Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-06-2008, 06:54 AM   #1
bojanmil
Member

Default Pilotirani delay???

Pozdrav svima!
Ne?to sam ovih dana nju?kao po forumu i pronađoh neki matori post u kojem je Vlado Georgiev napisao da se u njegovim pesmama često čuje nekakav "PILOTIRAN DELAY". Ne kapiram o čemu se radi, pa bih zamolio nekoga ko zna ?ta je taj "pilotirani delay" da napi?e ?to vi?e o tome.
Unapred hvala!
Old 18-06-2008, 12:46 PM   #2
master29
Banned

Default Re: Pilotirani delay???

Quote:
Originally Posted by bojanmil View Post
Pozdrav svima!
Ne?to sam ovih dana nju?kao po forumu i pronađoh neki matori post u kojem je Vlado Georgiev napisao da se u njegovim pesmama često čuje nekakav "PILOTIRAN DELAY". Ne kapiram o čemu se radi, pa bih zamolio nekoga ko zna ?ta je taj "pilotirani delay" da napi?e ?to vi?e o tome.
Unapred hvala!
Postoji Honda Pilot,s'tim da Vlado voli motore mozda je ubacio neku novu moto tehniku.Salim se mislim da na ovo pitanje moze da ti odgovori D.Vuckovic.Ja koliko znam pilot je nesto sto nije definitivno kao pilot vokal ili pilot aranzman,verovatno je to neki trenutni dilej koji ce se vremenom promeniti(Pilot-trenutno-promenljivo)
master29 is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2008, 06:47 PM   #3
bojanmil
Member

I ja na isti način tumačim termin "pilot", ali se u Vladovom slučaju definitivno radi o nečemu drugom, jer je govorio o finalnim verzijama pesama kakve slu?amo na disku. Znači, "pilotirani delay" i Bermudski Trougao za mene i dalje ostaju velike misterije, osim ako se Dejo Vučković dobrovoljno ne javi i razjasni mi bar ovu prvu misteriju. Naravno, informacije o tom "pilotiranom delay-u" su mi potrebne zato ?to sam veliki po?tovaoc Vladove muzike. Formula Coca-Cole je sme?na u odnosu na formulu produkcije vokala u studiu "Barba"! Ljudi, ili ka?ite ?ta je to "pilotirani delay" ili ćete opet u novinama pročitati da su panduri spasili ?ivot nekome ko je hteo da skoči sa Brankovog mosta!
Old 18-06-2008, 07:00 PM   #4
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by bojanmil View Post
I ja na isti način tumačim termin "pilot", ali se u Vladovom slučaju definitivno radi o nečemu drugom, jer je govorio o finalnim verzijama pesama kakve slu?amo na disku. Znači, "pilotirani delay" i Bermudski Trougao za mene i dalje ostaju velike misterije, osim ako se Dejo Vučković dobrovoljno ne javi i razjasni mi bar ovu prvu misteriju. Naravno, informacije o tom "pilotiranom delay-u" su mi potrebne zato ?to sam veliki po?tovaoc Vladove muzike. Formula Coca-Cole je sme?na u odnosu na formulu produkcije vokala u studiu "Barba"! Ljudi, ili ka?ite ?ta je to "pilotirani delay" ili ćete opet u novinama pročitati da su panduri spasili ?ivot nekome ko je hteo da skoči sa Brankovog mosta!

Pilotirani delay je u stvari formula Vladinog glasa ..... njegov glas inace zvuci potpuno drugacije ... ali kad dodas taj delay , onda je to to !!!

Zato ti niko i ne otkriva ovu tajnu ...... jedini je provalio Zeljko Vasic , pa zato tako slicno zvuci ..... probao sam i ja jednom , ali sam se uplasio koliko mi glas lici na Vladov !!!!

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2008, 07:01 PM   #5
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Nemoj da skaces, poslije ja treba da te nosim na dusi.

Ono sto je Vlado mislio pod tim je da je delay automatizovan, to je sve, nikakva magija. Znaci, delay varira u toku pjesme, nije isti stalno (pod tim ne mislim na parametre delaya, nego na njegovu jacinu)

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2008, 08:18 PM   #6
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

a tu je i manley gold reference..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2008, 08:22 PM   #7
bojanmil
Member

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Nemoj da skaces, poslije ja treba da te nosim na dusi.

Ono sto je Vlado mislio pod tim je da je delay automatizovan, to je sve, nikakva magija. Znaci, delay varira u toku pjesme, nije isti stalno (pod tim ne mislim na parametre delaya, nego na njegovu jacinu)
Ja sam mislio da je to neko selo na severo-istoku Spanije, kad ono obicna automatizacija.
Dejo, ne bih da pitam previse, ali mozes li izneti jos koji detalj u vezi sa tim delay-om? Ne cujem ga u centru panorame (zvuci kao da se vokal odjednom razleti kroz mix i to je VRHUNSKI), pa pretpostavljam da nije trik samo u delay-u, vec i smeštanju istog u kompletan mix. Ako mogu dobiti jos koju informaciju bio bih zahvalan, a ako ne, zamolicu Boga da mi produzi zivot za jos nekih stotinak godina, pa cu valjda i sam provaliti o cemu se radi.

Last edited by bojanmil; 19-06-2008 at 05:12 AM.
bojanmil is offline   Reply With Quote
Old 18-06-2008, 11:14 PM   #8
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

TC Electronic D2 delay.

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 19-06-2008, 05:11 AM   #9
bojanmil
Member

Hvala najlepše!
Old 19-06-2008, 02:42 PM   #10
master29
Banned

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
TC Electronic D2 delay.
Super sprava,izuzetno mocna za male pare.
master29 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules