Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 29-10-2009, 09:58 PM   #1
silvestar13
Junior Member

Default 2 muhe jednim potezom

Dakle ovako, gotov sam s zidarskim radovima u svom podrumu gdje sam ispod gara?e produbio stari podrum, na visinu stropa od 2,05m. Prostorija je veličine 4x3m dakle jako mala. Za sada ne planiram nikakav studio, nego prvenstveno ?elim prostoriju koristiti za vje?banje s bendom. 3 zida su gotovo potpuno ispod zemlje, jedan je okrenut prema susjedima i njega mislim izolirati duplim slojem kamene vune (znači oko 20cm) i knaufom. Ostale zidove sam mislio također oblo?iti knaufom s time da bih napravio konstrukciju min. vuna s odmakom od zida cca 10 cm i rigips tkj. knauf ploče. Neke od ploča bih uzeo perforirane tako da mi ujedno slu?e za zvučni tretman iznutra. U kuteve bi po cijeloj visini do stropa stavio dijagonalnu knauf ploču također perforiranu s trokutima od min. vune i slu?ile bi mi kao bass trap. Da li mislite da sam takvim postupkom "ubio" 2 muhe jednim udarcem jer bi unutra?nja izolacija također bila i akustična izolacija?? Razmi?ljam da mi svaka recimo druga knauf ploča bude perforirana. Jedna od ideja je i da puna ploča gleda u perforiranu u suprotnom zidu. Strop bi spustio za 15-ak cm i također ga ispunio min.ili kamenom vunom, spu?vom i sličnim. Vrata bi posebno izolirao, prozore bih stavio duple s međuprostorom između. ?to mislite o takvom tretmanu prostorije.??? Napominjem jo? jednom da bi za početak prostoriju koristili samo za vje?banje.
hvala unaprijed
silvestar13 is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules