|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Koristim kompjuter preko midi veze - izlaz iz zvucne karte (Live varijanta) i to je super.
Na taj nacin koristim gomilu semplova za zivu svirku na sintu i to radi i zvuci perfektno i bez ikakvih kasnjenja i sumova. Zanima me da li je i kako moguce uspostaviti vezu preko USB konekcije i preko midija na klavijaturi i time iskoristiti boje iz klavijature preko VanBasco plejera npr. tako da midi fajlovi zvuce kao da su isli preko klavijature, a da kontrola ide preko lap topa. Da li je USB konekcija dovoljno brza da podrzi takav prenos (klavijatura - komp.) Da li postoji ogranicavajuci faktor u jacini i konfiguraciji lap topa? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
nisi baš precizno objasnio šta tačno želiš da uradiš, ali jedno je sigurno, usb je i više nego dovoljno brz za bilo koju zajebanciju za midijem. Sve što ti treba je usb-midi adapter, ima da se kupi u većini audio radnji u BG. i košta nešto tipa 20e .
A snaga laptopa naravno da je bitna ukoliko vučeš neki softwer odande, velike banke i zahtevne pluginove. Ako radiš samo sequencing sa laptopom, uglavnom će ti bilo koja mašina završiti posao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Pokusacu da budem malo jasniji:
hteo bih da uspostavim komunikaciju izmedju sintisajzera i kompjutera preko USB-midi veze tako da mogu da npr. pustim fajl preko VanBasco plejera a da boje tj. instrumente povucem iz klavijature. Nadam se da bih time postigao i bolji zvuk midi fajla tj. isti kvalitet kao da ide preko klavijature gde se cuje sasvim OK, a da mi ostale kontrole (start, brzina, modulacije itd.) idu preko kompjuterskog monitora i preko plejera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Prosto i jednostavno.. Midi Out iz VanBasco-a saljes na Midi In klavijature i to je cela filozofija. E, sad.. Mozda treba nesto dodatno da podesavas na samoj klavijaturi ali nisi rekao ni sta posedujes, mada, GM banke bi trebalo da ucitava bez problema. Audio output iz klavijature saljes u mixer ili na ulaze zvucne ako hoces da vratis signal u racunar.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Nisam probao (imam samo midi klavijature) ali ne vidim razlog zasto ne bi moglo?
![]() U tom slucaju bi klavijatura radila kao bilo koji modul i samo bi vukao boje iz nje.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Trebalo bi da je tako. Na kartici imam midiIn i midiOut. Ali, imam samo jedan kratki konekt. Imam extra USB M-audio midi karticu za live sviranje na lap-topu, pa bih to koristio kao midiOut iz instrumenta te podesio midi konekciju u Nuendu. Tako bih vjerovatno mogao komandovati iz midi traka i vukao boje u mix. Probaću svakako. Vjerovatno to mo?e.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
u stara vremena dok su procesori još radili na megaherze, ja sam ovako počinjao da učim programiranje na cakewalku. Midi out iz soundblaster pci128 na input u moj Roland XP10 i sreći nikad kraja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]() PHP Code:
Kako i koji midi out iz VanB. Pretpostavljam da se to ostvaruje onako kako sam i pretpostavljao - preko USB-a. Sam V.B. plejer nema opcije midi i sl. koliko ga ja poznajem. Da li ce se u ovom slucaju pojaviti nesto po default-u u podesavanjima plejera? Da li mozda treba podesiti nesto preko zvucne kartice kompjutera? Hm, hm... Ako mozes malo detaljnije i preciznije da mi objasnis bio bih ti stvarno zahvalan. Inace sve ovo bih probao preko Korga iz iS serije koji podrzava potrebne formate ( ne bih da prvim eksperimet sa PA). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]()
Potrebno je da instaliras neki virtuelni midi drajver. Idi na google pronadji Midi Yoke... Ja bih ti rado pomogao dalje ali nemam aranzer..
U principu, kad instaliras taj drajver dobices nove midi portove i pojavice se u VanBasco playeru. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Problem Veza:t3-pc Preko Midi Kabla | spale | Computer Hardware | 0 | 28-08-2007 12:07 PM |
Midi kontroler kako....? | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 07-12-2005 02:48 PM |
Veza Cubase-Melodine? | alen | Audio Produkcija - Tehnike | 44 | 12-01-2005 11:11 AM |