Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-08-2009, 01:07 PM   #1
miki
Junior Member

Default ITAcademy u Bg?

Drage kolege i prijatelji, zamolio bih vas za malo blize informacije o ovoj "skoli", tacnije treba mi info iz prve ruke tj. ako postoji neko na ovom forumu koji je pohadjao ovaj kurs...!?

Njihov sajt (www.it-akademija.com) sam pogledao i zanima me odsek "Design and Multimedia Department".

Kakva su vasa iskustva, da li po zavsetku ove shkolice ce neko da mi prizna taj sertifikat ili sam dzabe bacio 1400evra???

.......
miki is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2009, 01:29 PM   #2
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: ITAcademy u Bg?

Ako ces da se skolujes, upisi PRAVU SKOLU, tj. FAKULTET, a sve ove "Mlatimudijalne dzidzi-midzi skolice" su bacanje love na najgluplji moguci nacin.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2009, 01:55 PM   #3
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by miki View Post
Drage kolege i prijatelji, zamolio bih vas za malo blize informacije o ovoj "skoli", tacnije treba mi info iz prve ruke tj. ako postoji neko na ovom forumu koji je pohadjao ovaj kurs...!?

Njihov sajt (www.it-akademija.com) sam pogledao i zanima me odsek "Design and Multimedia Department".

Kakva su vasa iskustva, da li po zavsetku ove shkolice ce neko da mi prizna taj sertifikat ili sam dzabe bacio 1400evra???

.......

sad bas citam sta se "podrazumeva" pod tim kursom..,kaze:

web design, (dosta siroki pojam,..znam brdo "web dizajnera" koji nemaju pojma o nekim osnovnim stvarima,,,

print design - moj drug je isao u srednju dizajnersku dve godine gde su ucili samo ovo !! (design, ampalaza, stampanje itd..)

video design - ovde su tek preterali,,,video montaza, editing, efekti..ihaa! Materijala koliko hoces...!!!

new media design - Flash animacija, reklame itd...obimno,,

Ja mislim da je ovo JAKO MNOGO INFORMACIJA na jednom mestu, odjednom!!
Oni ce da prelete na predavanjima preko toga, sve ces videti - a sta ces nauciti?? Nista !!
ukoliko vec nemas oko za vizuelne stvari / znas dosta o kompjuterima i baratas sa svim ovim terminima..NEMOJ da ides!!
A ako vec nesto znas o ovome - sto ne nadjes neki posao, nesto kao asistent, itd, pa polako guras na gore??
Sa "diplomom" nema nikakve garancije! Mislim, da bi SVE ovo naucio treba ti bar po godinu dana po predmetu, pa i to je pitanje,...a kurs je verovatno manje od godinu dana..???

stekuj pare, i uci sam kuci. Na webu imas tutorijala za sve ovo i vise...
u se i u svoje kljuse!!! ( a za €1400 kupi neki komp do jaja i sve ostalo sto ti treba..)

poz
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2009, 02:13 PM   #4
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:

.......
Odvec sam star da bih ti mogao pomoci, ali, ako im je shkola istog kvaliteta kao i web sajt, onda zaobidji u shirokom luku...
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2009, 02:16 PM   #5
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Ako ces da se skolujes, upisi PRAVU SKOLU, tj. FAKULTET, a sve ove "Mlatimudijalne dzidzi-midzi skolice" su bacanje love na najgluplji moguci nacin.
Uze mi rech iz usta
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2009, 04:15 PM   #6
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Nije va?no ko je pohađao, nego ko se na ime zavr?enog kursa zaposlio. Da sam na tvom mestu zamolio bih organizatore kursa da mi daju taj podatak. Mislim, kad već na sajtu ka?u "...otvaraju Vam se vrata za visoku naplatu Va?ih novih znanja i ve?tina. Na?i prethodni polaznici su to i dokazali", red je da to oni (organizatori) to doka?u tebi...

Quote:
Sajt je prilično razgovetan i informativan, dodu?e tekst je polupismen, ali sama organizacija sajta je OK. Pogledao sam taj deo koji se tiče kurseva za A/V editing...

Hm... ako si voljan da provede? godinu dana učeći + ima? brz Internet + ume? da čita? HELP fajlove i ima? mozga, naučiće? sve ?to oni nude (i to bez para).

Quote:
Da ponovim - nije va?an sertifikat, nego da li će? uspeti da ubedi? poslodavca kako ume? da radi? posao za koji on ?eli da te anga?uje.

Tri va?ne stvari:

1. ima? li 1400? (ili plaćaju roditelji)?

2. ima? li ikakva prethodna iskustva sa materijom koju bi hteo da izučava??

3. ima? li u izgledu neko konkretno zaposlenje zbog kog ?eli? da ulo?i? 1400? (pod uslovom da je odgovor na tačku 1. DA?)???

Pozdrav,

Vasa
Old 28-08-2009, 05:03 PM   #7
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
............
Da ponovim - nije va?an sertifikat, nego da li će? uspeti da ubedi? poslodavca kako ume? da radi? posao za koji on ?eli da te anga?uje. ............
Pre nego sto krenes da se spremas za ubedjivanje poslodavca, bice korisno da ga prvo nadjes.... ili barem da budes siguran ko bi to mogao biti...

U ovoj zemlji, barem, Srbiji, vise nista ne treba da se podrazumeva... jer cak i ako nekih industrija nema vise, i dalje se placa carina za zastitu te nepostojece industrije, a fakulteti koji obucavaju polaznike za te struke i dalje postoje i rade... bez obzira sto tesko da ikom vise trebaju.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2009, 03:51 AM   #8
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Mislim sada pocinjemo da se vredjamo!
Radnicki univerzitet Bozidar Adzija skoluje Mesare, poslasticare, frizere, stolare, zidare itd ( gde se nista ne nauci, ali bar vrlo simbolicno kosta).
I nikada se iz skromnosti nisu nazvali fakultet a kamoli akademija.
E sada za mnogo vece pare imamo fakultete (sa kojih budi receno izlaze isti takvi mesari), a da nepricamo o akademijama (Panjkovic) itd.!
Cekam samo kada ce da se pojavi fakultet za osnovnu skolu (mislim ako frizerski zanat ima akademiju, red bi bio da i osnovci imaju fakultet)!

Last edited by LACKY; 29-08-2009 at 03:57 AM.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2009, 11:23 AM   #9
quake
Banned

Otidji ti decko na onaj RTS-ov kurs od par meseci za tonske snimatelje.Tamo ces ako hoces nesto da naucis i imati priliku da naucis osnovne stvari a sve vreme ces imati i praksu.Na primer tamo ces da naucis kako se snira traka u magnetofon i vec ces znati nesto sto na ovom forumu ne zna 90% "producenata"...Bez zezanja,ako to jos postoji i ako je jeftino kao sto je bilo,mislim da ti je to za pocetak najbolje a i diplomica je RTS-ova a ne nekog Pere ili DJoke...Sedam predmeta:akustika,tonska tehnika,elektrotehnika,osnovna teorija muzike....ne secam se dalje ali je sve vezano za ovaj poso i koristi.

Last edited by quake; 29-08-2009 at 11:25 AM.
quake is offline   Reply With Quote
Old 29-08-2009, 03:03 PM   #10
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

u jebote sajt je mega

ali SALA PRED PREDAVANJE,MIRNA hahahahahahahhahahahahahahahahhahah
darkstar is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules