Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-02-2009, 01:10 AM   #1
quake
Banned

Default ppc g5 i usb wd hd ne sljakaju....

Kuciste za hard je chiftec black box a hard je wd320 giga ATA.Posle formatiranja krenem da kopiram nesto na usb hard ali posle otprilike 10giga stane i nece dalje i tako u krug....Kako bi vi uopste formatirali ovaj hd (ako je u tome problem) ili je nesto drugo?
quake is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2009, 01:38 AM   #2
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Default Re: ppc g5 i usb wd hd ne sljakaju....

Mac format i neces imat problema, e sad ako treba i na Pc-u da ga vidis! Onda instaliraj na Pc jedan mali programcic koji se zove Mac Drive. A ako ces ga bas koristiti i na drugim mestima sa Pc-om onda ga formatiraj u FAT 32 formatu (ali onda neces moci kopirati fajlove vece od 1 Gb, ni slucajno u NTFS-u jer onda Mac nemoze da pise po njemu vec samo da cita.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2009, 05:07 AM   #3
quake
Banned

Pozdrav Lacky

Probao sam Mac OS extended (Journaled),Mac OS extended,mac os case sensitive itd ali i dalje muka.Manje foldere pise bez problema a na vecima se posle 3-4 giga,nekada 7-8 jednostavno ukoci i ni makac.Ti folderi su obicno puni malih fajlova.Mozda kada naidje na neki neispravan koci?Mozda hd nije ispravan?A mozda je i neka teska glupost koje ne mogu da se setim....HD je namesten kao master,probao sam i cs....Probao sam i ntfs formatiranje i sada vise nemam ideja.
Old 11-02-2009, 01:36 PM   #4
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

To je cudno! Ti ga koristis preko USB-a, koliko sam shvatio. Neznam sta dalje da ti kazem! Jedino da prebgacujes tako po parce. Ali definitivno to nije uredu.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2009, 02:00 PM   #5
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Formatiraj ga kao NTFS i instaliraj u OS X Paragon NTFS Reader, sve ce raditi normalno.
Imao sam i ja problema sa WD USB hardom, isto tako nije hteo da kopira na njega pod izgovorom da je drive pun, a on je naravno bio prazan. Jedan FORMAT je resio stvar, ali dosta kasnije, imao sam par stvari na hardu koje nisam smeo da diram.
Je li Leopard?!

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2009, 12:24 AM   #6
quake
Banned

Tigar je.Instalirao sam Paragon NTFS Reader za leoparda i instalacija je normalno prosla ali mi upravo tada dodjose majstori pa je mac trenutno van funkcije i ne mogu sve da probam do kraja.Hvala vam na pomoci pa javljam sta sam uradio cim sve sprave vrnem na svoje mesto (trenutno se rusi jedan zid u sobi ).
Old 27-04-2009, 05:23 AM   #7
quake
Banned

Pomogao Paragon ntfs,sve sljaka.Pozdrav i hvala.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules