Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-06-2009, 10:23 AM   #1
Bane Kurzweil
Junior Member

Default KURZWEIL K2000VP problem

Imam Kurzweil K2000VP i imam problem.Sekvencer ima 190kbita memoriju a hteo bi da ga prosirim na 20mb.Dali je to mogice izvesti i kako?
Dali je moguce od 64mb rama da se oduzme pola a da se polovina prebaci na sekvencer da bi mogal dosta file-ova staviti na njega kako ih ne bi morala stavljati na hdd.
Molim za pomoc!!!
Anabela
Bane Kurzweil is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2009, 08:57 PM   #2
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: KURZWEIL K2000VP problem

Quote:
Originally Posted by Bane Kurzweil View Post
Imam Kurzweil K2000VP i imam problem.Sekvencer ima 190kbita memoriju a hteo bi da ga prosirim na 20mb.Dali je to mogice izvesti i kako?
Dali je moguce od 64mb rama da se oduzme pola a da se polovina prebaci na sekvencer da bi mogal dosta file-ova staviti na njega kako ih ne bi morala stavljati na hdd.
Molim za pomoc!!!
Anabela
Nije moguce. Kurzweil ima dve vrste memorije, prva je RAM i prosiriva do 64 MB i sluzi samo za semplove a druga je takozvani PRAM ili program ram i sluzi samo za programe (patcheve ,boje ili kako vec da ih nazovem) i za memoriju sekvencera. Koliko se secam PRAM je moguce prosiriti maksimalno na 750KB i da te opcija ako je uopste i nadjes kosta dosta para i pri tome ne mozes je sam(a) instalirati nego mora neko iz ovlascenog servisa za Kurzweil.

Tags
klavijature kurzweil

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules