|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Zna li neko dobar VST harmonike? Naisao sam na neke, ali zvuce previse djecije...
Hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Jesi probao Precision Sound Weltmeister Accordion? Ja se ich ne razumem u harmonike(to kao-ova bolje zvuci, ova losije) ali drugar koji je harmonikas kaze da je to totalno ok.Probaj to, ako ti ne pije vodu mogu ti poslati neke fontove(one sto ih svi ubacuju u klavijature, tj sempler u klavijaturi)
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Mislim da ne postoji VST sa onim harmonikama na koje se kod nas prvo pomisli. Meni se najvise svidja harmonika iz Etno World 4, ali naravno za neku drugaciju muziku. Yakodje u ethnosphere je bila jedna lepa francuska harmonika, koliko se secam
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Semplovi sa nekih setova za PA800 zvuce bas zivo i to mi je od bolje od VST varijanti. Jesi li probao Kontaktov World?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Domestos, nadji neke semplove harmonika sa triton serija(kpm, ksf) i uvedi ih u Kontakt.
Dodas efekte i to je to...........
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
Hajde, molim te, malo mi to bolje objasni. Upravo trazim Kontakt. Nesto tako, kao sto si opisao, trazim vec vuze vrijeme, to da mogu boje sa klavijatura koristiti kao VST. Jesam li dobro razumio? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Domestos
Za konvertovanje su ti potrebni sljedeci programi: Awave studio i Extreme sample converter. Kmp fajlove sa Triton serija nemozes direktno odmah konvertovati i nki format(format za NI Kontakt), nego ces ga prvo u Awave studiju konvertovat u gig studio, ovako: Udji u Awave studio-convert instrument-odaberi zeljeni kmp fajl i pretvori ga u gig-Giga studio file-normal. Kada ga konvertujes onda udji u drugi program Extreme sample converter. Nadji pretvoreni gig studio fajl i tu ga konvertuj i nki(NI Kontakt format, jer Extreme sample converter nemoze direktno konvertovati KMP fajlove u NKI). Zatim udji u Kontakt i preko Load opcije ga otvori. Eh, taj zvuk ces jos morati doraditi da bi on zvucao bolje. Otvori onu mali ikonicu ?kljuc,i nadji opcije Modulation(pojacaj atack, a smanji release i sustain po zelji) te dodaj na Send neki efekat, i to vec bolje zvuci..... Postoji jos jedan nacin, a to je da direktno preko svoje klavijature koja je midijom povezana na zvucnu, ubacujes svoje zvukove u neki VST(bilo Kontakt , Halion, Emu EmulatorX2 i sl.). To takodje radis sa ovim programom Extreme sample converter, on je strava. 1.Sourche Format 2.Hardware converter 3.Meny(tu podesi Asio drajver, zvucnu i midi kanal koji tije na klavijaturi sa koje vuces sound), jos ces podesiti hold (duzinu trajanja tona sempla), pa idi na record i converti odaberi zeljeni format( za Kontakt je to nki) Load u Kontakt , i to je to.......... Ako ti nesto nije jasno javi se na PM. Pozdrav......... ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
harmonika? | Boki | Vlado Georgiev | 1 | 01-03-2005 12:33 PM |