|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
vec neko vreme planiram da kupim mpc
i sad kad je doshlo vreme ne mogu da se odluchim koji da uzmem ne bih da se zaletim kao sto imam obichaj pa da se razocharam tako da ako neko mozhe da mi preporuchi model koji bi meni najvishe odgovarao, i ko ima iskustva sa mpcovima, mnogo bi mi znachilo *planiram da pravim beatove / matre preko mpc-a *ako je moguce cele (od pocetka do kraja) , vidjao sam na youtube-u da ljudi to rade (sa mpc2500) *uglavnom hiphop i sampling tripovi *ako nekog zanima moze da pogleda na mom myspace-u kako radim ja sam pre par meseci video da je mpc2500 kao best buy ali sad vidim da se pricha o nekim starijim modelima npr 4000 koji su bolji hvala unapred!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
mpc4000 nije stariji, a 4000 je, jer je to vise od 2500 i onda znaci da je i bolje.
ako ces da radis cele matre onda ti preporucujem 4000 (ima bolji sekvencer) ili 5000 koji je jos bolji i ima veci displej. Ako neces 4k/5k onda kupi od mene mpc2500. hahahaha mada zaista ne znam sta ce ti mpc? Sve mozes da napravis na kompu. (bas sam dobar prodavac ![]()
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
pa ne znam razmisljao sam o mpc5000
mada sam danas negde prochitao da je mpc4000 bolji od njega? a sto se tiche mpc5000 i na ovo sam naleteo danas: Don't Buy An Akai MPC 5000 Until You Read This ? Synthtopia ________ pa realno mogu sve da napravim na kompu ali nekako mi je bolje da radim na sampler-u tj hardverski ako mogu tako da kazhem, vishe se uzhivim i to ![]() video sam da ne mozhesh da prodash 2500 vec par mesecei? ![]() koliko je pala cena? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Pozdrav,
pa znas kako, sigurno bi ti bilo najbolje da uzmes mpc5000 koji je uzgred i najnoviji s'tim sto je mpc 5000 skupa igrackica..u sustini sve sto radis sa mpc-om uradices i sa cubase-om...mpc4000 sigurno nije los izbor...imas video na youtube-u kako just blaze roka beat na mpc4000 mada taj "nigga" zna kako se to sranje koristi haha... e sad, ako hoces "best buy" mozda bi trebalo da pogledas ovo...kazu mnogi da je odlicna ali zaista odlicna zamena za bilo koji mpc... dakle, Native Instruments Mashine: http://www.youtube.com/watch?v=vDCru...eature=channel ^^ naravno uz midi hardware imas i software koji ti odmah pokazuje sta u stvari radish i kako sam skontao prelako je doci do kanala nakon uradjenog insturmentala u mashine-u...ja cu verovatno uzeti ovo pocetkom sledece godine (Verovatno ce otici malo dole sa cenom i tako)... cena prava sitnica...oko 700dollara cini mi se ![]() pozdrav, K! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
ovo za bube kod 5k ima svaka nova stvar kad izadje, sredice oni to.
Slazem se oko hardver/softver, ne moze to da se poredi. Ja se nisam iscimao oko mpc jer je zaista potrebno dosta vremena i zivaca da udjes u fazon sa pravljenjem muzike na mpc-u. Kada udjes u fazon onda je to milina. Ipak mislim da danas tesko mozes da uradis sve na njemu, uvek ces na kraju morati da zavrsis na kompu. Mom mpc-u nije pala cena, ja ga prodajem (da ga ne prodam), ako se proda, super, ako ne onda cu kada ostarim i kada budem imao vremena da imam novu vintage spravu sa kojom mogu da se zabavljam ![]()
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
kupis mpc 1000, nadjes polovan i neces zaliti, uvek mozes prodati i to ti je to
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Sve zavisi sta ti i koliko treba. Mpc 5000 ima i VA sint u sebi, tako da dodatno i to "placas", iako ti mozda ne treba, a mozda i treba (ne tebi je). Takodje te jache serije imaju bolji sekvencer u smislu vise memorije, i midi in/outa, ako se ne varam Mpc 5000 ih ima chak 4. Ako ne radis sa hard sintovima onda ti je to vishak koji takodje placas... Moj ti je savet koji god da uzmes neces pogresiti, pod uslovom da ispostujes potrebe i ne uzmes skuplji model a da ti realno ne treba. Svakako ja ne bih zaobisao upotrebu rachunara uz sve to, ipak zbog nekog naprednijeg editinga i fx-a, a i mixa naravno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
ok ako nije pala...
vidim ti prodajesh za 1000eur a u artistu je Cena: 1.099,00eur ![]() idem sad u artist da pogledam mpc1000 posto trenutno nemaju 2500 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
meni ustvari treba neshto tipa KP3 - Kaoss Pad 3
samo da imam vishe padova i da bude malo ozbiljnija stvar *ali kp3 ne mozhe da recorduje *previshe sporo uchitava sample-ove (all ili pojedinachno svejedno sporo je) *ima malo padova (dodushe imam 2 komada ali mi je opet malo) *nema editor itd. znachi trebalo bi mi 4 x kp3 da bi neshto uradio a toliko padova ima mpc i mislim da je MPC to sto trazhim? |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preporuka | Goran | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 29-12-2005 11:20 AM |
Preporuka za EQ | Altek | Audio Software | 14 | 31-03-2005 01:24 PM |