|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Kupio sam Acer 7720 laptop,pristiojna masinica i dosla je sa instaliranom Vistom i ja sam napravio dual boot u win XP ,medjutim da bih uopste mogao instalirati XP morao sam u BIOS-u promjeniti postavke za hard disk sa AHCI u IDE ,sto pretpostavljam da je gubitak performansi za disk koji je SATA i u iDE modu ce raditi kao UATA ili PATA .
E sad nakon instalacije ako vratim u Bios-u na AHCI ne mogu uci u XP jer mi se restarta odmah nakon pocetka Boot-a,a obratno ako ostavim IDE ne mogu se bootati u VISTU. Ima li iko kakvo pametno rjesenje da se mogu bootati u oba sistema bez da mjenjam stvari u biosu svaki put kad hocu drugi sistem a da ujedno imam sve sto nudi SATA disk u oba sistema. Unaprijed hvala
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]()
Potrebno je prvo saznati koji southbridge kontroler ima tvoj notebook, a nakon toga pratiti sledece upustvo
http://forums.pcper.com/showthread.php?t=444831 (za ICH8 i ICH9 derivate ce ovo upustvo raditi). Drugi nacin je da slipstrimujes drajver za sata kontroler i da napravis novi winxp instalacioni disk sa drajverom vec integrisanim (ovo je iz razloga sto vjerovatno nemas floppy drajv na doticnom notebooku) i instaliras ponovo win (ako nesto zeznes prilikom gore navedenog postupka). ps. pisem ovo sa tudjeg notebooka, koji uzgred ima svedsku tastaturu pa ne mogu biti opsiran i detaljan. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
rjeseno ,ne moze ova fora sa ove stranice ali ima link za neki ruski forum na kojem opet ima link za google prevod i tamo link za download ,skinuo ,instalirao i voila xp sa AHCI modom u biosu radi.
Hvala Divineru
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Bilo bi dibro za sve nas da postujes taj link za AHCI drajvere za XP, osim ako nije nesto "vodeno", mada ne verujem, drajveri su u pitanju.
TNX |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
Evo ga ovde sve sto treba,ali ovo vrijedi za moj southbridge i moj harddisk,za neke druge vjerovatno moze ovo sa gornjeneg Divinerovog linka. Sve je legalno
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
gdje mogu da nabasvim | Danny Lou | Pricaonica | 10 | 03-03-2008 05:43 AM |
ne mogu se odlu?iti oko mikrofona | Sleepgolfer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 26-04-2005 12:26 AM |
Pomoc...Reson ne mogu da instaliram | enzomat | Audio Software | 9 | 24-12-2004 11:52 AM |