Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-06-2009, 02:05 AM   #1
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Default Quantize :: Nuendo VS Logic?!?

Molio bih za pomoc, izludeh zbog Nuenda i njegovog quantize... evo o cemu se radi...
Odsviram bubanj "na jedan" u Logicu, selektujem sve note i stisnem Q (1/16) i sve je idealno...
Isto to uradim u Nuendu 3.2.0.2 i on ga razbaca tako da to ni na sta ne lici...
Posto mi je svasta padalo na pamet, na kraju sam napravio jako jednostavam test, snimio sam midi traku u logicu i eksportovao je nekvantizovanu. Zatim sam tu midi traku ubacio u Nuendo i kvantizovao i ne valja, importovao u logic- genijalno... i tako sam dosao do zakljucka da Nuendov quantize ne valja...

Jel ima neko neka iskustva sa ovim??? poludeh pokusavajuci da namestim to da sljaka u Nuendu kako treba, ali ne ide mi nikako... Jel postoje neka posebna podesavanja? kako vi to radite... ili mu je jednostavno algoritam losiji od logicovog???
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 07:53 AM   #2
milos
Pro Member

milos's Avatar

Default Re: Quantize :: Nuendo VS Logic?!?

Jel vec ukljucen auto-quantize u Nuendu?To ti je tamo dole levo u transport baru.
Ne znam koja ti je vrednost za snap (1/16, 1/32...) ali pri usnimavanju ako je auto quantize ukljucen on ce vec automatski lepiti note. Mada drugi deo testa kaze da si eksportovao iz Logica pa importovao u Nuendo da se isto ponasa, ne bi znao...
Ostani ti na Logicu - jel si uspeo na onom tvom laptopu da instaliras OS X?
milos is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 11:35 AM   #3
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Ma probao sam na sve vrednosti 1/16 1/8 1/32 i to jednostavno ne radi... a radim sada neki projekat u nuendu i ovo me ubija...
p.s. nisam stigao ni da pomislim da ulazim u pricu sa laptopom jer sam u takvoj guzvi da ne mogu da se okrenem oko sebe
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 12:32 PM   #4
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Imas u Nuendu podesavanje koje se zove Iterative Quantization, i sluzi da namerno razbaca notne vrednosti random, mada to ne radi nikako, pa je verovatno to ostalo ukljuceno...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 01:17 PM   #5
dadson
Member

dadson's Avatar

Probaj ovako:
MIDI-Quantize Setup, pa se uvjeri da su Swing, Random quantize i Iterative strenght na nuli.
dadson is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 04:40 PM   #6
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Podesi Quantize setup kao na donjoj slici i mora da radi. Obrati pa?nju na to da ti da ti "grid" i "preset" kućice budu kompatibilne, i obrati pa?nju na "Tuplet" kućicu (ta sekcija slu?i za definisanje triola/kvartola/kvintola itd.).

Ona Iterativna kvantizacija je inače super stvar (i nije isto ?to i random), ali to sada nije ni va?no. Kapiram da hoće? onu "strojevu" kvantizaciju. Dakle, ako ti je Q setup ispravan za preset koji je izabran na ?eljenoj traci (ili partu), pritiskom na Q (na tastaturi) dobije? ba? tu najjednostavniju kvantizaciju. Ove "egzotične i ezoterične" kvantizacije dobije? tek kada u MIDI meniju izabere? Iterative/Random (sve to opet u odnosu na setup tog preseta).

Jbg, mo?da deluje konfuzno, ali tako je. Samo imaj u vidu da svaki preset iz padajućeg menija ima tu?ta i tma komandi koje se prizivaju na razne načine.

Pozdrav

P.S. Nemoj neko da mi dira Steinbergovu kvantizaciju, ta firma je pionir u tom domenu i razradili su je do tančina, samo mora da se zna ?ta se (i kako) radi. BTW, iterativna kvantizacija i Logički editor su dve stvari koje S. razrađuje već par decenija.
Attached Images

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules