|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav svima!
Ne?to sam ovih dana nju?kao po forumu i pronađoh neki matori post u kojem je Vlado Georgiev napisao da se u njegovim pesmama često čuje nekakav "PILOTIRAN DELAY". Ne kapiram o čemu se radi, pa bih zamolio nekoga ko zna ?ta je taj "pilotirani delay" da napi?e ?to vi?e o tome. Unapred hvala!
![]() |
#2 | |
Banned
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
I ja na isti način tumačim termin "pilot", ali se u Vladovom slučaju definitivno radi o nečemu drugom, jer je govorio o finalnim verzijama pesama kakve slu?amo na disku. Znači, "pilotirani delay" i Bermudski Trougao za mene i dalje ostaju velike misterije, osim ako se Dejo Vučković dobrovoljno ne javi i razjasni mi bar ovu prvu misteriju. Naravno, informacije o tom "pilotiranom delay-u" su mi potrebne zato ?to sam veliki po?tovaoc Vladove muzike. Formula Coca-Cole je sme?na u odnosu na formulu produkcije vokala u studiu "Barba"! Ljudi, ili ka?ite ?ta je to "pilotirani delay" ili ćete opet u novinama pročitati da su panduri spasili ?ivot nekome ko je hteo da skoči sa Brankovog mosta!
![]()
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pilotirani delay je u stvari formula Vladinog glasa ..... njegov glas inace zvuci potpuno drugacije ... ali kad dodas taj delay , onda je to to !!! Zato ti niko i ne otkriva ovu tajnu ...... jedini je provalio Zeljko Vasic , pa zato tako slicno zvuci ..... probao sam i ja jednom , ali sam se uplasio koliko mi glas lici na Vladov !!!! Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Nemoj da skaces, poslije ja treba da te nosim na dusi.
Ono sto je Vlado mislio pod tim je da je delay automatizovan, to je sve, nikakva magija. Znaci, delay varira u toku pjesme, nije isti stalno (pod tim ne mislim na parametre delaya, nego na njegovu jacinu) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vibrator
|
![]()
a tu je i manley gold reference..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() Dejo, ne bih da pitam previse, ali mozes li izneti jos koji detalj u vezi sa tim delay-om? Ne cujem ga u centru panorame (zvuci kao da se vokal odjednom razleti kroz mix i to je VRHUNSKI), pa pretpostavljam da nije trik samo u delay-u, vec i smeštanju istog u kompletan mix. Ako mogu dobiti jos koju informaciju bio bih zahvalan, a ako ne, zamolicu Boga da mi produzi zivot za jos nekih stotinak godina, pa cu valjda i sam provaliti o cemu se radi. ![]()
Bojan Milojkovi Last edited by bojanmil; 19-06-2008 at 05:12 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VIP Member
|
![]()
TC Electronic D2 delay.
|
![]() |