Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-01-2009, 04:03 PM   #1
koki
Member

koki's Avatar

Default pro tools bounce ti disk

jedno lako pitanje a ja ne mogu da resim.video sam da mnogi producenti umesto opcije bounce to disk u pt u, master posalju na jedan kanal i onda u real timeu snime u sam projekat.ako znate na sta mislim...ja sam pokusavao,al nikako da izrutujem taj master signal da mi dodje negde na input.imam m audio deltu 1010rack.da li neko zna kako se to radi.koliko sam ja shvatio to je bolja varijanta od bounce to disk.pozdrav!
koki is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2009, 12:39 PM   #2
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Default Re: pro tools bounce ti disk

Quote:
Originally Posted by koki View Post
jedno lako pitanje a ja ne mogu da resim.video sam da mnogi producenti umesto opcije bounce to disk u pt u, master posalju na jedan kanal i onda u real timeu snime u sam projekat.ako znate na sta mislim...ja sam pokusavao,al nikako da izrutujem taj master signal da mi dodje negde na input.imam m audio deltu 1010rack.da li neko zna kako se to radi.koliko sam ja shvatio to je bolja varijanta od bounce to disk.pozdrav!
Bilo je te price sa starim Mix engine-ima na starijim TDM sistemima. Ne secam se da li je imalo drugaciji sound tad, nisam imao dobar monitoring Meni je ionako lakse da snimam na novu traku u PT. Bounce zna da promeni malo neke finese u zvuku, pogotovo ako koristis promenu parametara prilikom exporta (bit depth, SR convert....). Za sve te akcije koristim externe appz, nikad ne koristim ProTools Bounce dijalog za to, nego Bouncam u izvorni bit-depth i SR.

U pravu si, moze, ali taj "master" nije Master Track, posto njegov out ne moze da se tako rutira. Ono sto tebi treba je da napravis novi Aux Track, i da ti je to zamisljeni master. Primer: izrutiraj sve kanale u Bus 1-2, i na novom Aux Track-u kazi da je input Bus 1-2, i to je to. Record-enable-uj traku i snimi prolaz. U slucaju da zelis da koristis solo dok slusas kroz Aux Traku, onda je Solo Safe-uj (alt-click na Solo od Auxa).

to je to.
pozz
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2009, 04:57 PM   #3
koki
Member

koki's Avatar

Default Re: pro tools bounce ti disk

da,da, to je ta varijanta....hvala puno!
koki is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules