|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ovih dana stize Fatar TMK-88 sa "MIDI to USB" kablom. Razmisljam da li da uzmem FL studio za 100 Evra ili neki free VST sistem. Treba mi kartica za rad sa sekvencerom.
E sad kao potpuni pocetnik u kompjuterskom svetu ne znam sta mi treba od kartice. Ne treba mi snimanje gitare, ni vokala ili miksova. Samo mi treba da mi odradi sekvenciranje u FL studiju ili nekom free VST-u. Ili za jednostavno vezbanje klavira na Fataru preko nekog VST sempla. Znaci low latency. Voleo bih da ima i izlaz za slusalice, ali bas ako nema, prezivecu. Inace imao sam ranije Roland XP-80 i MIDI terminologija mi nije nepoznata. Nije iskljuceno da nadjem neki od hardware samplera (Yamaha 5000 npr.) koji su sad veoma jeftini. Dakle, sta od kartice? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Kartica ti nece ubrzati rad, samo ces imati bolji saund. Za malu latenciju ti je bitniji dobar komp...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
2.4 GhZ
1 Giga RAM Mislim da je to dovoljno. Znaci, kartica, moze i neki Creative Audigy da mi odradi posao? Hm, sta onda sa zvucnicima? Imate li neku preporuku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
pa ak ces kupovati creative audigy onda bolje kupi neku drugu karticu. Imas laptop ili kantu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
Nije laptop. Desktop je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
u principu treba ti bilo sta sa asio drajverima, za pomenute sekvencere,s tim sto je na tebi da se opredelis, da l ce karta biti iz multimedijalne ili profesionalne kategorije..
izlaz za sluske u pro klasi neces naci na pci resenjima....ja bi ti preporucio ap2496 ili emu 0404 ili ekvivalentnu usb varijantu sa preampom za mic/inst i izlazom za sluske... ja koristim ap192...mada da sad treba da kupim ,opredelio bi se za tc konnekt 6.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Misljenje - Sampler ? | Color | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 21 | 30-09-2005 09:52 PM |
EMULATOR X sampler | STUDIOTON | Audio Software | 9 | 28-03-2005 07:30 AM |