|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ljudi desava mi se da mi se komp brzo zagusi i ne moze da radi,ako imam 5-6 audio traka na kojima ima odprilike 3-4 plugina, i odprilike pokrenuta 3 vst instrumenta, i mozda jos neki fx track i group track i to je to..
![]() A imam komp sl konfiguracije: procesor amd dual 4800+ Ram memorija 2 gige Hd 750 giga, rpm 7200, 32 Mb Zvučna karta m-audio fast track na kojoj je latencija oko 19 ms I radim na sx 3. Pitanje da li je to normalno za ovu konfiguraciju da tako brzo zagusi se, ili mozda postoji neko rjesenje? Pozz. |
![]() |
![]() |
#2 |
banned
|
![]()
Zavisi koje plaginove koristis. Nisi bio dovoljno precizan u tom smislu. Sta podrazumevas pod time zagushi... koliko je opterecenje procesora? Sa tim kompjuterom bi trebao imati dovoljno snage za prilican broj instrumenata i efekata.
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Evo bicu precizniji
![]() Zadnji projekat koji radim imam sl: 1. 6 audio traka na kojima imam po 3-4 plugina i to su waves api, ssl, rocket kompresor,gitar rig 3 na 4 audio trake i jedan amlitube na bas gitari, 2.imam 2 fx track csr reverb i sir sa lexikon impulsima 3.Od vst imam pokrenut hypersonik, batery 3, super qvartet, i minmoog vst, eto to je to?? I hvala za odgovore. I jos sa ovim mi je procesor 100% opterecen, moze jedino da radi ako koristim opciju freeze na audio trakama. Last edited by Hepek; 27-10-2009 at 09:13 AM. Reason: dodatak |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
Pa to ti je otprilike to,jos ako radis na 96khz,onda je i previse....Dobio bi verovatno jos malo procesorske snage kada bi par sati proveo u kojekakvim podesavanjima i par godina u proucavanju kompjuterskih kanturina ali ti naravno hoces da se bavis muzikom a ne da budes kompjuteras zato koristi za sada freeze i uzimaj DSP kada ti se ukaze prilika.Pozdrav
|
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Hvala
![]() I jos nesto kod opcije freez, nakad kada freezujem vst-e prilikom ponovnog pokretanja projekta nece da ga pokrene trazi da sacuvam projekt pod drugim imenom pa da pokasam ponovo, medjutim projekat se ne moze pokrenuti nikako, moze jedino ako zatvorim sve i izbrisem folder freez, pa ponovo opet freezuj, pa opet brisi.... ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
banned
|
![]()
vau... 4 gitar riga... ne bi ti tu ni sav dsp pomogao
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Nakrkao si 20000$ efekata na mashinu,sta si ocekivao..? ![]() Mislim da je ipak resenje u tome da pocnes da koristis po jedan-dva efekta na svakoj traci , umesto 4-5... Nikad mi se nije desilo,a radio sam ne sa 6 nego sa 20-30 kanala, da na nekoliko kanala drzim tolike efekte... Mozda bas jedan problematican kanal,pa kao nakrkam 4 efekta... Mogu da zamislim kako zvuci 6 traka sa 16 efekata... ![]() Aj Hepeke,uzdravlje! ![]()
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Kako da sa dva plugina obradim recimo vokal ili gitaru, sta da stavim ??? Ajd nemoj da te mrzi pa da napises ![]() |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |