Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-12-2008, 12:08 PM   #1
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Default Api 3124 vs Adl 600...

Nedavno smo kolega Danijel sa foruma i ja u njegovom studiju malo uspoređivali ova dva preampa pa je on malo zasvirao bubanj i snimili smo overe sa Oktava MK 012 uparenim mikrofonima, output iz preampa je i?ao u Rme ff800 converter i u Nuendo.
Ovo su raf snimke bez eq i compressora, zanima me mi?ljenje drugih u korist jednog ili drugog preampa, razlika naravno postoji u večoj ili manjoj mjeri i varira ovisno kome se vi?e i na koji način sviđa koja farba ili zvuk.
Mo?da nekom ove snimke pomognu u odabiru budućeg preampa za studio.

Ps

Nisam pitao Danijela za suglasnost za ovo ali znam da se on neće srditi

http://www.sendspace.com/file/jefmll
mandrak is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2008, 12:42 PM   #2
Max
Pro Member

Default Re: Api 3124 vs Adl 600...

Neverovatno , ali sve suprotno od onoga sto sam ocekivao ....

Ja sam ocekivao da adl pokupi vise od celog spektra , ali ( ako se ne varam ) api ima vise " mesa " zapravo i kik i dobos imaju vise nekog donjeg midla .... isto mi se cini kao da api kupi manje prostorije , tj zvuci suvlje ... ali verovatno je placebo , jer je to besmisleno .....

Jes da nisam ocekivao , ali mi se za mrvicu vise svidja api ....

Hvala na testu !!!!

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2008, 05:27 PM   #3
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Neverovatno , ali sve suprotno od onoga sto sam ocekivao ....

Ja sam ocekivao da adl pokupi vise od celog spektra , ali ( ako se ne varam ) api ima vise " mesa " zapravo i kik i dobos imaju vise nekog donjeg midla .... isto mi se cini kao da api kupi manje prostorije , tj zvuci suvlje ... ali verovatno je placebo , jer je to besmisleno .....

Jes da nisam ocekivao , ali mi se za mrvicu vise svidja api ....

Hvala na testu !!!!

Pozdrav
Meni osobno api zvuci mrvicu vi?e punch upravo u tom donjem midlu ali adl pokupi vi?e detalja pogotovo u vi?em spektru a i kick tj. bass mi je opet mrvicu ?iri i dublji u odnosu na api.
Moram napomenuti da smo snimali u vi?e varijanti gain kontrole na ulazu u preamp i ova 2 filea su sa poprilično napr?enim gainom jer tu tek počinje dolazit do izra?aja karakter i jednog i drugog preampa....... i api opet tu ima po meni malo izra?eniji karakter od adl ?to mo?e i ne mora biti idealno ako je to jedini preamp i koristi se za sve.
Old 12-12-2008, 05:49 PM   #4
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by mandrak View Post
Meni osobno api zvuci mrvicu više punch upravo u tom donjem midlu ali adl pokupi više detalja pogotovo u višem spektru a i kick tj. bass mi je opet mrvicu širi i dublji u odnosu na api.
Moram napomenuti da smo snimali u više varijanti gain kontrole na ulazu u preamp i ova 2 filea su sa poprilično naprženim gainom jer tu tek počinje dolazit do izražaja karakter i jednog i drugog preampa....... i api opet tu ima po meni malo izraženiji karakter od adl što može i ne mora biti idealno ako je to jedini preamp i koristi se za sve.

PA manje vise sam tako i cuo ..... jedino sto ovo ( vise detalja u vusem spektru ) mi se cini kao da ima blagi eq na visokima , a ne vise detalja .....

A kako si atenuirao api ja ????

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2008, 06:10 PM   #5
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Pa generalno je moj dojam da je adl detaljniji preamp u odnosu na api i taj blagi shelf u visokima je svakako dio karaktera adl-a i meni je to ok... a ?to se tice atenuacije prije konvertera stvarno se vi?e ne sjecam ?ta i kako ali znam da je skoro čovjek kupio onaj Shure- attenuator.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules