|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Postoji li midi plugin koji moze da svira zadate intervale u zavisnosti od tonaliteta? Npr. terce, sekste.....?
Tacnije, ne da svira, nego da sluzi kao triger za neki VST ili bilo koji externi ton generator
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Offe, ajd ako postavi?, napi?i jel' čemu
![]() Usput : puna mi te kuća ; na svim uređajima, sve ti i neki - On ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ja probao ovo. Ipak je ljep?e odsvirati intervale
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ma nisam u mogucnosti..... beskucnik bez studija
![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Psiho
|
![]() Quote:
a) generiranje MIDI nota iz audio signala + transponiranje u intervalima b) real time transponiranje intervala iz jednog MIDI kanala na drugi c) transponiranje MIDI nota po intervalima, ne nu?no u real time-u d) ni?ta od navedenog (u tom slučaju daj konkretan primjer) Također mi reci koi sekvencer koristi? (Cubase, Nuendo, Ableton, Logic...) pozz!
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Midi tansponovanje u realnom vremenu. Treba mi za live, npr... sviram jedan zvuk sa jedne klavijature, a plugin mi transponuje, i sa druge (ili vsti) mi svira interval.... zadati u zadatom tonalitetu
![]() |
#8 |
Psiho
|
![]()
Ako koristi? Cubase ili Nuendo, probaj s ovim:
Na izvornom MIDI kanalu uključi SEND, rutaj na taj drugi VST, a pod effect uključi standardni cubase midi plug "transformer". Transformer je u principu isto ?to i "logical editor", samo radi u real time-u. S desne strane ima? grupe preseta, odaberi "standard 2" i na dnu te grupe ima? dva transpose preseta (+12 i -12). Ako ti je poznat "logical editor" dalje bi sve trebalo biti "piece of cake". Ako ti nie poznat, prostudiraj malo manual, i siguran sam da će? moći rje?iti sve ?to ti treba. "Transformer" mo?e aplicirati vi?e kriterija odjednom, pa transpose mo?e biti u ovisnosti o nekoj skali, mo?e biti i random, mo?e? mu varirati velocity, tajming... mo?e? ga kvantizirati, mo?e? manipulirati duljinu trajanja... Vrlo korisna igračka. Ako ne koristi? Cubase... ne mogu ti pomoći. Vjerojatno ima načina, ali ne da ja znam.
![]() |
#9 |
Psiho
|
![]()
Sad kad razmislim... ima? jo? jednu opciju.
Otvori 2 MIDI kanala i na oba aktiviraj MIDI input. Jedan svira normalno, a na drugi MIDI kanal napravi insert "track FX". Na njemu ima? i transpose i standardne skale. Također se mo?e? poigrat sa MIDI plugom "Chorder", a mo?e? ih i kombinirati. S te strane cubase ima doista odlične alate.
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Offe, sad ja ne znam ?ta, ko gdje kako
![]() Intervalisanje na ove načine ne pali za svaku potrebu. Odn. tebi u stvari treba alat koji prepoznaje harmonijsku liniju i u skladu sa tim kompletira intervale koje zada?. Mislim da je neko pisao o nekom takvom alatu, ali se ne sjećam gdje. Praktično, kao sa onim 'One Mann Band' alatima za vi?eglasje, ili slične koji se koriste za instrumentacije. Da li ima takav VST ili VST(i) ne znam. Ako nađe?, Please, javi makar na PM. Ko zna - mo?da nekad zatreba za hitrej?e reguliranje na skladbo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
razbijeni uad plugin-ovi ? | Tazman | DSP forum | 1 | 26-10-2007 05:17 PM |
Waves plugin? | Zid | Audio Software | 18 | 02-04-2006 11:34 PM |
:: Besplatan plugin iz SSL-a (Mac only) :: | lesha | Audio Software | 3 | 08-10-2005 02:52 PM |