko imao slicno iskustvo sa oviim zvucnicima posto mi je glupo da opet zivkam coveka i da ga smaram- oni su stalno u guzvi...pozz

Svaka pomoc je dobrodosla....
Riccolo is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2009, 01:32 PM   #2
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: Alesis M1 520 pitanje?

40% je ipak mnogo, slobodno ih nazovi uvazice ti reklamaciju.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2009, 03:03 PM   #3
nikolicdn
Member

Quote:
Originally Posted by Riccolo View Post
Dakle, pazario ih u Artistu i kad sam dosao kuci pustim i jedan mi se cuje slabije, a jedan jace.Pogledam ja pozadi, sve je podeseno isto...Zovnem Artist trazim Saleta (vrlo ljubazan covek) , posto mi je ''on'' prodao zvucnike i Sale mi rece da je to uglavnom normalno posto je logicno svaki monitor individualan , malo da cacnem gain pozadi i da doteram-on misli da je razlika jedna crtica...Sve sam ja to probao i podesio,razlika nije jedna crtica nego 5, sto je 40 % tisi zvucnik od drugog...Kao da ovaj slabiji zvucnik tek pocinje da ''hvata'' posle trece crtice (kada smanjim gain do kraja,nista se ne desava do trece crtice-tek od nje pocinje da radi)...Interesuje me da li je ovo normalno posto sesvaki zvucnik pravi odvojeno (aktivni su) i da li je neko imao slicno iskustvo sa oviim zvucnicima posto mi je glupo da opet zivkam coveka i da ga smaram- oni su stalno u guzvi...pozz

Svaka pomoc je dobrodosla....
promeni mesto kutijama, kablove ubodi kontra, tj. desna nek ti bude leva pa ako i dalje se ponasa isto onda ih vati nazad, ja sam vec namestao dva para tih kutija svojim drugarima i sve radi perfektno
nikolicdn is offline   Reply With Quote
Old 29-11-2009, 03:21 PM   #4
Riccolo
Member

Riccolo's Avatar

Jesam, sve sam to vec radio...Menjao, probao hiljadu stvari i nista...Pozvacu ih sutra pa cu videti....Hteo sam samo da potvrdim da to nije normalno
Riccolo is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules