Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 05-11-2008, 10:10 PM   #1
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Default pomoć oko adaptera

uzeh danas usb-midi-kontroler-keyboard m-audio keystation pro 88,pa me zanima da li bih smeo da ga priključim na externi izvor napajanja koji malo prevazilazi fabričke specifikacije u smislu amperaže?evo o čemu je reč:taj kontroler(bolje reći:" mrcina" sa hammer mehanikom od 26kila )se dobija samo sa usb kablom u kompletu,preko koga "crpi" struju direktno iz kompa putem usb porta,a putem istog se i ostvaruje midi komunikacija,kao i komunikacija sa softverom(i sekvencerom)(u zavisnosti kako se izvrši adresiranje,tj.dodeljivanje funkcija).to je jedan vid napajanja koji fabrika deklariše.
kao drugi(externi) vid napajanja(kad se klavijatura koristi kao master keyboard u sprezi sa nekim sound ili drum modulom,samplerom ili sl...)se navodi i napajanje sa ovim specifikacijama: DC 9V,250-300mA,polarity:center positive.
jako bitna napomena fabrike je da se NE koriste istovremeno oba izvora napajanja.
mene zanima sledeće: pošto kod nas na tržištu uglavnom nailazim na napajanja od 500mA i više,a sa svim ostalim istim karakteristikama onim koje deklariše fabrika,da li bih smeo da stavim neko od tih koja su npr.400,500...ili više mA?
u Artist-u sam čak dobio preporuku da je i poželjno da stavim koji miliAmper jače napajanje iste voltaže i polariteta.
jel ima neko stručan pre nego što bude cvrrrrrrrr........
ili preporuka za neko kvalitetnije sa tim specifikacijama(9V DC,250-300mA)?jer ne nadjoh ni jedno ispod 400mA
pozdrav

....
rešen problem...
da ne pišem novi post,editujem postojeći.
stavio sam od 400mA po preporuci Divinera,Oggy-ja i jos par ljudi.radi o.k.
poz...

Last edited by milanCHE; 06-11-2008 at 02:52 PM.
milanCHE is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules