|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Molio bih za pomoc, izludeh zbog Nuenda i njegovog quantize... evo o cemu se radi...
Odsviram bubanj "na jedan" u Logicu, selektujem sve note i stisnem Q (1/16) i sve je idealno... Isto to uradim u Nuendu 3.2.0.2 i on ga razbaca tako da to ni na sta ne lici... Posto mi je svasta padalo na pamet, na kraju sam napravio jako jednostavam test, snimio sam midi traku u logicu i eksportovao je nekvantizovanu. Zatim sam tu midi traku ubacio u Nuendo i kvantizovao i ne valja, importovao u logic- genijalno... i tako sam dosao do zakljucka da Nuendov quantize ne valja... Jel ima neko neka iskustva sa ovim??? poludeh pokusavajuci da namestim to da sljaka u Nuendu kako treba, ali ne ide mi nikako... Jel postoje neka posebna podesavanja? kako vi to radite... ili mu je jednostavno algoritam losiji od logicovog??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Jel vec ukljucen auto-quantize u Nuendu?To ti je tamo dole levo u transport baru.
Ne znam koja ti je vrednost za snap (1/16, 1/32...) ali pri usnimavanju ako je auto quantize ukljucen on ce vec automatski lepiti note. Mada drugi deo testa kaze da si eksportovao iz Logica pa importovao u Nuendo da se isto ponasa, ne bi znao... Ostani ti na Logicu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ma probao sam na sve vrednosti 1/16 1/8 1/32 i to jednostavno ne radi... a radim sada neki projekat u nuendu i ovo me ubija...
p.s. nisam stigao ni da pomislim da ulazim u pricu sa laptopom jer sam u takvoj guzvi da ne mogu da se okrenem oko sebe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Imas u Nuendu podesavanje koje se zove Iterative Quantization, i sluzi da namerno razbaca notne vrednosti random, mada to ne radi nikako, pa je verovatno to ostalo ukljuceno...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Probaj ovako:
MIDI-Quantize Setup, pa se uvjeri da su Swing, Random quantize i Iterative strenght na nuli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Podesi Quantize setup kao na donjoj slici i mora da radi. Obrati pa?nju na to da ti da ti "grid" i "preset" kućice budu kompatibilne, i obrati pa?nju na "Tuplet" kućicu (ta sekcija slu?i za definisanje triola/kvartola/kvintola itd.).
Ona Iterativna kvantizacija je inače super stvar (i nije isto ?to i random), ali to sada nije ni va?no. Kapiram da hoće? onu "strojevu" kvantizaciju. Dakle, ako ti je Q setup ispravan za preset koji je izabran na ?eljenoj traci (ili partu), pritiskom na Q (na tastaturi) dobije? ba? tu najjednostavniju kvantizaciju. Ove "egzotične i ezoterične" kvantizacije dobije? tek kada u MIDI meniju izabere? Iterative/Random (sve to opet u odnosu na setup tog preseta). Jbg, mo?da deluje konfuzno, ali tako je. Samo imaj u vidu da svaki preset iz padajućeg menija ima tu?ta i tma komandi koje se prizivaju na razne načine. Pozdrav P.S. Nemoj neko da mi dira Steinbergovu kvantizaciju, ta firma je pionir u tom domenu i razradili su je do tančina, samo mora da se zna ?ta se (i kako) radi. BTW, iterativna kvantizacija i Logički editor su dve stvari koje S. razrađuje već par decenija.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Logic 9 | Sasha Fishter | Audio Software | 12 | 12-06-2009 02:51 PM |
Logic keyboard CUBASE/NUENDO | STUDIOTON | Computer Hardware | 3 | 18-01-2008 12:16 AM |
Logic 5 za PC | milos | Audio Software | 22 | 24-08-2007 03:19 AM |
Logic::: uvod u Logic Audio | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 12-06-2003 12:19 PM |