|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Ovim putem povlačim sve ?to sam ikada rekao u odbranu smera za A/V tehnologije na Vi?oj elektrotehničkoj ?koli u Beogradu. Istim putem se izvinjavam svima sa kojima sam braneći dotični smer u?ao u raspravu. Razlog?
Apsolventu tog smera sam pozajmio svoj mikrofon AT822 da bi snimio ?umove za diplomski rad koji sprema. Do?ao čovek da mi vrati mikrofon i evo par fragmenata razgovora: - Čudan ti je ovaj mikrofon - stereo je, a dinamički... - Nije dinamički, kondenzatorski je. - Pa kako onda radi bez fantoma? - Pa... electret condenser... - ........? - Pa učili ste valjda to u ?koli? - Pa ja sam ukapirao da kondenzatorskim mikrofonima treba fantom, a dinamičkim ne treba. Dobro, razjasnili smo to posle par rečenica, da ne davim, ali ima nastavak. Uzeli da pričamo ne?to o pluginovima i ka?e čovek: - E, video sam da neki pluginovi imaju nekakav sidechain, ?ta je to? - Kako bre ?ta je sidechain, 'si čuo za de-essing, ducking...? (nisam hteo da ?u?tim sa vokoderima i sličnim primenama - prim. A.V.) - Ma, ne koristim ja de-esser, ako ima mnogo "s" ja to skinem EQ-om. A ?ta je taj "ducking"? Jbt! Jbt!! Jbt!!! Ne ka?em da sam ja sa 22 godine znao vi?e, ali moje neznanje je bar bilo besplatno. Dakle, jo? jednom - izvinjenje. I link na jedan koristan savet svima koji ?ele da upi?u navedeni smer u navedenoj ?koli: http://www.rumski.com/forum/showpost...&postcount=315 Pozdrav, Vasa
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|