|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svim moderatorima i foruma?ima. Imam Emu 1820m no namjeravam ju zamjeniti za neku ozbiljniju zvučnu pa me interesira Va?e mi?ljenje.
Znači za rad na PC-u ,Cubase SX3 , vi?e kanala je po?eljno. RME je bolji za rad na PC-u ali ka?u da i Motu vi?e nema problema u kombinaciji s PC-om. Motu 896mk3 mi se čini veoma ozbiljna zvučna no po komentarim vlasnika FF800 ,nitko nije nezadovoljan njome. Uglavnom kombinacija je Motu 896mk3 , Rme fireface800 ili čak kvalitetna PCI-kartica pa onda nadograđivanje(ad/da konverteri,preampi,... Hvala i pozz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Pa i na RME FF800 i na MOTU(predpostavljam) imas po dva ADAT digi ulaza....te takodje mozes kasnije kupiti kvalitatnije konvertere i preampe......
Sem toga nikad ne znas kad ce da ti zafali pokoji preamp, a sa ff800 mozes da upotrebis ona njegova 4 komada ...ili sa Motu-a..... Dok na RME 9652 recimo nema preampa (kolko se secam) a takodje je skup... Dakle FF800 je dobar za start jer mozes da radis odma -imas preampe, pa kad skupis novce posle na njega okacis neki ultra konvertere ili preamp sa digitalnim izlazom.... Ja sam uzeo Presonus Firestudio (8 preampa) i to radi bez greske takodje ima dva ADAT ulaza i izlaza za prosirenja -cena oko 650 -700e http://www.presonus.com/products/Det...px?ProductID=5 pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
@workmanstation
Uzmi slobodno motu 896mk3 i uzivaj.Na pc-u radi isto tako dobro kao i fireface800,in-out mozes da prebrojis i sam,tu je motu u debeloj prednosti+sve je na xlr,peak metri su daleko ozbiljniji nego na ff800 a i sam dizajn i konstrukcija.Sto se tice zvuka, SVI konvertori na motu su 128 puta oversample.....i bolje mi zvuci nego ff800.Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Moj glas za RME.
A Steinberg isto preporucuje RME uredjaje za njihov software.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Razlike izmedju konvertera ili preampa?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ivan Lekic
|
![]()
ja koristim rme ali bih u ovoj kombinaciji dobro razmislio .. ovaj novi motu je vrhunski odradjen .. imas i 8 preampa za razliku od rme koji ima 4 .. i imas flexibilan cue mix koji sadrzi i efekte .. reverb,eq i comp .. tako da mozes da se posluzis sa tim efektima pri usnimavanju , jako dobro ..
razmisli .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Jel' neko probo jedno i drugo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
moj glas ide za motua,stabilan,ima kvalitetne konvertere i preampe,kao ?to su već spomenuli mogućnost pro?irenja za jo? 16 kanala...
ugl,da ne ponavljam ,glas ide za motu-a |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
FF800 i 5.1 | OFF | Audio Software | 4 | 01-05-2009 10:57 PM |
digi003 vs. ff800 | Eyes | DSP forum | 48 | 11-11-2007 12:38 AM |