Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-03-2009, 01:08 PM   #1
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Default Funk Instrumental

Evo i ja reko da postavim neki svoj rad.Ineresuju me konstruktivne kritike miksa.Ja i nemam bas neko sjajno slusanje tako da verovatno postoji brdo stvari koje ne cujem.Pucajte

http://www.box.net/shared/n2sv8szgxi
phil.milmax is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2009, 01:29 PM   #2
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Funk Instrumental

ovo samo pokazuje da nije lako ni od samplova sklopiti nesto da valja.

Bubanj - cuje se da je loop..reverb prejak
Brass polifoni - siromasno zvuci farba - akordi smesni..vidi se da je sample
Solo duvaci - samplovi (iz avion se vidi / cuje) nemastovita upotreba..
Bas - onako..

nista ne radi jedno sa drugim, prazno zvuci...
Reverb na duvacima bez veze, itd...

Cemu ova akcija? koja je bila ideja iza ovoga? To prvo SVAKO ko se masi sample CD-a treba da se zapita...
Ako vec koristis samplove - uradi im nesto, iseci, zamrsi, izprljaj, izpremestaj i nemoj SAMO OD NJIH da sklapas pesmu !!!!

PS tvoje slusanje nema veze sa mojim komentarima!!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2009, 02:35 PM   #3
slowstar
Pro Member

Kao "Slagalica" (puzzle) i nije lose. Svidja mi se drum loop, koji je cist, i funky, sto ja licno volim. pred kraj, jedan solo alt sax svira u skali koja ne odgovara "matrici" naime, svira cist treci stupanj, a morao bi snizeni (blue) obzirom na bass riff, kao i ensemble breakove.Da Bear je malo prestrog, obzirom na svoje dugogodisnje iskustvo i "ispeglan" stil razmisljanja, ali je u biti u pravu - cemu sve to? Inace, to sto se cuje da je drum loop, meni narocito ne smeta, iako licno vise volim da "kucam" nego da biram loopove, ali ponavljam, svidja mi se zvuk i feeling u loop-u.
Keep up the work, be patient - result will come...
Old 15-03-2009, 02:41 PM   #4
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Quote:
Bubanj - cuje se da je loop..reverb prejak
Bubanj je vst istrument.Ja nisam ni pokusavao da napravim da zvuci kao da nije loop.Za to da je reverb prejak si verovatno u pravu.Mozda je to i stvar ukusa.

Quote:
Brass polifoni - siromasno zvuci farba - akordi smesni..vidi se da je sample
To nije farba vec loop uzivo snimljene Brass sekcije i Big Benda.Ako pricamo o akordima u basu to jeste smesno jer postoje samo dva akorda u celoj pesmi , ali ako pricamo o duvacima ne bih se slozio.

Quote:
Solo duvaci - samplovi (iz avion se vidi / cuje) nemastovita upotreba..
Opet loop uzivo snimljenih duvaca.Nemastovito mozda jeste.I sam sam svestan da nisam neki hit mejker.Prosto se ne bavim komponovanjem.Ovo sam se malo igrao.Vise da bih stekao rutinu u radu sa programima i pluginovima.Zato sam i pozvao ljude da KONSTRUKTIVNO komentarisu miks za koji i sam verujem da ima dosta gresaka.

Quote:
Bas - onako..
Meni licno se bas najmanje dopada ali vidim da je od tebe dobio jos i ok ocenu - onako..

Quote:
nista ne radi jedno sa drugim, prazno zvuci...
Reverb na duvacima bez veze, itd...
Oko ovih stvari sam postavio pitanje.E sad da bi to sto ti kazes bilo konstruktivno trebalo bi malo blize da mi objasnis sta to ne valja i kako da to ispravim.Mislim da bi to trebalo da bude svrha barem jednog dela foruma - mladjim i neiskusnijim clanovima foruma ukazati na nedostatke u radu i pomoci.Uz svo duzno postovanje, mislim da ti to svojim postom nisi uradio.

Quote:
Cemu ova akcija? koja je bila ideja iza ovoga? To prvo SVAKO ko se masi sample CD-a treba da se zapita...
U mom slucaju, a vec sam objasnio, svrha je da vezbam i da se potrudim da naucim sto vise mogu iz toga pa da mozda i ja jednog dana postanem neko ko dobro radi ovaj posao.Zamislite kada bi, recimo, jednoj mladoj frizerki rekli : "Zasto bi vezbala friziranje na lutki?To ti nije ko prava glava, prava kosa...".Kada bi onda mogla da nauci da dobro frizira?Mislim primer je kretenski ali moze da se povuce paralela.

Quote:
Ako vec koristis samplove - uradi im nesto, iseci, zamrsi, izprljaj, izpremestaj i nemoj SAMO OD NJIH da sklapas pesmu !!!!
Opet hvala na savetu(i slazem se) ali svrha ove teme je da konstruktivno komentarises miks.Ne aranzman.

Quote:
PS tvoje slusanje nema veze sa mojim komentarima!!!
Tu se slazemo donekle.Moje slusanje nema veze sa tvojim komentarima koji su vezani za harmoniju, upotrebu duvaca itd... ali po meni i te kako ima veze sa svim komentarima vezanim za miks, sto je i bila svrha ove teme.

Na kraj pameti mi ne pada da se ova tema pretvori u raspravu.Stvarno postujem sve ljude dobre volje na ovom forumu i nije mi namera ni sa kim da ulazim u bilo kakav konflikt.Samo zelim da pozovem ljude koji svojim komentarima mogu da pomognu i da to urade.Nema potrebe da neko dodje i ispljuje neciji rad i ode.Ne vidim kako je na taj nacin pomogao.Ne mora niko da mi govori kako to sto radim nije dobro jer sam sam svestan koliko ne znam i koliko jos moram da ucim.Umesto toga preciziraj sta fali i reci kako da ispravim.Na taj nacin ces najbolje pomoci ako ti je to uopste cilj.Ako ne onda sam bezveze ovoliko kucao.

Pozdrav
Old 15-03-2009, 02:52 PM   #5
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Quote:
Kao "Slagalica" (puzzle) i nije lose. Svidja mi se drum loop, koji je cist, i funky, sto ja licno volim. pred kraj, jedan solo alt sax svira u skali koja ne odgovara "matrici" naime, svira cist treci stupanj, a morao bi snizeni (blue) obzirom na bass riff, kao i ensemble breakove.
I ja sam to primetio ali mi je zvucalo na neki cudan nacin ok.

Quote:
Da Bear je malo prestrog, obzirom na svoje dugogodisnje iskustvo i "ispeglan" stil razmisljanja, ali je u biti u pravu - cemu sve to?
I ja se slazem sa tim da nema svrhe od muzike praviti slagalicu.I sam sam muzicar pa i kapiram zasto je to bezveze.U predhodnom odgovoru sam objasnio zbog cega sam to uradio pa mi sa te strane to izgleda ok.Bas iz tog razloga sam i pozvao ljude da komentarisu miks.

Quote:
Inace, to sto se cuje da je drum loop, meni narocito ne smeta, iako licno vise volim da "kucam" nego da biram loopove, ali ponavljam, svidja mi se zvuk i feeling u loop-u.
Keep up the work, be patient - result will come...
Hvala ti na podrsci.
Old 15-03-2009, 02:55 PM   #6
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

