Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-01-2008, 08:12 PM   #1
celist
Junior Member

Default Kucno snimanje

Nedavno sam otkrio ovaj forum i jako mi se sviđa, ima stvarno puno korisnih informacija!

Evo potrebna mi je pomoć!
Inače sam jedan mlađi glazbenik koji obožava glazbu i neprestano je u njoj. Ali nikada nisam ništa snimao kod kuće, miksao i slično. Nabavio sam CoolEditPro 2.1 i u njemu bi nešto pokušavao snimiti.
Od opreme imam samo neki Hamin mic DM-60, ali za sada mi ne treba bolji. Zvučnu karticu imam neku integriranu na kompjuteru, isto neka jeftinjara. E sad za snimanje bi mi trebalo nekakvo pojačalo (kako su mi rekli ) koje bi osposobilo mikrofon.
Znam kako želim da mi snimka zvuči, ali ne znam kako to napraviti , pa molim za pomoć! E da, cilj mi nije napraviti neki vlastiti album, nego jednostavno snimati iz gušta!

Što još trebam za normalnu snimku (neke normalne kvalitete)? I jel uopce moguce snimati da samo mic ukopcam samo u kompjuter (zvucnu)?

HVALA

Last edited by celist; 30-01-2008 at 09:39 PM. Reason: nadopuna
celist is offline   Reply With Quote
Old 30-01-2008, 11:12 PM   #2
Maiv
Pro Member

Maiv's Avatar

Default Re: Kucno snimanje

Dobrodosao na forum

MOguce je snimit sam na komp s bilo kakvim mikrofonom (ako mu ne treba dodatno napajanje) ali sve je pitanje kvalitete!?!

Ako imas nest novaca tu ti ljudi mogu preporuciti najbolju pocetnu (a i bolju) opremu.
Ak kazes od kud si to ti moe jos dodatno olaksati stvari, npr. mozes saznati koji su najbolji ducani u okolici itd.

Sto se tice softwarea tu su osobni ukusi clanova foruma ali ima sigurno boljeg softwarea od cooledita (ak se ne varam cooledit kao takav vise ne postoji tj. ne izlaze nove verzije)

Najbolje je da napises sta sve imas, sto zelis i sto si mozes priustit pa ce ti ljudi odgovorit
Maiv is offline   Reply With Quote
Old 31-01-2008, 07:33 AM   #3
celist
Junior Member

Imam jedino taj Hama mikrofon.

Snimke ne trebaju biti neke jako visoke kvalitete (takvu ni ne znam napraviti ), nego mi je dovoljno da ta snimka liči na ne?to i da bude slu?ljiva. Znači da nema onog ?uma (kao kada se zvučnici pojačaju, hehe ne znam drugačije objasniti ) i da zvuk bude normalan (imao sam mikrofon kod kojega zvuk nije bio normalan , mikrofon za 10kn integriran na slu?alice). U CoolEditu (Adobe Auditionu) onda ja dodam malo reverba i to je sve ?to zasada trebam i znam. Recimo da bi dao oko 1000kn na opremu za početak dok se malo ne uhodam u te snimačke vode
Inače sam iz Osijeka, imamo Vemil, a planiram snimati uglavnom tambure...
HVALA NA POMOĆI
celist is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2008, 06:48 AM   #4
MusicMan5
Junior Member

evo ja se nadam da ču ti malo pomoći...ja da sam na tvome mjestu bi za 1000 kn kupio neku malu miksetu dosta ti je 4 kanala za kućno snimanje...u tom cjenovnom rangu možeš naći neku lem,behringer ili neku x miksetu...oviso o tebi samome što želiš...ja kad sam tek poćnjao s tim(još ssam poćetnik ali vidi se mali napredak ) kupio sam behringer miksetu i sasvim ok je odrađivala kućni posao...ili jednosttavno kupiš neku eksternu zvućnu karticu malo bolje..i u nju uštekaš mic...
MusicMan5 is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2008, 12:27 PM   #5
ramswaper
Junior Member

Poslu?aj Music MANA5
Ja sam isto početnik u tome,nabavio sma si mali Mix Peavey PV14
zadovoljan sam nie lo?e ?to je naj bitnije slui?i svrsi.Pozdrav
OVO je zaista jako Dobar Forum mo?e sva?ta novo naučiti.
ramswaper is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2008, 10:49 AM   #6
debrex
Junior Member

debrex's Avatar

vidi ovako:
ja sam od mikrofona za kompjuter (200 dinara) pravio mnooogo dobre snimke al sam ga pre toga propusto kroz mnoooge filtere,efekte,procesore,....snimi ti na tome shto imash (jer je bez veze da bacash pare na neshto malo jache kad ce i to da ti bude sranje nego kad budesh imao nekih 600-700 evra minimalno onda kupish neshto oke) i onda ga propustish na ptimer kroz izotoope ozon i tamo imash opciju presets i tu mozesh na brzaka da mu napravish neshto e zatim odesh na opciju paragrafic eq i povecash mu malo trebl a smanjish bass i dobijesh vec malo na kvalitetu...onda bi mogo kroz neki deesser chisto ako ti slovo s malo probija i vec si malo nashminkao taj vokal
imao sam puno iskustva sa tom pochetnom opremom i veruj mi ako hocesh neshto dobro morash mnooooooooooogo da se cimash.pejs
debrex is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2008, 11:16 AM   #7
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by debrex View Post
vidi ovako:
ja sam od mikrofona za kompjuter (200 dinara) pravio mnooogo dobre snimke al sam ga pre toga propusto kroz mnoooge filtere,efekte,procesore,....snimi ti na tome shto imash (jer je bez veze da bacash pare na neshto malo jache kad ce i to da ti bude sranje nego kad budesh imao nekih 600-700 evra minimalno onda kupish neshto oke) i onda ga propustish na ptimer kroz izotoope ozon i tamo imash opciju presets i tu mozesh na brzaka da mu napravish neshto e zatim odesh na opciju paragrafic eq i povecash mu malo trebl a smanjish bass i dobijesh vec malo na kvalitetu...onda bi mogo kroz neki deesser chisto ako ti slovo s malo probija i vec si malo nashminkao taj vokal
imao sam puno iskustva sa tom pochetnom opremom i veruj mi ako hocesh neshto dobro morash mnooooooooooogo da se cimash.pejs

Molim te da ne lupetas ....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2008, 12:44 PM   #8
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Molim te da ne lupetas ....

Stvarno nemas sluha za moderne pravce u produkciji i inovativne podvige
Old 07-07-2008, 12:53 PM   #9
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
vidi ovako:
sad kad me nije strefila srcka, nikad nece...
lesha is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2008, 02:00 PM   #10
master29
Banned

Quote:
vidi ovako:

Daj ti se shalis
master29 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules