|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
http://viewmorepics.myspace.com/inde...lbumId=2563142
evo po obećanju, kako sam uspešno konvertovao lepo predsoblje ispred ateljea u veoma dobro zvučeću "gluvu" sobu. Nije gluva uopšte, naprotiv, ima sjajan lep srednje dugačak room (fantastičan za snare!), a potpuno je lako izbeći preveliku količinu istog razumnim pozicioniranjem bubnjeva i azma tabli. Prostorija ima 22.5 kvm, nekada su to bile dve prostorije od 4.5x5 metara, sad nisam siguran po kojoj dimenziji ide ovo u dubinu, dakle ili je 9 ili 10 metara duži zid novonastale sobe. Sve što sam uradio (pored blage pretrpanosti starim nameštajem), jeste lepljenje ducktapeom golih azma tabli (ne znam koje su debljine, imam na raspolagajnu dve vrste, ovo su one duplo deblje). Napominjem da sam traku koristio samo u probne svrhe, i da se ne oštećuje azma preterano skidanjem trake (ostane naravno prekrivena tankim slojem vune, ali ne oduzme išta značajno samoj tabli). Ovo sam probno radio, da bi u sledećoj fazi verovatno zakucao azme za neke stare daske koje imam na raspolaganju. Kad se nešto od njih i zaradi, verovatno ću napraviti poštene paravane. Naročito je važna okolnost da ne želim da bušim niti na bilo koji način trajno oštećujem zidove presdoblja jer su prekriveni vajarskim artworkom, u izvođenju našeg drugara Miloša Randjelovića sa Akademije primenjenih umetnosi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ja mislio da pricas o onoj dvorani, kad se udje, s leve strane... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Halo Arthur
Ovo je Muzika. kroz pokusaj i ludu ideu ( u pozitivnom) Napraviti dobar sound. Jer kako citam tebi se Svidja. i to je naj btnije. Pozz Denis |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
sada mi je žao novca koje sam ostavio po kojekakvim ćumezima snimajući.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
MAO
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Prerađivanje malog studia | NLP | Dizajn i konstrukcija studija | 27 | 04-08-2009 11:45 AM |
Tehnike snimanja bubnja | OFF | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 25-02-2006 07:17 PM |
Velicina prostorije za studio | MACI | Dizajn i konstrukcija studija | 9 | 24-01-2005 11:05 AM |
Improviziranje gluhe prostorije.. | Solozabal | Dizajn i konstrukcija studija | 14 | 20-11-2004 12:24 PM |
Konfiguracija prostorije | File | Dizajn i konstrukcija studija | 36 | 31-03-2004 03:27 PM |