hmmm ovako...ja se, evo nekoliko godina, bavim funkom na razne načine...sviram bass, gitaru i klavijaturu...s obzirom da sam sa 20 godina počeo da sviram - ne mogu se osloniti na to da moja svirka nosi trek, vec to sto unesem - moram da programiram i evo dugo, dugo vjezbam da pravim svoje kompletne funk numere..od drum loop-a , do bass gruva, preko brass sekcije i svega ostaloga...kopam po mnogim sample bibliotekama, iznalazim razno - razne programerske doskocice da bih dobio taj funk sound....i jos uvijek nisam spreman da pustam te numere u etar, jer mi jos uvijek fali sto-sta u zvuku i filingu...e sad....ovako nesto me natjera da se zamislim?! Da li je to sto radim uzaludno kad mogu fino da nabavim loop biblioteku na kojoj su svirali Joco, Gile i Mile, programirali Zdravko i Marko, a sve isproducirali Bogdan i Zarko? Uzmem fino njihove trake i dobijem za cim godinama tragam!? Samo onda se postavlja pitanje...sta sam tu uradio ja, a sta gore pomenuta gospoda!?

Sta da ti kazem....ako si ti kreator ovih lupova - onda ti skidam kapu, a ako nisi - super ih je uradio taj sto ih je uradio...medjutim, ako ti nisi programirao ove lupove - sta si ti onda ovdje uradio?

ako oces da cujes komentar za miks....e, on mi nije "fank"...precisto je ovo za fank

e, da

Cak i u slucaju da je sve drugo tvoje, osim bass gruva i bubnja - i to je "nedopustivo" za fank - jer su to, pobogu , nosioci numere

Last edited by balthazaar; 15-03-2009 at 03:12 PM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2009, 03:17 PM   #7
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Quote:
hmmm ovako...ja se, evo nekoliko godina, bavim funkom na razne načine...sviram bass, gitaru i klavijaturu...s obzirom da sam sa 20 godina počeo da sviram - ne mogu se osloniti na to da moja svirka nosi trek, vec to sto unesem - moram da programiram i evo dugo, dugo vjezbam da pravim svoje kompletne funk numere..od drum loop-a , do bass gruva, preko brass sekcije i svega ostaloga...kopam po mnogim sample bibliotekama, iznalazim razno - razne programerske doskocice da bih dobio taj funk sound....i jos uvijek nisam spreman da pustam te numere u etar, jer mi jos uvijek fali sto-sta u zvuku i filingu...e sad....ovako nesto me natjera da se zamislim?! Da li je to sto radim uzaludno kad mogu fino da nabavim loop biblioteku na kojoj su svirali Joco, Gile i Mile, programirali Zdravko i Marko, a sve isproducirali Bogdan i Zarko? Uzmem fino njihove trake i dobijem za cim godinama tragam!? Samo onda se postavlja pitanje...sta sam tu uradio ja, a sta gore pomenuta gospoda!?

Sta da ti kazem....ako si ti kreator ovih lupova - onda ti skidam kapu, a ako nisi - super ih je uradio taj sto ih je uradio...medjutim, ako ti nisi programirao ove lupove - sta si ti onda ovdje uradio?
Uradio sam bas liniju i isao sam na copy paste.Svestan sam toga.Ja se ne bavim komponovanjem pesama.Nemam tu vrstu talenta.Mene interesuje miks!Necu nikada pisati aranzmane i sl..Vec sam u prvom odgovoru naglasio da me ne zanima misljenje o pesmi nego o miksu.

Quote:
ako oces da cujes komentar za miks....e, on mi nije "fank"...precisto je ovo za fank
Sta bi po tebi i iz tvog iskustva trebalo da uradim da bi dobio funk miks?

Quote:
Cak i u slucaju da je sve drugo tvoje, osim bass gruva i bubnja - i to je "nedopustivo" za fank - jer su to, pobogu , nosioci numere
Slazem se.

pozdrav
Old 15-03-2009, 03:28 PM   #8
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

eh...pa i ja ga jos uvijek "trazim".. ali, mogu ti reci da , po meni, naravno...funk miks treba da bude prljaviji i dublji...problematika koju sam ja sreo kod fanka je to sto cesto urpavo neka nesavrsenost cini taj faktor iks kojim dobijaš fank! Nekad je puno lakse iscistiti miks , nego dobiti tu neki pravu dozu prljavstine koja treba da upotpuni sliku...evo npr....u ovom slucaju mi ne ide ovaj akusticni bas sa ovim dosta svijetlim drum lupom...ja bih licno u ovom slucaju isao na diskretnije visoke i neki dublji i zatvoreniji bubanj... uz drum loop koji si koristio, ja bih prije slozio neki finger ili pick bass plus neko resko kljucanje na gitari i klavir eventualno koji svira neke ritmicne akorde..dok ovaj bas koji si ti iskoristio mene vise vuce na neki prljavi rhodes koji svira prljavi akord...u tom slucaju mi ni duvaci nebi bili tako britki, nego bi prosli kroz neki filter ili nesto slicno da dobijem fazon snimka iz 60-ih...a, trip-hip-hop punch na bubnjevima bi ipak naglasavao da je pjesma moderna...

Last edited by balthazaar; 15-03-2009 at 03:33 PM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2009, 04:04 PM   #9
phil.milmax
Member

phil.milmax's Avatar

Quote:
eh...pa i ja ga jos uvijek "trazim".. ali, mogu ti reci da , po meni, naravno...funk miks treba da bude prljaviji i dublji...problematika koju sam ja sreo kod fanka je to sto cesto urpavo neka nesavrsenost cini taj faktor iks kojim dobijaš fank! Nekad je puno lakse iscistiti miks , nego dobiti tu neki pravu dozu prljavstine koja treba da upotpuni sliku...evo npr....u ovom slucaju mi ne ide ovaj akusticni bas sa ovim dosta svijetlim drum lupom...ja bih licno u ovom slucaju isao na diskretnije visoke i neki dublji i zatvoreniji bubanj... uz drum loop koji si koristio, ja bih prije slozio neki finger ili pick bass plus neko resko kljucanje na gitari i klavir eventualno koji svira neke ritmicne akorde..dok ovaj bas koji si ti iskoristio mene vise vuce na neki prljavi rhodes koji svira prljavi akord...u tom slucaju mi ni duvaci nebi bili tako britki, nego bi prosli kroz neki filter ili nesto slicno da dobijem fazon snimka iz 60-ih...a, trip-hip-hop punch na bubnjevima bi ipak naglasavao da je pjesma moderna...
Hvala.Ovo mi znaci.Probacu da pratim ove smernice pa cu da vidim sta ce da ispadne.Samo me interesuje predlog za neki filter ili sl. kroz koje bi ti provukao duvace.
Old 15-03-2009, 04:15 PM   #10
slowstar
Pro Member

Ja zaista ne znam sta vi podrazumevate pod "Fank" iako su me dugi niz godina nazivali "Funky" Po meni, pravi, izvorni funk su bili "Head hunters" sa a i bez Herbie Hancock-a, na primer Chameleon, ili "Man child" ili "Straight from the gate", zatim Brecker brothers i numera "Some skunk funk" sto je bila duboko promislljena muzika, izvedena na "zivo", sa izvrsnim sviracima, a nikako kako mali "Djokica" zamislja, slozena iz raznih gotovih segmenata, mada ne osporavam vrednosti takve muzike, jedino ne bi trebalo da se zove "Funk". Pokusavam da se ne pro......m kao neki "nadobudni matorac", ali stojim iza onoga sto kazem. Funky nikako ne moze da bude instant, ready made tvorevina, stila americki TV meal, nego se stvara interakcijom veoma, veoma dobrih sviraca i ideologa, na primer Herbie Hancock, George Duke, Quincy Jones, Brecker Brothers, Graham Central Station (grupa) pa i Earth, wind & fire, ili Average White Band... Sve je to, pomalo ili malo vise Funky, a ne neki klinci koji sloze par loopova ili ready made linija.
Groove, muzikalnost i uopste TALENAT je majka svakog Funk-a
Srecan rad, i mnogo strpljenja!!!

Last edited by slowstar; 15-03-2009 at 04:19 PM.
slowstar is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules