Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-01-2009, 12:37 PM   #1
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Mars na Drinu

Ovako zvuci mars na Drinu na ''moj'' nacin ali ne samo moj. Ova verzija Srpske legendarne pesme nastala je tako sto sam odsvirao gitaru preko pesme ''Stoke on Trent'' Danskog techbeat dvojca. Ucinilo mi se da bi melodija Marsa na Drinu bila idealna za ovu stvar. Jedini problem je taj sto nisam mogao da menjam tonalitet pesme na pojedinim delovima, mada je meni i ovako ok.
http://www.box.net/shared/yd0qqroqtz
Poslao sam ovu stvar koja je inace nastala jos 2000 godine, momcima iz Shanksa dk svidela im se ali su se slozili da bi trebalo izvrsiti neke izmene na melodiji pesme da bi se sve savrseno uklopilo.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2009, 05:19 PM   #2
vasko
Senior Member

vasko's Avatar

Default Re: Mars na Drinu

nije lose,interesantno

gitara ti je previse treble
Old 19-01-2009, 07:55 PM   #3
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by vasko View Post
gitara ti je previse treble
Gitara je fenomenalno smeštena u matricu, pogotovo imajući u vidu da nije "miksana" nego "lepljena" na već postojeći miks.

@silicon:
Zaista bi valjalo da se pojave onaj IV stepen (F) i onaj mol na kraju fraze. Ako ne možeš da ubediš Dance da "ispoštuju" harmonije S. Biničkog, pogotovo onaj B deo (kolo, koje nisi ubacio, a moglo bi da se prearanžira) ko ti brani da sam uradiš novu matricu sa sličnim grooveom? Na jako dobrom si tragu, onaj riff je jako dobar i dobro ga sviraš. Ako te mrzi da pakuješ patterne (a Danci neće) dopisuj se sa Prodigy - ne treba imati predrasude prema svetskim zvezdama, pogotovo ne prema onima koji su već u stvaralačkoj krizi, a OK su likovi... A i ovo je jako dobra kompozicija koju bi valjalo "ispoštovati" (mrzim taj izraz pa ga zato stavljam pod navodnike) u celini.

Dobar ti je trip, iscimaj se malo i uradi ga "izistinski". Zato postoji Internet.

Pozdrav

Last edited by awacs; 19-01-2009 at 08:01 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2009, 11:25 AM   #4
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Gitara je fenomenalno sme?tena u matricu, pogotovo imajući u vidu da nije "miksana" nego "lepljena" na već postojeći miks.

@silicon:
Zaista bi valjalo da se pojave onaj IV stepen (F) i onaj mol na kraju fraze. Ako ne mo?e? da ubedi? Dance da "ispo?tuju" harmonije S. Biničkog, pogotovo onaj B deo (kolo, koje nisi ubacio, a moglo bi da se prearan?ira) ko ti brani da sam uradi? novu matricu sa sličnim grooveom? Na jako dobrom si tragu, onaj riff je jako dobar i dobro ga svira?. Ako te mrzi da pakuje? patterne (a Danci neće) dopisuj se sa Prodigy - ne treba imati predrasude prema svetskim zvezdama, pogotovo ne prema onima koji su već u stvaralačkoj krizi, a OK su likovi... A i ovo je jako dobra kompozicija koju bi valjalo "ispo?tovati" (mrzim taj izraz pa ga zato stavljam pod navodnike) u celini.

Dobar ti je trip, iscimaj se malo i uradi ga "izistinski". Zato postoji Internet.

Pozdrav
Moram da priznam da je gitaru bilo jako tesko smestiti u matricu to je ustvari i jedan od razloga sto pre nisam poslao ovu stvar na forum nisam bio zatovoljan jer je gitara isuvise gusila sve ostale zvuke kojih ima gomila.Sto se tice Danaca sve je ostalo na prici ne znamo da li mozemo da nadjemo taj projekat tako da od toga nema nista, ako budem radio sam imacu problem jer bi bilo glupo da iskopiram tudju stvar koja gotovo idealno zvuci.Tako da ni sam ne znam sta da radim.
Old 20-01-2009, 08:54 PM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Moram da priznam da je gitaru bilo jako tesko smestiti u matricu to je ustvari i jedan od razloga sto pre nisam poslao ovu stvar na forum nisam bio zatovoljan jer je gitara isuvise gusila sve ostale zvuke kojih ima gomila.
Sve mi je jasno, ali si na kraju uradio odličan posao i svaka ti čast.

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
ako budem radio sam imacu problem jer bi bilo glupo da iskopiram tudju stvar koja gotovo idealno zvuci.Tako da ni sam ne znam sta da radim.
Moj prethodni post je zapravo hteo da ti sugeriše da originalnu matricu tumačiš kao klin u čorbi.... znaš tu priču?

http://sr.wikisource.org/sr-el/%D0%9...80%D0%B1%D0%B0

Ono šta je meni kao slušaocu važno u celom događaju je to da si neku opštepoznatu pesmu uspeo da ubaciš u savremeni groove (ne razumem se u podžanrove, ja sve to zovem techno) tako da leži kao dupe na nošu. Elegantno odsvirana tema (tj. bez standardnih gitarističkih kurčenja) + jako dobar riff. Prosto, tvoja intervencija je učinila da neka već gotova numera postane puka pratnja. Jedino što treba da učiniš je da prestaneš da robuješ pratnji i da je prilagodiš sebi (i Stanislavu Biničkom).

Ovo što si poslao je "zanimljiv eksperiment", a ako se oslobodiš predrasuda u odnosu na Dance (klin u čorbi) mogao bi da imaš autorsko producentsko/aranžersko delo. Just do it!

Pozdrav
Old 21-01-2009, 12:30 PM   #6
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Sve mi je jasno, ali si na kraju uradio odličan posao i svaka ti čast.

Moj prethodni post je zapravo hteo da ti sugeri?e da originalnu matricu tumači? kao klin u čorbi.... zna? tu priču?

http://sr.wikisource.org/sr-el/%D0%9...80%D0%B1%D0%B0

Ono ?ta je meni kao slu?aocu va?no u celom događaju je to da si neku op?tepoznatu pesmu uspeo da ubaci? u savremeni groove (ne razumem se u pod?anrove, ja sve to zovem techno) tako da le?i kao dupe na no?u. Elegantno odsvirana tema (tj. bez standardnih gitarističkih kurčenja) + jako dobar riff. Prosto, tvoja intervencija je učinila da neka već gotova numera postane puka pratnja. Jedino ?to treba da učini? je da prestane? da robuje? pratnji i da je prilagodi? sebi (i Stanislavu Biničkom).

Ovo ?to si poslao je "zanimljiv eksperiment", a ako se oslobodi? predrasuda u odnosu na Dance (klin u čorbi) mogao bi da ima? autorsko producentsko/aran?ersko delo. Just do it!

Pozdrav
Neka bude klin corba, samo mislim da cu je dugo kuvati, znajuci sebe necu posustati dok ne raskuvam klin i ne budem zadovoljan rezultatom, a to bi moglo da potraje, u svakom slucaju hvala ti na savetima i podrsci.
Old 23-01-2009, 08:27 PM   #7
ThePopa
Junior Member

Odlicno mi je ovo! Posjeca na jednu stvar, ne mogu se sjetit sad da ga ubijes...

... i jesam

http://www.youtube.com/watch?v=SL72csO14kc

Last edited by ThePopa; 23-01-2009 at 08:31 PM.
ThePopa is offline   Reply With Quote
Old 24-01-2009, 08:19 AM   #8
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Quote:
Originally Posted by ThePopa View Post
Odlicno mi je ovo! Posjeca na jednu stvar, ne mogu se sjetit sad da ga ubijes...

... i jesam

http://www.youtube.com/watch?v=SL72csO14kc
Dobra stvar,svidja mi se ovaj njihov rif koji je pomalo slican mom mada isprekidan, jos jedna dobra ideja kada budem radio svoju verziju ''Marsa na Drinu'', ali ne verujem da cu drasticno menjati osnovne rifove, verovatno samo tonalitet.Pozdrav.
Old 30-01-2009, 03:15 AM   #9
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

malo je monotono... ne mnogo, ali malo... to je, doduse, vec stvar ukusa...
I mozda malo vise bassa, mada ne radim METALne prizvuke, sta znam
pozz
Old 03-02-2009, 08:44 AM   #10
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
malo je monotono... ne mnogo, ali malo... to je, doduse, vec stvar ukusa...
I mozda malo vise bassa, mada ne radim METALne prizvuke, sta znam
pozz
Original pesmu nisam dirao ni po duzini ,ni po sirini, a bogami ni po tonalitetu,kao ni produkcijski, ova stvar je negde sa kraja prosloga veka tako da je produkcija bar meni za ono vreme ok.Meni se cini da mozda ima vise visokih.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules